Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Mazowszanka z Igą będzie problem bo to mega dzikus :( Nadzieje na dom...marne... ale dzięki za chęci pomocy...JESTEŚ WIELKA .

Pieniążki od pani Dyzia pozwolą Dyziowi spokojnie funkcjonować w hoteliku do 28 stycznia :)

Edited by Mortes
Posted

[quote name='Mortes']Mazowszanka z Igą będzie problem bo to mega dzikus :( Nadzieje na dom...marne... ale dzięki za chęci pomocy...JESTEŚ WIELKA .

Pieniążki od pani Dyzia pozwolą Dyziowi spokojnie funkcjonować w hoteliku do 28 stycznia :)[/QUOTE]
Ja na razie tylko głośno myślę.
Tak czy owak suczka musi mieć wątek aby móc zbierać na nią pieniądze.

Posted

Ja też mam wieści ale gorsze:( Dałam wczoraj paczkę mężowi,że ma dzisiaj rano nadać. Wczoraj nie było jak. Wrócił po 20-tej , pytam:" i co nadałeś?"
Mąż:" Rany boskie, zapomniałem ..."
Więc w poniedziałek wysyłam dwie paczki Jedną na bazarek a drugą z moim mężem w roli karmy dla psów:) Nie wiem czy tylko będzie smakował :)

Posted

[quote name='Mazowszanka']Ta paczka to chyba do mnie.
Ja spokojnie poczekam, bo na razie ledwo zipię.[/QUOTE]
Fajnie, to nie mordować męża????:)

Posted

Jutro wybieram się do Nikusia w odwiedziny a przy okazji zawiozę mu 6 smycz ( 5 dziś kupiłam w hurtowni a jedną miałam starą) Jeszcze czekam na jakąs przesyłkę ze smyczami od egradski ale na jutro kilka muszę mieć , Nikuś musi pracować...

Posted

[quote name='Mortes']Jutro wybieram się do Nikusia w odwiedziny a przy okazji zawiozę mu 6 smycz ( 5 dziś kupiłam w hurtowni a jedną miałam starą) Jeszcze czekam na jakąs przesyłkę ze smyczami od egradski ale na jutro kilka muszę mieć , Nikuś musi pracować...[/QUOTE]

Wysłałam dziś , w sobotę znaczy, dwie używane, z nadzieją że się przydadzą

Posted

Zdjecia z odwiedzin u Nikusia :)

A to zdjęcie niech Was nie zwiedzie...to nie atak Nikusia na mnie tylko zaproszenie do rzucania piłki :)

Niebawem Miron wstawi ładniejsze zdjęcia, bo przy nim Niko jest spokojniejszy to i zdjęcia lepiej wychodzą. W ogóle Nikusia przydałoby się wykastrować bo bywa nadpobudliwy szczególnie gdy zaburzony zostaje porządek dnia tzn. np. przybywam ja w odwiedziny. Nikuś oczywiscie bardzo się ucieszyl , chciał zeby go głaskac ale był taki nadpobudliwy ruchowo. No i oczywiscie zanim podszedł do mnie to uważnie zlustrował czy przypadkiem nie mam czegoś w ręku ( czyt. smyczy lub obroży) Głaskanie Nikusia też odbywa się pod czujnym jego okiem , to on kontroluje sytuacje. Czasami ma sie wrażenie ze on rozumie ludzki język , bo jak tylko zaczęliśmy z Mironem rozmawiac o różnych pomysłach na zapięcie go do smyczy to Niko od razu odsunał się na kilka metrów...niesamowite...on chyba czyta w ludzkiej głowie...
Martwimy sie z Mironem czy to nie jest kres jego możliwości jezeli chodzi o zaufanie człowiekowi...Oczywiście Niko jest zakochany w Mironie , bardzo go słucha, wykonuje dużo poleceń ale jeżeli chodzi o obroże i smycz to trochę stanał w miejscu :(
Przywiozłam Mironowi 6 smycz, 3 zabawki - kółka dla Nikusia , bo bardzo lubi się takimi bawić. Zastanawiamy się z Mironem jak go zaszczepiś i wykastrować ? On jest taki ruchliwy i nie pozwoli sie przytrzymać zeby chociaz dac mu szczepionke...Juz nie wiemy z Mironem co robić...
Oczywiscie Miron bedzie z Nikusiem pracował z tymi smyczmi , zawsze ma tez w pogotowiu w kieszeni obroże dla niego ale martwimy się czy to wszystko przyniesie oczekiwany rezultat :(

Posted

Fajnie by tak było gdyby psiaki mogly na zawsze zostawać w hotelikach...ale wtedy tacy wspaniali ludzie jak Miron nie mieliby możliwości pomagać następnym potrzebującym psiakom...

Posted

Pani Zofia Mrzewińska, dla mnie autorytet nr 1 jeśli chodzi o psy. Widzę, że na dogo już się od jakiegoś czasu nie udziela, ale na owczarku jest aktywna non stop, jesli chodzi o wychowanie i psie zachowanie.

Posted

[quote name='egradska']Pani Zofia Mrzewińska, dla mnie autorytet nr 1 jeśli chodzi o psy. Widzę, że na dogo już się od jakiegoś czasu nie udziela, ale na owczarku jest aktywna non stop, jesli chodzi o wychowanie i psie zachowanie.[/QUOTE]

Dobry pomysł. Pomagała mojej znajomej z nadpobudliwym belgiem. Polecam gorąco.

Posted

[quote name='Cantadorra']Dobry pomysł. Pomagała mojej znajomej z nadpobudliwym belgiem. Polecam gorąco.[/QUOTE]

Nam też pomogła, dzięki Jej radom Maxior trafił do dobrej szkoły i jakoś razem egzystujemy:)