Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Opis wywiadu/badania:

bad kliniczne: temp ciaa 39,6 st C, obwodowe węzły chłonne niepowiększone, oddechy 35/min, tętno 80/min,
odwodniona, CRT < 2s, włos matowy, wypadający, łojotok tłusty, miejscowe wyłysienia w okolicy karku i barków, obecne pchły, skra na brzuchu pogrubiona
przewód słuchowy zewnętrzny niezmieniony
wypadnięcie i zapalenie gruczołów trzeciej powieki, zakażenie bakteryjne- obecny ropny wysięk z oczu
znaczna ilośc kamienia nazębnego, fetor ex ore
jama brzuszna: niebolesna
serce i płuca: prawidłowe
podejrzenie niedoczynności tarczycy lub hiperestrogenizmu

Zastosowane leki:
Betamox LA 1 ml
VETAMECTIN 1% INJ. 50 ML 0,3 ml
Catosal 5 ml
COMBIVIT 100 ML 3 ml
Natrium chloratum 0,9% 250 ml 1 but.

Zalecenia:
zastosowano:
Atecortin miejscowo do oka
Lydium KLP 1 ml

Posted

Anula napisał(a):
Czekamy na wyniki krwi one dadzą chyba pełny obraz co suni dolega.Misia jest u Ani czy dalej w Schronisku?

Misia jest w klinice, pod kroplówką.

Niedoczynność tarczycy - muszę poczytać - nic na ten temat nie wiem....

Posted

Jasza napisał(a):
Misia jest w klinice, pod kroplówką.

Niedoczynność tarczycy - muszę poczytać - nic na ten temat nie wiem....

Dobrze,że jest w Klinice,ma stałą opiekę.Trzeba zrobić TSH i będzie wiadomo czy to jest tarczyca.

Posted

Anula napisał(a):
Dobrze,że jest w Klinice,ma stałą opiekę.Trzeba zrobić TSH i będzie wiadomo czy to jest tarczyca.

Samo TSH to za malo, koniecznie ft3, ft4, wspolczynnik "K" i jeszcze cholesterol tylko wtedy jest pelen obraz schorzen tarczycy i mozna ustalac leczenie.

Posted

Biedna Malusia... Ale skoro jest w lecznicy (mam nadzieję, że nie schroniskowej!), możemy spać spokojnie, bo jest monitorowana. Niedoczynność tarczycy mam przerobioną wszerz i wzdłuż z moją Tośką i spoko - nie taki diabeł straszny! Wystarczy dobrać odpowiednią dawkę leku, a potem tylko co jakiś czas kontrolować poziom hormonu. Euthyrox jest tani (szczególnie przy dawkach dla takiej malizny).
Tylko skąd ta gorączka, bo przecież nie od tarczycy!?...

Trzymaj się Michalina - za tydzień o tej porze będziesz już w drodze do domu. Co prawda nie stałego, ale domu - ciepłego, z ludziami, psiakami, pełną miseczką i Doktorem Czarodziejem pod bokiem ;)

Pamiętajcie proszę, że musimy mieć awaryjny DT, gdyby się okazało, że konieczne będzie zakraplanie oczu częściej niż 3 razy dziennie albo w ściśle określonych przedziałach czasowych.

Posted

Trafiłam tu z wątku jaszkowej Duni ;)

Osobiście również polecam Garncarza. Operował mojego hotelowicza Pimpka, policzył za krew, EKG serca i operację naprawdę bardzo mało. I jeszcze dostaliśmy za darmo leki...
Ma dobry sprzęt i fachową obsługę anestezjologiczną.
A z oczkami nie ma żartów.

Trzymam kciuki za polepszenie stanu zdrowia Misi! Ale ma wokół siebie tylu Aniołów, że musi być dobrze!

Posted

Brawo Ellig!
Mam popaluchowa sharpejke wlasnie z niedoczynnoscia.Jestesmy od prawie dwoch lat na Eltroxinie i śmiga jak szalona.Mysle ze w duzej mierze to tarczyca jest winna innym chorobom :(
Tylko badania drogie i trzeba powtarzac :(

Posted

Lola S. napisał(a):
Mialam pod wieczór telefon z Cieszyna.Sunia wydobrzała!!!! Na tyle ze pani Ania zabrała ją do siebie.:)))

Super wieści w domku u Pani Ani odżyje aby tylko wyniki z krwi były w miarę dobre.