Nutusia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Pusiaku - na górę maszeruj, "tłuściochu" ;) Quote
jola_li Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Dzisiaj piękny dzień, więc Pusia pewnie korzysta z konstancińskiej jesieni :-). Quote
*Gajowa* Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='jola_li']Dzisiaj piękny dzień, więc Pusia pewnie korzysta z konstancińskiej jesieni :-).[/QUOTE] Jak najbardziej korzysta :lol: biega, obszczekuje wszystko co za płotem, zaczepia do zabawy Gaję . Wczoraj zabrałam Pusię na spacerek na konstancińską ścieżkę zdrowia :roll: dość ładnie szła na smyczy /była w szeleczkach/, początkowo troche obawiała sie ludzi idących z przeciwnej strony ale po jakimś czasie już wdzięczyła się do napotkanych osób . Napotkane psy też raczej zachęcała do zabawy ale wolałam nie ryzykować i nie doszło do bezpośredniego kontaktu. Co do wizyty u pani doktor to jest możliwa środa, czwartek przed 14tą. Quote
jola_li Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='*Gajowa*']Jak najbardziej korzysta :lol: biega, obszczekuje wszystko co za płotem, zaczepia do zabawy Gaję . Wczoraj zabrałam Pusię na spacerek na konstancińską ścieżkę zdrowia :roll: dość ładnie szła na smyczy /była w szeleczkach/, początkowo troche obawiała sie ludzi idących z przeciwnej strony ale po jakimś czasie już wdzięczyła się do napotkanych osób . Napotkane psy też raczej zachęcała do zabawy ale wolałam nie ryzykować i nie doszło do bezpośredniego kontaktu. Co do wizyty u pani doktor to jest możliwa środa, czwartek przed 14tą.[/QUOTE] Już 3 razy to przeczytałam rozpływając się w zachwycie nad NOWĄ PUSIĄ :-)! Ja na 95% mogłabym przyjechać w czwartek, więc - jeżeli można - to tak się umówmy :-). Quote
*Gajowa* Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Mnie też czwartek bardziej pasuje ;). Zajrzałam do chorego oczka i tak jak mówiła pani doktor zaczęło zarastać tkanką tłuszczową. Wewnątrz oczodołu pojawił się wyraźnie kolor żółty, a poprzednio była to czarna otchłań. A Pusiaczek zostawia w misce zielony groszek :mad:. Do tej pory zjadała wszystko co było w misce i to, że w puszkach był dodatek zielonego groszku wcale jej nie przeszkadzało :shake:. Quote
Figafiga Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Pusia trzymaj się cieplutko!!!Domku ci tylko trzeba pięknoto ty!! Quote
jola_li Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='*Gajowa*']Mnie też czwartek bardziej pasuje ;). Zajrzałam do chorego oczka i tak jak mówiła pani doktor zaczęło zarastać tkanką tłuszczową. Wewnątrz oczodołu pojawił się wyraźnie kolor żółty, a poprzednio była to czarna otchłań. A Pusiaczek zostawia w misce zielony groszek :mad:. Do tej pory zjadała wszystko co było w misce i to, że w puszkach był dodatek zielonego groszku wcale jej nie przeszkadzało :shake:.[/QUOTE] No to może rzeczywiście uda się uniknąć operacji - trzymam kciuki!!! Ale fajnie z tym groszkiem ;-)! Księżniczka plująca ziarnkami grochu ;-). Aha, dzwoniłam do ex właścicielki - twierdzi, że była Pusia szczepiona na wściekliznę i że ma zaświadczenie. Może rzeczywiście ją szczepiła, bo raz w roku przyjeżdża do wsi weterynarz i szczepi psy tych, którzy zechcą się pofatygować, a robi to tuż obok jej domu. Jak tam pojadę, to je wezmę. Quote
rita60 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Pusiu badz grzeczna....groszek jest dobry i zdrowy;) Quote
jola_li Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Wpłynęło 10 zł od Ronji (deklaracja) - bardzo dziękuję :-)!!! Quote
abra64 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 zaznaczam i poczytam jak będę miała chwilę czasu :) Quote
*Gajowa* Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Zgadnijcie co to ? a to ? a teraz odpoczywam za gorąco idę do cienia z Gają tylko jedna fotka bo jak miałam aparat dziewczyny rozłaziły się w różnych kierunkach Quote
mala_czarna Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Ja zgaduję: to jest mop. I to bardzo urodziwy mop! :) :) Quote
Nutusia Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Baaardzo urodziwy, ale trochę... potargany przez te zabawy na pleckach! ;) Quote
Kava Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 cudne te zdjatka i cudowna dziewczynka... az sie chce popatrzec.... Quote
Saphira Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Prawdziwy z niej kudłaty owczarek nizinny:evil_lol: Quote
Bogusik Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 To prawda!Pusiowy pycholek jest przeuroczy! Quote
jola_li Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Orany, orany!!!!!!!!!!!!!! Zgaduję - to jest WRESZCIE SZCZĘŚLIWA I NAJEDZONA PUSIA CO NIE LUBI GROSZKU :-)!!!!!! Orany, orany, ale widok!!!!!!!!!!!!!!! Witam nowych Gości na wątku :-)!!!! Quote
sylwiaso Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Pusiolu jaka Ty jesteś szczęśliwa!!!!Dziekujemy Kochany DT-Pusi! Quote
Ewa Marta Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Taki widok zawsze zachwyca! Nareszcie szczęśliwa sunieczka:-) Quote
jola_li Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 No to ja jutro około 12.00-12.30 będę u Pusi, jeśli można :-). Gajowa, o której musimy wyjść do weterynarza? Quote
*Gajowa* Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='jola_li']No to ja jutro około 12.00-12.30 będę u Pusi, jeśli można :-). Gajowa, o której musimy wyjść do weterynarza?[/QUOTE] Powinnyśmy wyjechać o 13.30 max - zapraszam. Quote
jola_li Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Byłyśmy dzisiaj z Pusią u Pani Weterynarz! Tak! Z dużych liter :-)! Pusia zaszczepiona i jeszcze bardziej odkarmiona - 12,8 kg :-)! - a więcej napiszę wieczorem :-). Quote
malagos Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Miałam telefon od pani zainteresowanej moją Gapcią, ale ta ma juz zaklepany dom w Krakowie. Pani (też z Krakowa) szuka suni jak Gapcia! A Pusia jest odrobinę większa, ale podobna - czy Pusia jest do adopcji na już? Quote
Recommended Posts