Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepiękna jest ta sunieczka ,tu potrzebny jest tymczas i to na cito. Pusia wymaga ogromu zabiegów pielgnacyjnych ,oczywiście nie mówiąc o sterylce, odrobaczeniu, odpchleniu, szczepieniach i ewentualnym leczeniu. Ewidentnie na mazurach brak akcji sterylizacji , tam z psiakami jest dramat i niezbyt wielu ludzi pomagających. to b.biedny region, niestety. Jolu pokażemy Pusię, Pani Brigitte ale szukajmy Jej też domku w Polsce . Pogadamy w Boguszycach . Jedzie nas trochę, na dwa auta, wszyscy z W-wy. Ewa

Posted

rita60 napisał(a):
Mała śliczna...bedę zagladać:lol:

Witaj, Rita :-)!

ostatniaszansa napisał(a):
Przepiękna jest ta sunieczka ,tu potrzebny jest tymczas i to na cito. Pusia wymaga ogromu zabiegów pielgnacyjnych ,oczywiście nie mówiąc o sterylce, odrobaczeniu, odpchleniu, szczepieniach i ewentualnym leczeniu. Ewidentnie na mazurach brak akcji sterylizacji , tam z psiakami jest dramat i niezbyt wielu ludzi pomagających. to b.biedny region, niestety. Jolu pokażemy Pusię, Pani Brigitte ale szukajmy Jej też domku w Polsce . Pogadamy w Boguszycach . Jedzie nas trochę, na dwa auta, wszyscy z W-wy. Ewa

Witaj, Ewa :-)!
Dziękuję za odwiedzenie Pusi i wparcie!
Pogadamy w Boguszycach :-).
Na razie jedyne, co mogę zrobić, to szukanie hoteliku - czekam na odpowiedzi.

Posted

rita60 napisał(a):
Mała śliczna...bedę zagladać:lol:
DZIR trochę cie chyba poniosło z tymi terierami:cool3:

Ciotka Rita dobrze prawi!! :)
Żadne z niej Walijka, ale nie ulega wątpliwości, że jest przeurocza!

Posted

Jolu, piekna jest ta mala w razie co tez mam namiar na osobe, gromerke z Warszawy, robia takie metamorfozy za darmo tylko musza miec pewnosc,ze pies jest adoptowany:)

Posted

holmina napisał(a):
zaprosila mnie Dzir,biore sie do czytania watku

I my zapraszamy :-)!

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Przyszłam zobaczyć sunie- rzeczywiście bardzo ładna i nie widac braku oczka.
Jak z miejscem w hotelu? Masz już jakieś odpowiedzi ...żałuję, że nie mogę pomóc miejscem niestety.

I ja żałuję...
Mam parę odpowiedzi i nawet jakieś miejsca są, ale czekam jeszcze na pozostałe rozstrzygnięcia.

mala_czarna napisał(a):
Ciotka Rita dobrze prawi!! :)
Żadne z niej Walijka, ale nie ulega wątpliwości, że jest przeurocza!

I o to chodzi :-)!

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
A ja pomogę w doprowadzeniu suni do porządku, proszę o maila lub PW, mam dobra znajomą z salonem, ona już pomagała Abrze, pomoże i Pusi - moja w tym głowa. Wet też ją obejrzy przy okazji, dobrze ?

Ellig napisał(a):
Jolu, piekna jest ta mala w razie co tez mam namiar na osobe, gromerke z Warszawy, robia takie metamorfozy za darmo tylko musza miec pewnosc,ze pies jest adoptowany:)

WSPA-NIE-LE :-)!!!!!
Bardzo Wam dziękuję!!!
Na pewno Pusi przyda się ogromnie wizyta u "wizażysty", ale będzie trzeba z tym trochę poczekać - najpierw musi się psinka fizycznie i psychicznie wzmocnić.
Teraz ta zastraszona chudzinka mogłaby doznać ogromnego szoku przy takich zabiegach :-(.

Ale będę pamiętać i - na pewno! - skorzystam :-)!
Serdeczne dzięki :-)!!!

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Jak tylko malutka stanie na nogi, proszę o wiadomość, muszę zaklepać termin. Nie musi już mieć nowego domku, może przyjechać z hoteliku i do niego wrócić, zresztą wszystko jest do uzgodnienia :)

Dziękuję raz jeszcze!
Oby jak najszybciej było to możliwe!

Posted

ostatniaszansa napisał(a):

Weszlam na watek ze strony glownej,biedna psinka!
Mam pytanie do ostatniejszansy....czy owa p.Brigitte jest sprawdzona?czy ktos z Was u niej byl?i widzial warunki w jakich zamieszkuja i w jakich ilosciach, psy ?mysle ,ze warto to wykonac!!!!!!poruszam te kwestie poniewaz moja babcia mieszka w Rokitnie i........duzo sie nasluchalam o tym ze psy wcale nie maja tam dobrych warunkow!!!!i graniczy to juz ze zbieractwem!

Posted

Kvik napisał(a):
Mam pytanie do ostatniejszansy....czy owa p.Brigitte jest sprawdzona?czy ktos z Was u niej byl?i widzial warunki w jakich zamieszkuja i w jakich ilosciach, psy ?mysle ,ze warto to wykonac!!!!!!poruszam te kwestie poniewaz moja babcia mieszka w Rokitnie i........duzo sie nasluchalam o tym ze psy wcale nie maja tam dobrych warunkow!!!!i graniczy to juz ze zbieractwem!

Witaj, Kvik :-)!
Brigitte jest bardzo godna zaufania i nie jest to osoba z Rokitna (nie bierze psów dla siebie, tylko pomaga w adopcjach).

Zaglądnij czasem do Pusi :-)!

Posted

Kvik napisał(a):

Brigitte nie bierze psow do siebie, ale szuka im domow w Szwajcarii, KAZDY DOM SPRAWDZA, ow dom podpisuje umowe z nami, mamy wszystkie dane, czesto piszemy sobie bezposrednio maile jak nowy domek zna ang i dostajemy na biezaco zdjecia i informacje o kazdym psie jaki pojechal. Brigitte byla u nas osobiscie rok temu ze znajomymi ze swojej Fundacji, zeby zobaczyc schronisko, ktoremu pomaga. TAK JEST SPRAWDZONA I RECZE ZA NIA GLOWA :):):) Warunki w jakich mieszkaja nasze psiaki... zapraszam na glowny watek, tam sa fotki w miare na biezaco wstawiane... zyczylabym sobie jednego z takich :)
U Gitty w Rokitnie tez bylysmy i wiemy jakie tam sa warunki i ile jest psow i skad sie to wzielo. Jednak tam pies nie jedzie i nikt Rokitna nie proponuje. /Agnieszka

Posted

jola_li napisał(a):
Witaj, Kvik :-)!
Brigitte jest bardzo godna zaufania i nie jest to osoba z Rokitna (nie bierze psów dla siebie, tylko pomaga w adopcjach).

Zaglądnij czasem do Pusi :-)!

dzieki Jolu, pisalysmy w tym samym czasie - ale glowa i tak porecze, a co :)/Agnieszka

Posted

dzieki za odpowiedz...czyli moja babcia jak zwykle....przesadza....
dobrze ze psy maja ok
do Pusi bede zagladac,chociaz nie czesto jestem w necie

ps.

dziwne,pani z Rokitna ma na imie Brigitte/skad sie wziela ta Gita?chyba,żę to przezwisko...
poza tym wspolpracuje albo tez jest fundatorka jednej z organizacji prozwierzecych w Polsce,owszem mieszka w Rokitnie juz dosc dlugo,a w zamieszkiwanym przez nia malym gospodarstwie jest jak glosi wiesc w okolicy ok 80psow!!!!!

Posted

No więc już wiadomo, co będzie z Pusią - pojedzie do hoteliku Gajowej bliziutko Warszawy, a więc miejsce jest ze wszech miar wygodne i wierzę, że Pusia odrodzi się tam jak feniks :-)!!!
Pierwszy miesiąc potraktujemy jak sanatorium - musi nabrać ciała i wiary w siebie.
Potem sterylka.
Może tez jakiś zabieg związany z pustym oczodołem.
Potem fryzjer.
A potem ---- DO DOMU :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po Pusię będziemy mogli pojechać nie wcześniej niż we wtorek.
Zaczynam odliczać dni :-).

I pieniądze :-(...
Aż głupio prosić o pomoc, jak tu wszyscy mają tyle biedaków pod opieką :-(....
Ech.....