Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jola_li']Dzisiaj piękny dzień, więc Pusia pewnie korzysta z konstancińskiej jesieni :-).[/QUOTE]

Jak najbardziej korzysta :lol: biega, obszczekuje wszystko co za płotem, zaczepia do zabawy Gaję .
Wczoraj zabrałam Pusię na spacerek na konstancińską ścieżkę zdrowia :roll: dość ładnie szła na smyczy /była w szeleczkach/, początkowo troche obawiała sie ludzi idących z przeciwnej strony ale po jakimś czasie już wdzięczyła się do napotkanych osób .
Napotkane psy też raczej zachęcała do zabawy ale wolałam nie ryzykować i nie
doszło do bezpośredniego kontaktu.
Co do wizyty u pani doktor to jest możliwa środa, czwartek przed 14tą.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Jak najbardziej korzysta :lol: biega, obszczekuje wszystko co za płotem, zaczepia do zabawy Gaję .
Wczoraj zabrałam Pusię na spacerek na konstancińską ścieżkę zdrowia :roll: dość ładnie szła na smyczy /była w szeleczkach/, początkowo troche obawiała sie ludzi idących z przeciwnej strony ale po jakimś czasie już wdzięczyła się do napotkanych osób .
Napotkane psy też raczej zachęcała do zabawy ale wolałam nie ryzykować i nie
doszło do bezpośredniego kontaktu.
Co do wizyty u pani doktor to jest możliwa środa, czwartek przed 14tą.[/QUOTE]

Już 3 razy to przeczytałam rozpływając się w zachwycie nad NOWĄ PUSIĄ :-)!
Ja na 95% mogłabym przyjechać w czwartek, więc - jeżeli można - to tak się umówmy :-).

Posted

Mnie też czwartek bardziej pasuje ;).
Zajrzałam do chorego oczka i tak jak mówiła pani doktor zaczęło zarastać tkanką tłuszczową. Wewnątrz oczodołu pojawił się wyraźnie kolor żółty, a poprzednio była to czarna otchłań.
A Pusiaczek zostawia w misce zielony groszek :mad:. Do tej pory zjadała wszystko co
było w misce i to, że w puszkach był dodatek zielonego groszku wcale jej nie przeszkadzało :shake:.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Mnie też czwartek bardziej pasuje ;).
Zajrzałam do chorego oczka i tak jak mówiła pani doktor zaczęło zarastać tkanką tłuszczową. Wewnątrz oczodołu pojawił się wyraźnie kolor żółty, a poprzednio była to czarna otchłań.
A Pusiaczek zostawia w misce zielony groszek :mad:. Do tej pory zjadała wszystko co
było w misce i to, że w puszkach był dodatek zielonego groszku wcale jej nie przeszkadzało :shake:.[/QUOTE]

No to może rzeczywiście uda się uniknąć operacji - trzymam kciuki!!!

Ale fajnie z tym groszkiem ;-)! Księżniczka plująca ziarnkami grochu ;-).

Aha, dzwoniłam do ex właścicielki - twierdzi, że była Pusia szczepiona na wściekliznę i że ma zaświadczenie. Może rzeczywiście ją szczepiła, bo raz w roku przyjeżdża do wsi weterynarz i szczepi psy tych, którzy zechcą się pofatygować, a robi to tuż obok jej domu.
Jak tam pojadę, to je wezmę.

Posted

Zgadnijcie co to ?

a to ?

a teraz odpoczywam

za gorąco idę do cienia

z Gają tylko jedna fotka bo jak miałam aparat dziewczyny rozłaziły się w różnych kierunkach

Posted

Orany, orany!!!!!!!!!!!!!!
Zgaduję - to jest WRESZCIE SZCZĘŚLIWA I NAJEDZONA PUSIA CO NIE LUBI GROSZKU :-)!!!!!!
Orany, orany, ale widok!!!!!!!!!!!!!!!

Witam nowych Gości na wątku :-)!!!!

Posted

[quote name='jola_li']No to ja jutro około 12.00-12.30 będę u Pusi, jeśli można :-).
Gajowa, o której musimy wyjść do weterynarza?[/QUOTE]

Powinnyśmy wyjechać o 13.30 max - zapraszam.

Posted

Byłyśmy dzisiaj z Pusią u Pani Weterynarz!
Tak! Z dużych liter :-)!
Pusia zaszczepiona i jeszcze bardziej odkarmiona - 12,8 kg :-)! - a więcej napiszę wieczorem :-).

Posted

Miałam telefon od pani zainteresowanej moją Gapcią, ale ta ma juz zaklepany dom w Krakowie. Pani (też z Krakowa) szuka suni jak Gapcia! A Pusia jest odrobinę większa, ale podobna - czy Pusia jest do adopcji na już?