leoleoleo Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Witam, Mam pewien problem, posiadam dwa miniaturowe sznaucery ( Pako niemiecki, Milka amerykanka) ... Różnica wieku miedzy nimi to ok 4 miesiące... do tej pory były żywione Eukanubą ale niedawno usłyszałem że dla sznaucerów jest ona za "tłusta" .. polecono mi Husse .. Valp lub Valp maxi , ale z tego co wyczytałem zarówno Eukanuba Puppy jak i te wymienione z Husse mają zawartośc tłuszczu 21%... Jest sens zmieniać im tę karmę ? Sama myśl pojawiła się głównie dlatego iż nie chcą zbytnio jeść tej Eukanuby.... Quote
Czarna_Owieczka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Co masz na myśli "że dla sznaucerów jest ona za "tłusta""? dlaczego chcesz wybierać karmy z mniejsza zawartością tłuszczu? ważne jest by karma odpowiadała twoim psom, a nie komuś innemu. Jeżeli ja miałabym wybierać, zdecydowałabym się na husse. Quote
leoleoleo Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Z tego co mi powiedziała kobieta która sznaucerami się dłuższy czas zajmuje, to wyszło że sznaucermy maja podatność do tycia... i lepiej ograniczyć... A drugą kwestią jest to jak pisalem wyżej :) że tej Eukanuby za bardzo nie chcą jeść i czy jak zmieniać to na husse czy bardziej na Pro Plana puriny :) znajac jednak zycie :) będę musiał i taką i taką sprawdzić... niech sobie spróbują i ocenią :) Quote
Czarna_Owieczka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 według mnie jeżeli pies nie ma problemu z wagą, nie ma potrzeby kupowania karmy z niższą zawartością tłuszczu ;) Z puriny, eukanuby i husse, wybrałabym jednak husse, na polskim rynku jest też o wiele więcej dobrych karm, może wybierzesz coś innego ;) Quote
Elitesse Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 moje sznaucery po husse nie mialy fajnego wlosa od 8 lat karmie eukanuba i jest OK Quote
leoleoleo Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Ooo :) czekalem w sumie na tego typu odpowiedź ... :) wiadomo nie ma zlotego srodka, ale z kim bym nie rozmawial kazdy praktycznie cos innego mowi :) widze ze jak sam totalnie wszystkiego nie wyprobuje to będzie ciezko :) począwszy od weterynarzy, poprzez groomerów i hodowców kazdy ale to kazdy cos innego poleca, podpowiada, radzi ... Quote
gryf80 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 przetestuj przez jakiś czas zobacz jaki będzie efekt,zawsze zdążysz zmienić na inną,każdemu psu nawet w obrębie rasy służy co innego(chodzi mi o żarcie) Quote
Czarna_Owieczka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 leoleoleo napisał(a):widze ze jak sam totalnie wszystkiego nie wyprobuje to będzie ciezko :) począwszy od weterynarzy, poprzez groomerów i hodowców kazdy ale to kazdy cos innego poleca, podpowiada, radzi ... każdy pies jest inny, jednemu odpowiada jedna karma innemu druga ;) więc sami musicie znaleźć karmę która będzie najlepsza dla twojego psa :) Quote
leoleoleo Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Czarna_Owieczka napisał(a):każdy pies jest inny, jednemu odpowiada jedna karma innemu druga ;) więc sami musicie znaleźć karmę która będzie najlepsza dla twojego psa :) Dokładnie :) :) :) Quote
Recommended Posts