beta ata Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Siedem i pół stówy z bazarku?! Ludzie, powiedzcie, jak to sie robi?! :-) ...Bo ja tu na Dl. Śl. "mam" taki problem: http://www.dogomania.pl/threads/178025-Sprzedana-z-domem-Rozi!-Jest-w-hoteliku-OGROMNY-D%C5%81UG!!-POTRZEBNE Quote
jola_li Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='beta ata']Siedem i pół stówy z bazarku?! Ludzie, powiedzcie, jak to sie robi?! :-) ...Bo ja tu na Dl. Śl. "mam" taki problem: http://www.dogomania.pl/threads/178025-Sprzedana-z-domem-Rozi!-Jest-w-hoteliku-OGROMNY-D%C5%81UG!!-POTRZEBNE Beta, niestety nie każdy bazarek jest taki owocny ;-).... Ja niestety teraz pomóc nie mogę, ale proszę, zwróć się do Kundelkowej Skarbonki - na pewno coś dorzuci: http://www.dogomania.pl/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB! Quote
jola_li Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Zmodyfikowałam trochę ogłoszenie Pusi (i zmniejszyłam objętościowo) :-)! Wywiesimy je w lecznicy i, pomyślałam sobie, że może wydrukuję trochę więcej i powrzucam do skrzynek na listy w Konstancinie? Jak myślicie? W tym tygodniu, niestety, nie dam rady się wybrać, ale w przyszłym będę na pewno! I zrobimy Pusi strzyżenie "kapciuszków" ;-). Sierść na łapkach jest stanowczo za długa, niedługo zacznie sobie przydeptywać i się potykać ;-). Czy koszulkę posterylkową to trzeba wcześniej kupić? A może ktoś mógłby pożyczyć?... Quote
jola_li Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Dogo, chciałam Ci odpowiedzieć na pw, ale masz zapchaną skrzynkę ;-). Quote
jola_li Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Dogo07']Już sprzątam :). Gotowe.[/QUOTE] A mnie ciągle nie che przejść :-(.... Chyba wiem dlaczego - już poprawiam ;-)! Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='jola_li']Zmodyfikowałam trochę ogłoszenie Pusi (i zmniejszyłam objętościowo) :-)! Wywiesimy je w lecznicy i, pomyślałam sobie, że może wydrukuję trochę więcej i powrzucam do skrzynek na listy w Konstancinie? Jak myślicie? W tym tygodniu, niestety, nie dam rady się wybrać, ale w przyszłym będę na pewno! I zrobimy Pusi strzyżenie "kapciuszków" ;-). Sierść na łapkach jest stanowczo za długa, niedługo zacznie sobie przydeptywać i się potykać ;-). Czy koszulkę posterylkową to trzeba wcześniej kupić? A może ktoś mógłby pożyczyć?...[/QUOTE] Nie trzeba kupować ubranka dla Pusi :lol: "moja" pani doktor nie uznaje ubranek/kołnierzy po strerylce. Nic nie zakładamy i sunie nie ruszają szwu, one wylizują sobie tylko okolice, po prostu sie myją. Zdarzyło mi sie tylko dwa razy, że suka interesowała sie szwem i wtedy zakładaliśmy ubranko ale góra na 3 dni. Awaryjne uranko do Pusi mam :roll: Jutro bedę u wetki to przy okazji termin umówię. Co do wrzucania ogłoszeń do skrzynek ;) sadzę, że większą skuteczność będą miały ogłoszenia w sieci. W gabinetach weterynaryjnych oczywiście warto wywiesić - ale to tylko moje zdanie. Quote
Nutusia Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Hej, bogata Puchalino! ;) Nie martw się sterylką, Jolu! Nasza Kimciuszka na drugi dzień po zabiegu rano jeszcze była trochę nieswoja i zaspana, a już wieczorem tak dała popalić, że Lili przed nią uciekała :) Fakt, szew ma na niespełna 1 cm, ale przecież i tak operacja dość poważna to jednak jest... Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Dziś dotarły ryby od myszy1. Pusiaczek dziękuje bardzo :calus: Quote
jola_li Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='*Gajowa*']Nie trzeba kupować ubranka dla Pusi :lol: "moja" pani doktor nie uznaje ubranek/kołnierzy po strerylce. Nic nie zakładamy i sunie nie ruszają szwu, one wylizują sobie tylko okolice, po prostu sie myją. Zdarzyło mi sie tylko dwa razy, że suka interesowała sie szwem i wtedy zakładaliśmy ubranko ale góra na 3 dni. Awaryjne uranko do Pusi mam :roll: Jutro bedę u wetki to przy okazji termin umówię. Co do wrzucania ogłoszeń do skrzynek ;) sadzę, że większą skuteczność będą miały ogłoszenia w sieci. W gabinetach weterynaryjnych oczywiście warto wywiesić - ale to tylko moje zdanie.[/QUOTE] Im bliżej ta sterylka tym bardziej się denerwuję :-(... Jak będziesz u Pani Weterynarz, to spytaj ile będzie kosztowała Pusiowa sterylka, dobrze? A co do ogłoszeń, to o wrzucaniu do skrzynek myślałam tylko jako o dodatku do allegro i innych "sieciowych". Uch... Żeby Pusince udało się w miarę szybko... Startuję dzień po sterylce :-)! Quote
jola_li Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='Nutusia']Hej, bogata Puchalino! ;) Nie martw się sterylką, Jolu! Nasza Kimciuszka na drugi dzień po zabiegu rano jeszcze była trochę nieswoja i zaspana, a już wieczorem tak dała popalić, że Lili przed nią uciekała :) Fakt, szew ma na niespełna 1 cm, ale przecież i tak operacja dość poważna to jednak jest...[/QUOTE] Oby Pusia też to zniosła tak bezproblemowo... [quote name='*Gajowa*']Dziś dotarły ryby od myszy1. Pusiaczek dziękuje bardzo :calus:[/QUOTE] I ja też bardzo dziękuję :-)!!! Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Tez sie denerwuje sterylką Pusi :roll: jak zawsze zresztą... będzie dobrze. Zapytam o cenę oczywiście. Co do domku to nie mam watpliwości, że Pusia znajdzie go szybko - jest śliczna, młoda , przytulaśna i bardzo inteligentna . Quote
jola_li Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='*Gajowa*']Co do domku to nie mam watpliwości, że Pusia znajdzie go szybko - jest śliczna, młoda , przytulaśna i bardzo inteligentna .[/QUOTE] I tego się trzymajmy :-)! Quote
Ewa i flatki Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Ewa Marta'] Nie robiłam ciastek z wątróbki wieprzowej, bo mam gdzieś z tyłu głowy zakodowane, że wieprzowina nie jest dla psów najlepsza. Ale może nie mam racji i któraś Ciocia wyjaśni, że się mylę:-)[/QUOTE] A ja robię z wieprzowej, bo najładniejsza :) Wieprzowina surowa jest zakazana dla psów i kotów, ponieważ mogą zachorować na nieuleczalną chorobę Aujeszky'ego ( objawy podobne jak przy wściekliznie) ale przecież ciasteczka pieczemy ! Quote
*Gajowa* Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ustaliłam termin sterylizacji Pusi - 24 październik godz. 13.30. , koszt 250 zł. Pusinka wczoraj ostatecznie przegryzła szeleczki :placz: juz wcześniej były nadgryzione, więc spieszyłam sie ze zdjęciem zaraz po spacerze... ale niestety w czasie jazdy musiała je wykończyć :mad:. Od dziś chodzimy na obroży, a ponieważ panienka trochę ciągnie :lol: więc poddusza się i chrząka ;). Quote
jola_li Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='*Gajowa*']Ustaliłam termin sterylizacji Pusi - 24 październik godz. 13.30. , koszt 250 zł. 12 dni.... Oj, już bym chciała, żeby było po! Pusinka wczoraj ostatecznie przegryzła szeleczki :placz: juz wcześniej były nadgryzione, więc spieszyłam sie ze zdjęciem zaraz po spacerze... ale niestety w czasie jazdy musiała je wykończyć :mad:. Od dziś chodzimy na obroży, a ponieważ panienka trochę ciągnie :lol: więc poddusza się i chrząka ;).No pięknie ;-)... Szeleczki odkupimy, bo przecież innym pieskom się przydadzą. Szkoda, że Pusia ich nie polubiła. No nic, przyszli właściciele będą musieli oduczyć ją ciągnięcia na smyczy ;-). A w przyszłym tygodniu jak przyjadę robimy postrzyżyny łapkowego futerka :-)! No i zapomniałam napisać, że te 250 zł, to bardzo tanio! Kiedyś - myśląc o Pusi - pytałam o sterylkę w Olsztynku i chcieli tam 350 zł!!! Quote
sylwiaso Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Jak się cieszę,że u Pusiolka wszystko dobrze! Quote
Ewa Marta Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Ewa i flatki']A ja robię z wieprzowej, bo najładniejsza :) Wieprzowina surowa jest zakazana dla psów i kotów, ponieważ mogą zachorować na nieuleczalną chorobę Aujeszky'ego ( objawy podobne jak przy wściekliznie) ale przecież ciasteczka pieczemy ![/QUOTE] A widzisz, teraz już wiem:-) Quote
*Gajowa* Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Dziewczyny powiedzcie ile mam dawać Pusi suszonej rybki ? Quote
jola_li Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [quote name='*Gajowa*']Dziewczyny powiedzcie ile mam dawać Pusi suszonej rybki ?[/QUOTE] To ja też się dołączam do prośby o podpowiedź, bo sama nie mam pojęcia ;-). Quote
jola_li Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 No to minął tydzień bez mojej wizyty u Pusi :-(. Ale w przyszłym tygodniu (środa-czwartek, ale bardziej czwartek ;-)) mam nadzieję zobaczyć psinkę :-)! Quote
sylwiaso Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 A my czekamy na fotki z wizyty!Ciociu Jola_li ukochaj Pusiole od ciotkiso Quote
kamos Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 :buzi:I od Kamosa pysiaczki ! Czekamy na wieści i fotki . Quote
jola_li Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='sylwiaso']A my czekamy na fotki z wizyty!Ciociu Jola_li ukochaj Pusiole od ciotkiso[/QUOTE] [quote name='kamos']:buzi:I od Kamosa pysiaczki ! Czekamy na wieści i fotki .[/QUOTE] Dziękuję że jesteście tu ze mną i Pusią :-)! Niedługo będą nowe wieści i zdjęcia. A Pusię uściskam od wszystkich :-)! Quote
rita60 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Zaglądam do ślicznotki....proszę też wymiziać odemnie. Quote
Recommended Posts