Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman]
Smołka od 16.06.12 w ds:)

Smołka aktualnie przebywa w Hoteliku u Kasi Przystał. Niestety nie ma żadnych deklaracji. Bardzo prosimy o pomoc!
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=5]Pobyt u Kasi to 300zł miesięcznie[/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]DANE FUNDACJI DO WPŁAT:[/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Arial]Fundacja dla Zwierząt i Środowiska "Lepszy Świat"[/FONT]
[FONT=Arial]43-400 Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3[/FONT]
[FONT=Arial]Konto:[/FONT]
ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319
w tytule: dla Smołki + nick lub imię
DEKLARACJE STAŁE:
madzia828-20zł
Sylwia z Ustronia-50zł
razem 70,00zł stałych deklaracji
BRAKUJE 230zł!

DEKLARACJE JEDNORAZOWE
373,60zł -przekazane w spadku po Kronosie dla Smołki
http://www.dogomania.pl/threads/215381-Kronos-zaniedbany-staruszek-ze-schroniska.-zmarł.../page10

[/FONT]

[FONT=Times New Roman]SMOŁKĘ wzieła na dt nasza wolontariuszka, ale niestety, tak jak pisałam było to naprawdę chwilowe dt. Teraz albo nazbieramy na Hotel ( jest miejsce u Kasi Przystał) albo znajdziemy dt. ALBO WRACA DO SCHRONU!!!:-(:-(:-([/FONT]

[FONT=Times New Roman]Bardzo pilnie szukamy tymczasu dla tej suczki!!!! [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Na stronie schroniska widnieje jako Smołka, trafiła do schronu 07.11.2010 roku z Kończyc Wielkich. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ma około 3 lata, jest wystraszona, boi się smyczy, trochę nieokrzesana, ale łagodna, lubi pieszczoty. Trzy dni temu została zaatakowana przez innego psa, efekt widać na zdjęciach. Była dwa dni u WETA, ale podobno nie da się tego zszyć. Wszelkie opatrunki natychmiast zrzuca zębami, albo zdziera łapą. Z taką otwartą raną w schronisku o infekcję bardzo ławo...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Poza tym musi ją to cholernie boleć!!!!:-([/FONT]

[FONT=Times New Roman]SZUKAMY TYMCZASU, CHOĆBY TYLKO NA CZAS GOJENIA SIĘ RANY!!![/FONT]

[FONT=Times New Roman]BŁAGAM POMÓŻCIE W WARUNKACH DOMOWYCH ZABEZPIECZONA NA PEWNO BĘDZIE ŻYĆ!!![/FONT]

[FONT=Times New Roman]wpłaty:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]07.11. madzia828 - 40zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]spadek po Kronosie- 373,60zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-300,00zł opłata Hotelik za październik [/FONT]
[FONT=Times New Roman]zostaje 113,60zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]-300zł za listopad[/FONT]
[FONT=Times New Roman]i jesteśmy na minusie:( -186,40zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]31.12. Ewa K. z Cieszyna- pieniądze uzbierane podczas urodzin zamiast kwiatów-242,00zł[/FONT]

[FONT=Times New Roman]na koncie Smołki na dzień 01.01.12 jest 55,60zł[/FONT]

Edited by Zofija
  • Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matenko ziemio jaka bidaaaaaa:-(:-(:-(kochane piszcie do cioteczki mysza1, cioteczka mysza juz wielu wielu biedaczkom pomogla , zalatwiajac opatrunki zelowe , ktore sie klei na rany

Posted

Jestem na watku ..jaka ona biedna .:-(..No zgadzam sie ,ze opatrunki zelowe na pewno sa potrzebne ,jakies zabezpieczenie ,by sunka nie gryzla rany (kolnierz ,albo moze fartuch sterylkowy ?) Ale skad wziasc tymczas? :shake:

Posted

Dostałam zaproszenie. Oczywiście pomogę, poproszę o adres do wysyłki. Ważne, żeby wet wiedział jak z opatrunków korzystać, nie jest to powszechne.
Trzymamy na ranie aż przesiąknie lub, jeśli wysięku nie ma- ok 3-4 dni.
Na to bandaż, zeby się trzymały. I kołnierz.
Naprawdę działają rewelacyjnie.
Strasznie mi jej szkoda :( ona będzie mogłą być w jakimś ambulatorium na czas leczenia, póki nic się dla niej nie znajdzie?

Posted

Jestem na zaproszenie Ewy, ale kurcze nie pomogę, bo ja nie zabieram na DT. Nawet nie wiem czy gdzieś są jakieś wolne.
Sama szukałam takiego domku dla wysterylizowanej Łatki z łańcucha, i kiepsko, nic... bida z domkami.

A co do samej Smołki, to jeśli szycie nie wchodzi w grę, to może faktycznie jakieś opatrunki żelowe, w zależności od tego co proponuje lekarz...
I jakis ochraniacz na pyszczek typu kołnierz, żeby tego nie lizała, gruyzła czy drapała.

Na Animal Planets widziałam, ze psy z takimi ranami, które nie nadają się do zszycia smaruje się miodem, który jest jak lep i rana lepiej się zasklepia i goi, ale sama już nie wiem czy to prawda i jak to działa.

Posted

[quote name='mysza 1']Dostałam zaproszenie. Oczywiście pomogę, poproszę o adres do wysyłki. Ważne, żeby wet wiedział jak z opatrunków korzystać, nie jest to powszechne.
Trzymamy na ranie aż przesiąknie lub, jeśli wysięku nie ma- ok 3-4 dni.
Na to bandaż, zeby się trzymały. I kołnierz.
Naprawdę działają rewelacyjnie.
Strasznie mi jej szkoda :( ona będzie mogłą być w jakimś ambulatorium na czas leczenia, póki nic się dla niej nie znajdzie?
:modla::modla::iloveyou::iloveyou:czarodziejko dziekujemy stokroc, czekajmy kochane ciotenki na Zofije , bo chyba ze schronu w Ustroniu jest ta biedunia :-(Edyciu ale cudny banerusssssssss:loveu::loveu::loveu:sercem z nadzieja w gorenke dziekujemyyy

Posted

Bardzo chciałabym pomóc,ale takiej biduli, to do mojego wariata nie moge wziąsć. Przez dwa ,trzy dni ,to pewnie chciałby ją skonsumować na bank. Ona potrzebuje spokoju ,bez stresów. U mnie jak był zdrowy psiak ,to pierwsze dni były horrorem. Dopiero pózniej było w miare dobrze ,a po tygodniu ,mozna było powiedzieć o przyjazni.Naprawdę ,jest mi ogromnie przykro.

Posted

Dzięki wszystkim za obecność.

[quote name='brandonek']pozwolilam tez sobie zajzec:( Az sie serce kraje na taki widok:(( moze ten miod rzeczywiscie by pomogl . wplace chociaz 10 zl tylko prosze o jakis nr konta .

I tu też dzięki! Każda złotówka jest.... ? no na wagę złota...

[FONT=Times New Roman]DANE DO WPŁAT:[/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Fundacja dla Zwierząt i Środowiska "Lepszy Świat"[/FONT]
[FONT=Times New Roman]43-400 Cieszyn, ul. Limanowskiego 8/3[/FONT]
[FONT=Times New Roman]ING Bank Śląski 33 1050 1403 1000 0090 3005 3319[/FONT]
[FONT=Times New Roman]z dopiskiem "dla Smołki" + nick z dogo[/FONT]

Posted

Smołka jest w dt-ale takim bardzo tymczasowym -tydzień. POTEM MUSIMY JEJ COŚ ZNALEŹĆ. Jakiś tymczas. Najważniejsze, ze dzisiaj pojechała do domu i pewnie będzie miała kołnierz. Relacje zdam jak będę coś wiedzieć. Smołka jest z cieszyńskiego schroniska. Pogryzła ją inna psina.

Posted

:thumbs::modla::modla:cioteczko Zofijo trzymamy za Smoleczke! ciocia mysza1 prosi o dresik , wysle czarodziejka te opatrunki zelowe :iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::modla:

Posted

ewa gonzales napisał(a):
:thumbs::modla::modla:cioteczko zofijo trzymamy za smoleczke! Ciocia mysza1 prosi o dresik , wysle czarodziejka te opatrunki zelowe :iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::modla:

nie wiem jaki dokładnie dresik, tylko tyle, ze ustroń. Dowiem się i napiszę -podziękowania dla cioci myszy1!!!!