Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='beta ata']Siedem i pół stówy z bazarku?! Ludzie, powiedzcie, jak to sie robi?! :-) ...Bo ja tu na Dl. Śl. "mam" taki problem:
http://www.dogomania.pl/threads/178025-Sprzedana-z-domem-Rozi!-Jest-w-hoteliku-OGROMNY-D%C5%81UG!!-POTRZEBNE
Beta, niestety nie każdy bazarek jest taki owocny ;-)....
Ja niestety teraz pomóc nie mogę, ale proszę, zwróć się do Kundelkowej Skarbonki - na pewno coś dorzuci:
http://www.dogomania.pl/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB!

Posted

Zmodyfikowałam trochę ogłoszenie Pusi (i zmniejszyłam objętościowo) :-)! Wywiesimy je w lecznicy i, pomyślałam sobie, że może wydrukuję trochę więcej i powrzucam do skrzynek na listy w Konstancinie? Jak myślicie?
W tym tygodniu, niestety, nie dam rady się wybrać, ale w przyszłym będę na pewno!
I zrobimy Pusi strzyżenie "kapciuszków" ;-).
Sierść na łapkach jest stanowczo za długa, niedługo zacznie sobie przydeptywać i się potykać ;-).

Czy koszulkę posterylkową to trzeba wcześniej kupić?
A może ktoś mógłby pożyczyć?...

Posted

[quote name='jola_li']Zmodyfikowałam trochę ogłoszenie Pusi (i zmniejszyłam objętościowo) :-)! Wywiesimy je w lecznicy i, pomyślałam sobie, że może wydrukuję trochę więcej i powrzucam do skrzynek na listy w Konstancinie? Jak myślicie?
W tym tygodniu, niestety, nie dam rady się wybrać, ale w przyszłym będę na pewno!
I zrobimy Pusi strzyżenie "kapciuszków" ;-).
Sierść na łapkach jest stanowczo za długa, niedługo zacznie sobie przydeptywać i się potykać ;-).

Czy koszulkę posterylkową to trzeba wcześniej kupić?
A może ktoś mógłby pożyczyć?...[/QUOTE]

Nie trzeba kupować ubranka dla Pusi :lol: "moja" pani doktor nie uznaje ubranek/kołnierzy po strerylce. Nic nie zakładamy i sunie nie ruszają szwu, one wylizują sobie tylko okolice, po prostu sie myją. Zdarzyło mi sie tylko dwa razy, że suka interesowała sie szwem i wtedy zakładaliśmy ubranko ale góra na 3 dni.
Awaryjne uranko do Pusi mam :roll:
Jutro bedę u wetki to przy okazji termin umówię.
Co do wrzucania ogłoszeń do skrzynek ;) sadzę, że większą skuteczność będą miały
ogłoszenia w sieci. W gabinetach weterynaryjnych oczywiście warto wywiesić - ale to tylko moje zdanie.

Posted

Hej, bogata Puchalino! ;) Nie martw się sterylką, Jolu! Nasza Kimciuszka na drugi dzień po zabiegu rano jeszcze była trochę nieswoja i zaspana, a już wieczorem tak dała popalić, że Lili przed nią uciekała :) Fakt, szew ma na niespełna 1 cm, ale przecież i tak operacja dość poważna to jednak jest...

Posted

[quote name='*Gajowa*']Nie trzeba kupować ubranka dla Pusi :lol: "moja" pani doktor nie uznaje ubranek/kołnierzy po strerylce. Nic nie zakładamy i sunie nie ruszają szwu, one wylizują sobie tylko okolice, po prostu sie myją. Zdarzyło mi sie tylko dwa razy, że suka interesowała sie szwem i wtedy zakładaliśmy ubranko ale góra na 3 dni.
Awaryjne uranko do Pusi mam :roll:
Jutro bedę u wetki to przy okazji termin umówię.
Co do wrzucania ogłoszeń do skrzynek ;) sadzę, że większą skuteczność będą miały
ogłoszenia w sieci. W gabinetach weterynaryjnych oczywiście warto wywiesić - ale to tylko moje zdanie.[/QUOTE]

Im bliżej ta sterylka tym bardziej się denerwuję :-(...
Jak będziesz u Pani Weterynarz, to spytaj ile będzie kosztowała Pusiowa sterylka, dobrze?

A co do ogłoszeń, to o wrzucaniu do skrzynek myślałam tylko jako o dodatku do allegro i innych "sieciowych".
Uch... Żeby Pusince udało się w miarę szybko...
Startuję dzień po sterylce :-)!

Posted

[quote name='Nutusia']Hej, bogata Puchalino! ;) Nie martw się sterylką, Jolu! Nasza Kimciuszka na drugi dzień po zabiegu rano jeszcze była trochę nieswoja i zaspana, a już wieczorem tak dała popalić, że Lili przed nią uciekała :) Fakt, szew ma na niespełna 1 cm, ale przecież i tak operacja dość poważna to jednak jest...[/QUOTE]
Oby Pusia też to zniosła tak bezproblemowo...
[quote name='*Gajowa*']Dziś dotarły ryby od myszy1. Pusiaczek dziękuje bardzo :calus:[/QUOTE]
I ja też bardzo dziękuję :-)!!!

Posted

Tez sie denerwuje sterylką Pusi :roll: jak zawsze zresztą... będzie dobrze.
Zapytam o cenę oczywiście.
Co do domku to nie mam watpliwości, że Pusia znajdzie go szybko - jest
śliczna, młoda , przytulaśna i bardzo inteligentna .

Posted

[quote name='*Gajowa*']Co do domku to nie mam watpliwości, że Pusia znajdzie go szybko - jest
śliczna, młoda , przytulaśna i bardzo inteligentna .[/QUOTE]
I tego się trzymajmy :-)!

Posted

[quote name='Ewa Marta']
Nie robiłam ciastek z wątróbki wieprzowej, bo mam gdzieś z tyłu głowy zakodowane, że wieprzowina nie jest dla psów najlepsza. Ale może nie mam racji i któraś Ciocia wyjaśni, że się mylę:-)[/QUOTE]
A ja robię z wieprzowej, bo najładniejsza :) Wieprzowina surowa jest zakazana dla psów i kotów, ponieważ mogą zachorować na nieuleczalną chorobę Aujeszky'ego ( objawy podobne jak przy wściekliznie) ale przecież ciasteczka pieczemy !

Posted

Ustaliłam termin sterylizacji Pusi - 24 październik godz. 13.30. , koszt 250 zł.
Pusinka wczoraj ostatecznie przegryzła szeleczki :placz: juz wcześniej były nadgryzione,
więc spieszyłam sie ze zdjęciem zaraz po spacerze... ale niestety w czasie jazdy musiała je wykończyć :mad:. Od dziś chodzimy na obroży, a ponieważ panienka trochę ciągnie :lol:
więc poddusza się i chrząka ;).

Posted

[quote name='*Gajowa*']Ustaliłam termin sterylizacji Pusi - 24 październik godz. 13.30. , koszt 250 zł.
12 dni....
Oj, już bym chciała, żeby było po!

Pusinka wczoraj ostatecznie przegryzła szeleczki :placz: juz wcześniej były nadgryzione,
więc spieszyłam sie ze zdjęciem zaraz po spacerze... ale niestety w czasie jazdy musiała je wykończyć :mad:. Od dziś chodzimy na obroży, a ponieważ panienka trochę ciągnie :lol: więc poddusza się i chrząka ;).
No pięknie ;-)...
Szeleczki odkupimy, bo przecież innym pieskom się przydadzą. Szkoda, że Pusia ich nie polubiła. No nic, przyszli właściciele będą musieli oduczyć ją ciągnięcia na smyczy ;-).

A w przyszłym tygodniu jak przyjadę robimy postrzyżyny łapkowego futerka :-)!

No i zapomniałam napisać, że te 250 zł, to bardzo tanio!
Kiedyś - myśląc o Pusi - pytałam o sterylkę w Olsztynku i chcieli tam 350 zł!!!

Posted

[quote name='Ewa i flatki']A ja robię z wieprzowej, bo najładniejsza :) Wieprzowina surowa jest zakazana dla psów i kotów, ponieważ mogą zachorować na nieuleczalną chorobę Aujeszky'ego ( objawy podobne jak przy wściekliznie) ale przecież ciasteczka pieczemy ![/QUOTE]

A widzisz, teraz już wiem:-)

Posted

[quote name='*Gajowa*']Dziewczyny powiedzcie ile mam dawać Pusi suszonej rybki ?[/QUOTE]
To ja też się dołączam do prośby o podpowiedź, bo sama nie mam pojęcia ;-).

Posted

[quote name='sylwiaso']A my czekamy na fotki z wizyty!Ciociu Jola_li ukochaj Pusiole od ciotkiso[/QUOTE]
[quote name='kamos']:buzi:I od Kamosa pysiaczki ! Czekamy na wieści i fotki .[/QUOTE]

Dziękuję że jesteście tu ze mną i Pusią :-)!
Niedługo będą nowe wieści i zdjęcia. A Pusię uściskam od wszystkich :-)!