Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alice to chudy kłębek strachu. Gdy była w boksie i do niej podeszłam, odsunęła się i nie chciała wyjść. Po zapięciu ją na smycz, jakoś wyskoczyła, ale nie zwracała na mnie wielkiej uwagi. Dopiero na zewnątrz mogłam zobaczyć, jak wygląda i jakim jest skarbem. Z wyglądu nie jest raczej charakterystyczna, jedyne co może rzucać się w oczy, to jej odstające żebra. Gdy tylko dałam jej parówkę, zaczęła gryźć moją dłoń z nadzieją, że znajdzie na niej jeszcze więcej. Smakołyki bierze ode mnie tak gwałtownie i łapczywie, jakby myślała, że zaraz ich nie będzie. Że ma tylko chwilę na zjedzenie. Poza tym, panicznie boi się uniesionej ręki, gwałtownych ruchów, krzyków, nagłego hałasu i nawet pociągnięcia za smycz...
A jakim jest skarbem? Wielkim! Mimo swojego zdystansowania, raz dwa załapała komendę siad. Potem jedną łapę, drugą łapę, nawet piątkę! Byłam pod ogromnym wrażeniem! Nauczyłam ją również, że, gdy mówię do niej „nosek” ona swoim nosem dotyka mojego. Nie zawsze nam to wychodzi, ale powolutku, powolutku i dojdziemy do perfekcji. Mamy nawet w planie pokonać Rokiego w agiliti (chociaż nie wiem czy to jest w ogóle możliwe). :)
Alice nie lubi niestety wszystkie psy. Suki jeszcze jako tako akceptuje, ale z psami jest już gorzej. Już mi dzisiaj nie raz pokazała – i innym psom też – jakie piękne ma ząbki, gdy się denerwuje. :)
Na smyczy chodzi bardzo ładnie, czasami zdarzy jej się pociągnąć.
[SIZE="3"]Ma 49cm, waży 11kg

I te piękne oczy!

Łapa:

Siad:

[SIZE="3"]Kontakt w sprawie adopcji:
tel: 515 295 162
mail: whyou@op.pl

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niby taka niepozorna, ale ten wzrok chwyta za serducho. Jakby były zapisane w nim wszystkie troski i nadzieje, lękliwa niepewność i chęć znalezienia miłego człowieka dla siebie...
Właściwie nie zauważyłam jej w schronisku, ale już ją darzę szczerą sympatią ;)

Posted

Dzisiaj tylko szlifowałyśmy poznane wcześniej komendy. Próbowałam nauczyć ją warować, ale chyba boi się położyć, więc na razie z tej komendy zrezygnowałam i wymyślę coś innego. Wcześniej o tym nie pisałam, ale nauczyłam ja komendy "nosek", czyli, po prostu, dotyka swoim nosem mojego nosa :D

Ha, potrafi nawet szczekać! :)

Miało być makro pyszczka, ale podeszła do aparatu i wyszło takie cudo. Mimo to, podoba mi się, jest na swój sposób urocze. Poza tym, widać ten jej smutny, przemęczony wzrok.

Posted

Dzięki, Kamila, za ale gratkę! :)

Ogłoszenia zacznę jej robić dopiero w piątek, bo mam taki nawał zadań w szkole, że sama już nie wyrabiam i siedzę do północy... Więc dziękiii! :}

Posted

To, co pokazała na filmiku to jeszcze nie wszystko! Alice była dzisiaj naprawdę świetna! Raz dwa się nauczyła przeskakiwać przez hopki! Potem doszedł tunel (powiem, że na poczatku nie było łatwo, ale pomogła mi kimiji), a następnie hulajhop! I całe agiliti pięknie przebiega! Pięęknie! W sobotę na pewno zrobię filmik i zdjęcia. Postaram się ja jeszcze nauczyć pochylni i slalomu. Myślę, że mogę śmiało powiedzieć, że mamy teraz dwóch mistrzów! Alice i Rokiego :D