Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Wiecie to - dajmy spokój z tłumaczeniem, to i tak jak grochem o ścianę. Szkoda nerwów. Przypominam zdjęcia Atoska - dla dobrych ludzi którzy chcą go odwiedzić w schronisku (może jakiś DT się znajdzie): Myszek waży 6 kg i jest chudawy, ma charakterek i bedzie w rękach doświadczonej osoby wspaniałym, dzielnym psiakiem. Powodzenia Atosku:Dog_run: , mam nadzieję że wszystko z tobą o.k. Quote
supergoga Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Beliowen napisał(a):Mam nadzieję że nigdy nie staniesz przed wyborem czy ratować życie bliskiej osoby - czy wydzwaniać do Amicusa po dom dla psa. Bardzo Ci życzę żebyś nigdy w takiej sytuacji nie była. Jeśli ktoś znajduje porzuconego psa, niekoniecznie błakającego się krótko, czasami od tygodni - i odprowadza takiego psa do schroniska, to taki pies jest w tymże schronisku rutynowo szczepiony przeciw wściekliźnie. Bywa też i tak że szczepi się koty lub psy po wypadku - bo czasami istnieje duże ryzyko że w miejscu w którym są leczone mogą zarazić się wirusem wywołującym śmiertelną chorobę. W medycynie, moja droga, dokonuje się często tzw. bilansu ryzyka. I nie zawsze to co Tobie - jako laikowi - wydaje się niewłaściwe, jest rzeczywiście niewłaściwe. Nie da się znać na wszystkim ;) Mar.gajko, skoro jesteś na miejscu to może pofatygujesz się do schroniska? Czy tylko zamieszczać telefony na stronach internetowych potrafisz? Tak na podsumowanie - masz problem - nie jestem laikiem. Pewnie szkoda, ale cóż... Atos, mam nadzieję, że wreszcie coś się zmieni, zły los odwróci i znajdziesz dom. Odpowiedni i odpowiedzialny. Quote
Asior Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Beliowen dasz wreszcie spokój!!??? rzygać się chce już od tych postów...TO WĄTEK PSA!!!! i na tym niech poprzestanie!!!!!!!!! Quote
dusje Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Asior napisał(a):Beliowen dasz wreszcie spokój!!??? rzygać się chce już od tych postów...TO WĄTEK PSA!!!! i na tym niech poprzestanie!!!!!!!!! Asior, z ust mi wyjelas te slowa. Rzeczywiscie, tlumaczenie komus ze pies schroniskowy to nie urodzony dogoterapeuta/ no chyba ze Dimek:lol: wyjatek /nie najmniejszego sensu i ze to tak jak niewidomemu dac psiaka ze schronu i kazac mu robic za przewodnika. Miejmy nadzieje ze Atosik szybko trafi do odpowiedzialnych ludzi:lol: Quote
Asior Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Dusje uświadom mnie kto to jest ten dimek:cool3: Quote
dusje Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Asior']Dusje uświadom mnie kto to jest ten dimek:cool3: Ha, Dimek to F-I-G-U-R-A:evil_lol: , ma tu swoj watek i na szczescie juz od kilkunastu tygodni w domciu u mama_dorota. Jesli pamiec mnie nie myli to ze schroniska w Olsztynie. Dogoterapeuta dla dzieciakow, nigdy nie uczony lecz urodzony z tym talentem:lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27378 Quote
maja jav Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Perfi napisał(a):bedzie jechala ;) Dziekuje!!!! No coz, a osobom ktore zabieraly psa chyba jednak nie zalezy:shake: :-( Moge go dac do lokalnej gazety do nas ale czy to teraz ma sens:shake: Quote
D0minika Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Dziewczyny! Czy to nie jest Atos przypadkiem??? Quote
anilla Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 [quote name='D0minika']Dziewczyny! Czy to nie jest Atos przypadkiem??? niestety - Atos nie ma białego na pyszczku a skąd takie cudo wzięłaś?? Quote
D0minika Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 No właśnie też od razu zauwazyłam ten pyszczek, ale pomyślałam, że może to zdjęcie było robione dawno temu i mu sczerniał ten pychol :roll: I tak zdjęcia Atosa wyslałam :evil_lol: A małego wzięłam stąd, że na maila schroniska napisali do mnie, że zaginął taki piesek starszej osobie :roll: I myślałam ze to Atos :placz: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Atosek został oddany przez swoją panią do azylu. Ma piesek pecha w życiu:( Quote
maja jav Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 ................................................:-( Quote
maja jav Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 ............................................:shake: Quote
-Martyna- Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 podniose ...to jest niemozliwe , zeby nie znalazl odpowiedniego domu...toz to widac , ze psina jest swietna... bystre oczka sa swiadectwem charakterku, a na zdjeciach widac ,ze Atosek daje soba manipulowac bez problemu... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Atosku mam nadzieję że jest w miarę dobrze. :placz: Quote
maja jav Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Szukam domku i odpowiedzialnych ludzi!!!!!! Quote
jotpeg Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Atosek ma nadzieję, że ktoś go jutro odwiedzi i zbada jak sytuacja Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Asior napisał(a)::multi: już jutro poznam Atoska :loveu: Asior a to niespodzianka ,jedzież w końcu do schroniska ? Quote
Asior Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 :oops: mam taki zamiar :evil_lol: jak tylko nie będzie lało :razz: i jak perfi mnie "weźmie" Quote
-Martyna- Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 trzymamy kciuki i czekamy na wiesci... Quote
Jagienka Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Atos nazywa się w schronisku Neon. Jest aktualnie na kawarantannie. Został wezwany kierowca na interwencje po niego!!!!! Jest przestraszony całą sytuacja i nieufny. Niestety nie mogłysmy go zobaczyć, te informacje uzyskałysmy od pracownika. Quote
Recommended Posts