Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']No, ja to mogę tylko napisać... "a nie mówiłam?", a właściwie "a nie pisałam"?... :)
No dobrze, Kochani, skoro Nutusia mówiła, a nawet "mówiła, że mówiła", to czas na finał, który tak naprawdę jest WIELKIM POCZĄTKIEM DOBREGO :-).

Po pierwsze i najważniejsze -------
WSZYSTKIM WAM BARDZO BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :-)!
Za wsparcie, życzliwość, obecność, zaciśnięte kciuki i ciepłe myśli!
Nutusi za wspólną podróż po mazurską kudłatkę, Gajowej za zamianę Pusi-chudzinki w Pusię-w-sam-raz i wybaczenie jej zjedzonej wycieraczki, materacyka i doniczek ;-).
I najważniejsze - za spacer, na którym Pusia spotkała swoją Dobrą Przyszłość :-).

Na koncie Pusi zostało 586,34 zł - żeby było łatwiej dzielić zrobimy z tego okrągłe 600 zł, które z radością przekażę na inne potrzebujące bidy...

Moje propozycje - oj, niełatwo wybrać wśród tylu potrzeb :-(:

Birma 100 zł: poszło doszło (post 681) :-)
http://www.dogomania.pl/threads/216180-Birma-cudowna-onkowata-poci%C4%99ta-poparzona-papierosami-potrzebuje-finans%C3%B3w-i-domu

Baloniarki 150 zł: poszło doszło (post 680) :-)
http://www.dogomania.pl/threads/213164-Klub-Wytrwa%C5%82ych-Baloniarek-Razem-mo%C5%BCemy-odnosi%C4%87-sukcesy-%29

Śledzik 100 zł: poszło doszło (post 689) :smile:
http://www.dogomania.pl/threads/187860-%C5%9Aledzikowi-brakuje-na-hotelik!!!!Zbiera-deklaracje....

Reks 100 zł poszło doszło (post 683) :smile:
http://www.dogomania.pl/threads/2188...UCIE%C5%83STWA!

Sisi:100 zł poszło doszło (post 688 ) :smile:
http://www.dogomania.pl/threads/203038-Dramat-wypadek-cierpienie-bez-pomocy-przera%C5%BCona-Sisi-d%C5%82ug-ponad-1500-z%C5%82-%28-Pomocy

Kapsel 50 zł poszło doszło (post 692) :smile:
http://www.dogomania.pl/threads/143870-Kapsel-z-rozerwanym-brzuchem-nie-mo%C5%BCe-wr%C3%B3ci%C4%87-nad-Wis%C5%82%C4%99.Zbieramy-na-hotel.

Jeżeli macie inne propozycje, to bardzo proszę o zgłoszenie :-).
(na Reksa już wpłaciłam - nie mogłam nie pomóc temu nieszczęśnikowi :-()

Pusince życzę, by zapomniała o głodzie i cierpieniu i by tylko dobre dni miała przed sobą!

Posted

Pusia bezpieczna i szczęśliwa, zrobiło się tu ciszej, więc mam nadzieję, że nie będziecie mieć mi za złe, jeśli rozdysponuję, co mam do rozdysponowania według wczorajszej listy :-). Niech Pusiołaj zawita do tych, co czekają na dom :-)!

Posted

Chciałabym bardzo podziękować i potwierdzić przekazanie 100zł. dla REKSA.

Przy okazji zapraszam na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/218823-REKS-bez-sier%C5%9Bci-z-ogromnym-guzem-szkielet-CZY-S%C4%84-GRANICE-OKRUCIE%C5%83STWA[/url]!

Posted

[COLOR=purple]Ciesząc sie z Wami ze szczęścia Pusi [/COLOR][COLOR=purple]poproszę o [/COLOR][COLOR=purple]wsparcie moich tymczasów. Mam długi na ponad trzy tysiące.
[/COLOR][COLOR=purple]Od Pusi dostałam stówkę dla Birmy, co jest niespodziewanym prezentem. Baaaardzo dziękuję.
Jednak nadal dług to około 3500.
[/COLOR][COLOR=purple] Nie proszę o pieniądze za darmo, ale ciężko je wypracowuję bazarkami.
Może znajdziecie coś dla siebie?
Zapraszam na bazarki z banerków
V
V
V
V
V
V
V
V
V[/COLOR]

Posted

Ale Pusiaczek jest hojny ;)...
Spotkaliśmy sie znów dziś na spacerku... Pusia zdyszana, szczęśliwa serdecznie się
przywitała :lol:. Państwo mają w weekendy te same godziny spacerów co ja z Gajką i
odwiedzamy te same rejony lasu tak, że będziemy sie spotykać.
Pusia zachowuje sie podobnie jak u mnie tzn. zbiera wszystkie możliwe przedmioty/zabawki na trawniku i tam je obrabia :evil_lol: W domu jest bardzo grzeczna tylko
często dopomina sie zabawy np. łapie za kapcie i zdejmuje je z nóg :lol: .

Posted

[quote name='*Gajowa*']Spotkaliśmy sie znów dziś na spacerku... Pusia zdyszana, szczęśliwa serdecznie się
przywitała :lol:. Państwo mają w weekendy te same godziny spacerów co ja z Gajką i
odwiedzamy te same rejony lasu tak, że będziemy sie spotykać.
Pusia zachowuje sie podobnie jak u mnie tzn. zbiera wszystkie możliwe przedmioty/zabawki na trawniku i tam je obrabia :evil_lol: W domu jest bardzo grzeczna tylko
często dopomina sie zabawy np. łapie za kapcie i zdejmuje je z nóg :lol: .[/QUOTE]
Dziękuję za dobre wieści o Pusiaczku :-)! (Choć to "zbieractwo" mogłaby zamienić na inne hobby ;-)).
Cieszę się, że mamy "donosicielkę" na wątku, bo dzięki temu jestem spokojna nie nękając Państwa częstymi telefonami ;-).
Dziś byłam w Pusiowej wiosce i widziałam jej dwóch synków. Ten który mieszka tam gdzie kiedyś Pusia (podobny zapewne do tatusia) bał się podejść do mnie, drugi nie przestawał skakać na mnie i tulić się. Jest grubiutki i bardzo do Pusi podobny.
Zawiozłam karmę i - z żalem musiałam wracać...

PS [B]Gajowa[/B], posłanko pojechało dziś do Boguszyc :-).

Posted

Przyszłam podziękować za wpłatę dla mojej Sisi, zresztą z Konstancina do mnie trafiła, była tam w przytulisku- lecznicy.
Sisi ma dług blisko 2000 także jestem bardzo wdzięczna za pomoc. Dostałam 100 zł, dziękuję serdecznie.

Posted

sylwiaso napisał(a):
Pozdrawiamy Pucholka i ciocię Jola_li oby tylko synusiowie mieli tam troszkę lepiej!

Dziękujemy bardzo :-).
Szczeniaczkowi, który został u exwłaścicieli Pusi zawiozłam 15 kg karmy (drugi jest tłuściutki, więc dostał tylko symboliczny prezencik ;-)).
Psom w dwóch najnędzniejszych gospodarstwach posyłam jak tylko mogę karmę. Żeby robić więcej, trzeba by być na miejscu... Ech, tak chciałoby się tym psiakom nieba przychylić...

Dziękuję za potwierdzenia :-)!

Gajowa, a Państwo wyglądali na zadowolonych z Pusiaczka ;-)?

Posted

[quote name='jola_li']Dziękujemy bardzo :-).
Szczeniaczkowi, który został u exwłaścicieli Pusi zawiozłam 15 kg karmy (drugi jest tłuściutki, więc dostał tylko symboliczny prezencik ;-)).
Psom w dwóch najnędzniejszych gospodarstwach posyłam jak tylko mogę karmę. Żeby robić więcej, trzeba by być na miejscu... Ech, tak chciałoby się tym psiakom nieba przychylić...

Dziękuję za potwierdzenia :-)!

Gajowa, a Państwo wyglądali na zadowolonych z Pusiaczka ;-)?

W niedzielę też spotkałam Pusiaka :lol: Państwo chwalą Pusię, że jest bardzo grzeczna
/pomimo jej skłonności do przestawiania różnych przedmiotów i zmiany ich przeznaczenia/ na spacerach nie oddala sie pomimo, że jest od czasu do czasu spuszczana ze smyczy np. w celu zabawy z napotkanym psem albo żeby się z nami
przywitać ;) wtedy pędzi i skacze na mnie z daleka :evil_lol:.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
W niedzielę też spotkałam Pusiaka :lol: Państwo chwalą Pusię, że jest bardzo grzeczna
/pomimo jej skłonności do przestawiania różnych przedmiotów i zmiany ich przeznaczenia/ na spacerach nie oddala sie pomimo, że jest od czasu do czasu spuszczana ze smyczy np. w celu zabawy z napotkanym psem albo żeby się z nami
przywitać ;) wtedy pędzi i skacze na mnie z daleka :evil_lol:.

wspaniała sunia ma przy sobie równie wspaniałych ludzi i to jest piękne :):loveu:

Jolu wiem że powtarzam się ale z całego serca dziękujemy za pomoc dla Baloniarek :iloveyou::iloveyou:

Posted

*Gajowa* napisał(a):
/pomimo jej skłonności do przestawiania różnych przedmiotów i zmiany ich przeznaczenia/ na spacerach nie oddala sie pomimo, że jest od czasu do czasu spuszczana ze smyczy np. w celu zabawy z napotkanym psem albo żeby się z nami przywitać ;) wtedy pędzi i skacze na mnie z daleka :evil_lol:.

Sama rozkosz czytać cos takiego :-)...

Igiełka napisał(a):
Jolu wiem że powtarzam się ale z całego serca dziękujemy za pomoc dla Baloniarek :iloveyou::iloveyou:

Igiełko, cała przyjemność po mojej stronie :-)!
Ta pomoc była możliwa wyłącznie dzięki Wszystkim, którzy zatroszczyli się o los Pusi :Rose: - sama nie dałabym rady...

• 2 weeks later...
Posted

I jak tu nie wierzyć w magię świąt ? Pusia szczęśliwa wraz ze swoim państwem. Świąteczne przytulanki dla Pusiaczka.:calus:

Wszystkim obecnym na wątku najlepsze życzenia:zdrowia, pomyślności, optymizmu i wiary !
Świąt niosących spokoj i odpoczynek, wypełnionych radością i miłością - w gronie najbliższych, a wszystkim psiakom w potrzebie znalezienia szczęśliwych domków!

:tree1::x-mas::tree1::x-mas::tree1::x-mas::tree1::x-mas::tree1::x-mas::tree1::x-mas::tree1::x-mas::tree1::x-mas::tree1:

Posted

[quote name='jola_li']Właśnie dostałam najpiękniejszy prezent - mail od Pusiowej Pani ----

Bardzo dziękujemy za Pusię to najpiękniejszy prezent jaki mogłam sobie wymarzyć :-)

To piękne.........cieszę się,że ci się udało malenka.