Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam pewien problem, posiadam dwa miniaturowe sznaucery ( Pako niemiecki, Milka amerykanka) ... Różnica wieku miedzy nimi to ok 4 miesiące... do tej pory były żywione Eukanubą ale niedawno usłyszałem że dla sznaucerów jest ona za "tłusta" .. polecono mi Husse .. Valp lub Valp maxi , ale z tego co wyczytałem zarówno Eukanuba Puppy jak i te wymienione z Husse mają zawartośc tłuszczu 21%... Jest sens zmieniać im tę karmę ? Sama myśl pojawiła się głównie dlatego iż nie chcą zbytnio jeść tej Eukanuby....

Posted

Co masz na myśli "że dla sznaucerów jest ona za "tłusta""? dlaczego chcesz wybierać karmy z mniejsza zawartością tłuszczu? ważne jest by karma odpowiadała twoim psom, a nie komuś innemu. Jeżeli ja miałabym wybierać, zdecydowałabym się na husse.

Posted

Z tego co mi powiedziała kobieta która sznaucerami się dłuższy czas zajmuje, to wyszło że sznaucermy maja podatność do tycia... i lepiej ograniczyć... A drugą kwestią jest to jak pisalem wyżej :) że tej Eukanuby za bardzo nie chcą jeść i czy jak zmieniać to na husse czy bardziej na Pro Plana puriny :) znajac jednak zycie :) będę musiał i taką i taką sprawdzić... niech sobie spróbują i ocenią :)

Posted

według mnie jeżeli pies nie ma problemu z wagą, nie ma potrzeby kupowania karmy z niższą zawartością tłuszczu ;)
Z puriny, eukanuby i husse, wybrałabym jednak husse, na polskim rynku jest też o wiele więcej dobrych karm, może wybierzesz coś innego ;)

Posted

Ooo :) czekalem w sumie na tego typu odpowiedź ... :) wiadomo nie ma zlotego srodka, ale z kim bym nie rozmawial kazdy praktycznie cos innego mowi :) widze ze jak sam totalnie wszystkiego nie wyprobuje to będzie ciezko :) począwszy od weterynarzy, poprzez groomerów i hodowców kazdy ale to kazdy cos innego poleca, podpowiada, radzi ...

Posted

leoleoleo napisał(a):
widze ze jak sam totalnie wszystkiego nie wyprobuje to będzie ciezko :) począwszy od weterynarzy, poprzez groomerów i hodowców kazdy ale to kazdy cos innego poleca, podpowiada, radzi ...

każdy pies jest inny, jednemu odpowiada jedna karma innemu druga ;) więc sami musicie znaleźć karmę która będzie najlepsza dla twojego psa :)

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
każdy pies jest inny, jednemu odpowiada jedna karma innemu druga ;) więc sami musicie znaleźć karmę która będzie najlepsza dla twojego psa :)

Dokładnie :) :) :)