Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiecie to - dajmy spokój z tłumaczeniem, to i tak jak grochem o ścianę. Szkoda nerwów. Przypominam zdjęcia Atoska - dla dobrych ludzi którzy chcą go odwiedzić w schronisku (może jakiś DT się znajdzie): Myszek waży 6 kg i jest chudawy, ma charakterek i bedzie w rękach doświadczonej osoby wspaniałym, dzielnym psiakiem.

Powodzenia Atosku:Dog_run: , mam nadzieję że wszystko z tobą o.k.

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beliowen napisał(a):
Mam nadzieję że nigdy nie staniesz przed wyborem czy ratować życie bliskiej osoby - czy wydzwaniać do Amicusa po dom dla psa.
Bardzo Ci życzę żebyś nigdy w takiej sytuacji nie była.

Jeśli ktoś znajduje porzuconego psa, niekoniecznie błakającego się krótko, czasami od tygodni - i odprowadza takiego psa do schroniska, to taki pies jest w tymże schronisku rutynowo szczepiony przeciw wściekliźnie.
Bywa też i tak że szczepi się koty lub psy po wypadku - bo czasami istnieje duże ryzyko że w miejscu w którym są leczone mogą zarazić się wirusem wywołującym śmiertelną chorobę.
W medycynie, moja droga, dokonuje się często tzw. bilansu ryzyka.
I nie zawsze to co Tobie - jako laikowi - wydaje się niewłaściwe, jest rzeczywiście niewłaściwe.
Nie da się znać na wszystkim ;)

Mar.gajko, skoro jesteś na miejscu to może pofatygujesz się do schroniska?
Czy tylko zamieszczać telefony na stronach internetowych potrafisz?

Tak na podsumowanie - masz problem - nie jestem laikiem. Pewnie szkoda, ale cóż...

Atos, mam nadzieję, że wreszcie coś się zmieni, zły los odwróci i znajdziesz dom. Odpowiedni i odpowiedzialny.

Posted

Asior napisał(a):
Beliowen dasz wreszcie spokój!!??? rzygać się chce już od tych postów...TO WĄTEK PSA!!!! i na tym niech poprzestanie!!!!!!!!!

Asior, z ust mi wyjelas te slowa. Rzeczywiscie, tlumaczenie komus ze pies schroniskowy to nie urodzony dogoterapeuta/ no chyba ze Dimek:lol: wyjatek /nie najmniejszego sensu i ze to tak jak niewidomemu dac psiaka ze schronu i kazac mu robic za przewodnika. Miejmy nadzieje ze Atosik szybko trafi do odpowiedzialnych ludzi:lol:

Posted

Perfi napisał(a):
bedzie jechala ;)

Dziekuje!!!!

No coz, a osobom ktore zabieraly psa chyba jednak nie zalezy:shake: :-(
Moge go dac do lokalnej gazety do nas ale czy to teraz ma sens:shake:

Posted

No właśnie też od razu zauwazyłam ten pyszczek, ale pomyślałam, że może to zdjęcie było robione dawno temu i mu sczerniał ten pychol :roll: I tak zdjęcia Atosa wyslałam :evil_lol:
A małego wzięłam stąd, że na maila schroniska napisali do mnie, że zaginął taki piesek starszej osobie :roll: I myślałam ze to Atos :placz:

Posted

podniose ...to jest niemozliwe , zeby nie znalazl odpowiedniego domu...toz to widac , ze psina jest swietna... bystre oczka sa swiadectwem charakterku, a na zdjeciach widac ,ze Atosek daje soba manipulowac bez problemu...

Posted

Atos nazywa się w schronisku Neon. Jest aktualnie na kawarantannie. Został wezwany kierowca na interwencje po niego!!!!! Jest przestraszony całą sytuacja i nieufny. Niestety nie mogłysmy go zobaczyć, te informacje uzyskałysmy od pracownika.