Sula Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Szukam domu dla suni bulterierki, ma ona 2 lata i jest strasznie sympatyczna. Niestety mniejsze od siebie zwierzeta traktuje jak zabawki... DOstaje ekstazy jak widzi kota, a jak do dopadnie to go wylizuje i gniecie do ziemi i nie wiadomo co dalej by zrobila gdyby sie ja z tym kotem zostawilo... Prawdopodobnie po prostu nie byla socjalizowana z zadnymi zwierzakami u poprzednich wlascicieli. Terazniejszy wlasciciel zostal oszukany. Powiedziano mu ze sunia zyje w zgodzie z kotami i innymi zwierzetami, a wlasciciel nie moze wybierac miedzy kotem ktory jest u niego 8 lat a nowo zaadoptowana sunia. POza tym niedlugo sie przeprowadza do domku gdzie zyja 3 kolejne psy, a sunia nie zareagowala na nie pozytywnie. JAk na nie zareagowala? Duzego psa sie wystraszyla, pokazala brzuch a gdy on ja olal ona zaczela sie na niego rzucac z agresja, gdyby nie kaganiec pewnie by go ugryzla. MAle psy traktuje tak jak kota, ziemia gniecenie i nie wiadomo co dalej bo kaganiec. Sunia jest jednak pojetna i gdyby znalazla kogos kto poswiecal by jej czas i uczyl wszystkiego od podstaw to zalapala by ze inne zwierzeta jej nie szkodza. JUz teraz uczy sie szybko. Po poprzednim domu nie umiala nawet zadnej komendy... SUnia jest energiczna, przez co nie nadaje sie do malych dzieci i nastolatkow, potrafi zlapac w zabawie mocno zebami, ale i to jest teraz korygowane. Jej energia obiawia sie w skokach i wlasnie podgryzaniu, szturchaniu, a sunia nie zdaje sobie sprawy jak silna jest. Oczywiscie do ludzi nie jest agresywna, nei boi sie obcych i nie warczy jak wklada sie jej reke do miski z jedzeniem, za smakolyki da sie pokroic. Szukam suni odpowiedzialnego i dobrego domu, ktory bedzie mogl poswiecic jej wiele czasu i uwagi! SUnia jest po podstawowych badaniach, zostala wyleczona z zapalenia pecherza i nabrala cialka (miala niedowage :O). Jest tez po szczepieniach. Nie jest wysterylizowana, a nowy dom bedzie musial zobowiazac sie do wykonania zabiegu oraz podpisania umowy adopcyjnej. Sunia szuka domu nei tylko w Warszawie i okolicach, ale i innych miejscowosciach w Polsce, tak wiec prosze o pomoc w rozglaszaniu i pytaniu znajomych!! bede bardzo wdzieczna, bo nei chce by dziewczyna trafila do schroniska... Sunia ma czas do 1 pazdziernika do dnia przeprowadzki... Pozniej bede musiala kombinowac jej dom tymczasowy lub hotel... Dlatego prosze o pomoc!! Quote
Sula Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 http://www.garnek.pl/megan10/17377858/to-jest-fruzia Nie wiem jak sie zdjecia wrzuca :( Quote
kkasiiiar Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Sula umiesc zdjecia suni tu http://www.dogomania.pl/threads/6899-BULLOWATE-DO-ADOPCJI ja juz umiescilam link :) trzeba naglosnic :) Quote
Sula Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 NIE WIEm JAK WAm DZIEKOWAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu link do wydarzenia na fb jesli ktos by chcial zapraszam do dolaczenia:] http://www.facebook.com/event.php?eid=249028885134196 Quote
Sula Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Wazna informacja! To jest miniatura (mieszanka między miniatura a standardową) bulteriera! Quote
kkasiiiar Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='Sula']NIE WIEm JAK WAm DZIEKOWAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu link do wydarzenia na fb jesli ktos by chcial zapraszam do dolaczenia:] http://www.facebook.com/event.php?eid=249028885134196 Ja biore udzial w wydarzeniu :) Gdyby tylko Ona tolerowala inne psy z checia bym ja wziela do siebie...wiem ze to mozna zwalczyc ale ja niestety na dana chwile mam bardzo malo czasu zeby popracowac nad psem :-( Jest sliczna i nie moze do schronu trawic!! Naprawde nikt nie jest chetny na takie cudo?:-o Quote
Sula Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Na razie jest jeden potencjalny domek, czekam na telefon i umówimy sie na spacer, ale... TO, ze jest potencjalny nie znaczy, ze ostateczny wiec dalej szukajmy i dziekuje!!:D Quote
Sula Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 kkasiiiar napisał(a):Ja biore udzial w wydarzeniu :) Gdyby tylko Ona tolerowala inne psy z checia bym ja wziela do siebie...wiem ze to mozna zwalczyc ale ja niestety na dana chwile mam bardzo malo czasu zeby popracowac nad psem :-( Dziękuję! Własnie to jest ten problem, brak czasu, a to taka bystra sunia, ze szybko by załapała :( no ale trzeba szukac dalej, bedzie ok!:] Quote
kaszanka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 i to są konsekwencję "uwieżenia na słowo" - bullowate nie tolerują kotów i małych zwierzaków były przecież od wieków szczurołapami - tego nie można ot tak wyeliminować :( Dlatego najłatiwej oswoić z innymi zwierzaki tylko szczenięta tych ras. potrzebna praca praca i jeszcze raz praca z tym psem, a można zdziałać cuda. Quote
Sula Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 kaszanka! Ja to wszystko wiem, i gdyby tylko bylo wystarczajaco duzo czasu i gdyby wszyscy duzo wczesniej mnie o tym psiaku poinformowali to bym pomogla, bo wiadomo ze niestety od razu zawierzaki nie wchodza w relacje przyjacielkie czy milosc! PAmietam sama jak do kilku letniego kota wzielam setera, wojna trwala kilka miesiecy, ale sie nie poddalismy bo nie bylo o tym mowy dziewczyny sie ugadaly, ale to nie jest milosc:P ALe jednak... Zaluje ze sprawa sie tak toczy... Gdybym mogla sama bym ja wziela, ale nie naraze na stres mojej juz 13letniej kotki no i nie mam wystarczajaco czasu by jej pokazac co trzeba :) Wierze jednak ze jest pojetna! Tylko cholernie uparta! Quote
Sula Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Jeden potencjalny dom odpadl, w sobote kolejne spotkanie.. I dalej szukamu! Quote
Sula Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Sunia znalazla swoja przystan! Juz w czwartek zostanie podpisana umowa adopcyjna oraz wydamy psiaka! Bedzie teraz non stop praktycznie przebywac z ludzmi, bo Pan bedzie zabiera ja ze soba do pracy no i ma dwoje dziecki z ktorymi bedzie mogla wariowac! Wszystko przed nia! A Pan byl bardzo rozsadny i poczulam to cos! mam nadzieje, ze juz nigdy nie bedzie zmieniala dom!! Quote
Recommended Posts