Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na forum rajdów terenowych uczestnicy piszą, że widzieli wilki. Nawet jest zdjęcie, zrobione z wnętrza terenówki.

Tyle, że moim zdaniem to haszczaki i to w typie wystawowym, nawet ten na pierwszym planie ma obrożę... Jak to jest, Waszym okiem?

Posted

Nie rozwiewaj ich marzeń, przecież to tak fajnie napisać, pojechaliśmy naszymi autami w taką głuszę, że nawet wilki były:) znudzone haszczaki, nawet nie zwiewają przed światłem.

Posted

No chyba tak... to było w okolicy Zielonej Góry. Z relacji, wynika, że oczy się świeciły na czerowno - czyli, że były niebieskie, bo "zwykłe" psie oczy świecą na zielono... przynajmniej u mnie tak jest jak idę karmic co wieczór ;-)

Posted

Mi tez sie wydaje ze to haszczak...Z tego co widuje na filmach :P wilki maja inna postawe... A te haszczaki (przynajmniej ten pierwszy) jest wyraznie dumny(glowe ma wysoko)... Moze one sie komus zgubily... :-(

Posted

Też tak myślałem, ale się powoli wyjaśnia: te psy tam siedziały ponoć cały czas, podczas wytyczania trasy i całego rajdu. W sumie nieźle, jak na syberii... jak ci potrzebny zaprzęg to brzęczysz miską i z lasy wybiega stado "wilków", gotowych do pracy :)

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):
Też tak myślałem, ale się powoli wyjaśnia: te psy tam siedziały ponoć cały czas, podczas wytyczania trasy i całego rajdu. W sumie nieźle, jak na syberii... jak ci potrzebny zaprzęg to brzęczysz miską i z lasy wybiega stado "wilków", gotowych do pracy :)

Czyli co? Zagubione czy nie...? :-( Moze warto je wylapac stamtad...

Posted

To napewno haszczaki no chyba, że goście byli na Alasce bo nasze kochane polskie wilki mają brązowe umaszczenie a nie srebrne tak jak te na zdjęciu, już nie mówiąc o tym że wilki są szczuplejsze.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
Posted

Witam! To na pewno haszczaki, gołym okiem to widać. Coś mi to przypomina. Gdy wychodziłam na spacer z moją - koś podejrzewał, że mam kota na smyczy, ale szybko tą osobę uświadomiłam, że husky- 6 lat temu ta rasa nie była taka popularna. ;);););););););)

Posted

[quote name='HUSKYTEAM']Na forum rajdów terenowych uczestnicy piszą, że widzieli wilki. Nawet jest zdjęcie, zrobione z wnętrza terenówki.

Tyle, że moim zdaniem to haszczaki i to w typie wystawowym, nawet ten na pierwszym planie ma obrożę... Jak to jest, Waszym okiem?

oglądaliśmy to zdjęcie ze znajomym leśniczym w sporym powiększeniu i raczej na wilka to nie wygląda to nie to ubarwienie i sylwetka to są na pewno psy jakie nie powiem bo nie jestem ekspertem ale leśniczy mówi to nie wilki tym bardziej ze Pan Darek ma do czynienia z wilkami na co dzień jak nie haszczaki to malamuty .:eviltong:

• 8 months later...
Posted

jak możną pomylić wilka z huskim?!!!
Typowy piękny pies , srebrzysty husky - ciekawe komu zaginęły?
albo ciekawe kto sie ich pozbył?komus się znudziły.:mad: