Bogusik Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Długo nie zaglądałam do Pusi a tu tyle nowych wiadomości i przepis na ciasteczka!Serdeczne dzięki,już zapisałam,a w przyszłym tygodniu biorę się za pieczenie! Quote
ronja Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='*Gajowa*']Dziewczyny powiedzcie ile mam dawać Pusi suszonej rybki ?[/QUOTE] ja daję średnio łyżeczkę na psa - zalezy też od stanu psa. psy z problemami z sierścią czy skórą dostają więcej. rybkę trzeba zalać wrzątkiem. swoim psom dorzucam ją do gotującego się ryżu. Quote
jola_li Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='ronja']ja daję średnio łyżeczkę na psa - zalezy też od stanu psa. psy z problemami z sierścią czy skórą dostają więcej. rybkę trzeba zalać wrzątkiem. swoim psom dorzucam ją do gotującego się ryżu. Dziękuję za wskazówki :-). Już za parę dni będę Pusię ściskać od wszystkich i robić jej podstrzyżyny łapek ;-). Na razie z bazarku wpłynęło 724,40 zł (czekam jeszcze na 2 wpłaty), które zapisuję z radością i wdzięcznością :-)!!! Quote
obraczus87 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Pusiu, nie udzielam się, ale cały czas śledzę TWoje losy ślicznotko :) Quote
mysza 1 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='*Gajowa*']Dziewczyny powiedzcie ile mam dawać Pusi suszonej rybki ?[/QUOTE] Ona je suche? Jeśli suchą karmę to rybę trzeba troszkę namoczyć i wymieszać wszystko. Na początek z łyżeczkę od herbaty, bo niektóre psy reagują biegunką. Quote
mysza 1 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='ronja']ja daję średnio łyżeczkę na psa - zalezy też od stanu psa. psy z problemami z sierścią czy skórą dostają więcej. rybkę trzeba zalać wrzątkiem. swoim psom dorzucam ją do gotującego się ryżu.[/QUOTE] Nie zauważyłam wpisu specjalistu od rybki ;) ale napisałam praktycznie to samo ;) Quote
*Gajowa* Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Dawałam Pusi właśnie łyżeczkę od herbaty tej rybki , mieszam z puszkowym jedzonkiem i do tego jeszcze sucha karmę. Myslę, że nie będę jej zwiększać dawkowania zwłaszcza, że dostaje jeszcze wiesiołka ;) Pusiaczek robi sie coraz bardziej puchaty :lol:. Quote
Nutusia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Puchata Puśka - o to chodziło! ;) Z niecierpliwością czekam na fotki - dobrze, że wątek mam w subskrybcjach, to może ją poznam! :) A przy okazji do mojej nowej podopiecznej zaproszę... http://www.dogomania.pl/threads/216059-Nienawidz%C4%99-ci%C4%99-cz%C5%82owieku-i-tak-si%C4%99-boj%C4%99...-Bajka-w-typie-spaniela-chce-%C5%BCy%C4%87-normalnie?p=17825045#post17825045 Quote
Kava Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='*Gajowa*']Dawałam Pusi właśnie łyżeczkę od herbaty tej rybki , mieszam z puszkowym jedzonkiem i do tego jeszcze sucha karmę. Myslę, że nie będę jej zwiększać dawkowania zwłaszcza, że dostaje jeszcze wiesiołka ;) Pusiaczek robi sie coraz bardziej puchaty :lol:. a moze jeszcze troche ziolek?http://www.dogomania.pl/threads/216203-SUSZONE-ZIO%C5%81A-z-mojego-ogrodu-mi%C4%99ta-kwiat-lipy-czarnego-bzu-na-Tik%C4%99-do-25.10.#top Quote
jola_li Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Oj, dopiero teraz zaglądam do Pusi - udało mi się zdążyć jeszcze dzisiaj ;-). Gajowa, czy w czwartek mogłabym podjechać :-)? Mam nadzieję, że humorek Pusi dopisuje :-). Quote
*Gajowa* Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='jola_li']Oj, dopiero teraz zaglądam do Pusi - udało mi się zdążyć jeszcze dzisiaj ;-). Gajowa, czy w czwartek mogłabym podjechać :-)? Mam nadzieję, że humorek Pusi dopisuje :-). Humorek dopisuje :lol: Pusia stale molestuje Gajkę , a ta nawet często daje sie wciągnąć w zabawę pomimo swoich ok. 9 lat. Zapraszamy w czwartek oczywiście. Quote
jola_li Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 To się bardzo cieszę (z humorku, a nie z molestowania, oczywiście :-))! Czyli - do jutra :-)! Dopisuję do bazarkowych wpływów Pusi 54,60 zł - przedostatnią wpłatę (z dużym naddatkiem :-)) od Holly101, której bardzo dziękuję!!! Quote
Nutusia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Pusinka molestuje?!?!?!!? W życiu w to nie uwierzę! Ona po prostu skutecznie zaprasza koleżankę do zabawy, co się będzie nudzić! ;) Quote
jola_li Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 *Gajowa* napisał(a):Zapraszamy w czwartek oczywiście. Jeśli można byłabym koło 12.00. OK :-)? Quote
jola_li Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Do jutra :-)! Ciekawe jak Pusia mnie przywita ;-). Quote
Nutusia Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Myślę, że spokojnie weź spodnie i kurtkę na przebranie ;) Quote
Kava Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 dobra rada. hi,hi, czekamy na sprawodzanie....i zeby tylko nie bylo mokro.... Quote
jola_li Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 [quote name='Kava'] czekamy na sprawodzanie....i zeby tylko nie bylo mokro.... Było mokro ;-). Ale Pusi to nie przeszkadzało, co zobaczycie na załączonych obrazkach :-)! Napiszę jutro, bo dziś mam jeszcze robotę ;-). Quote
sylwiaso Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jaki fajny ten Pusiolek co ona wyprawia!widać jaka jest szczęśliwa!Pusiolu i ciociu Jola_li Dziękujemy za piękne fotki!Cioteczki jak znajdziecie chwilkę czasu wejdżcie na mój pierwszy bazarek, postarałam się zrobić go jak umiałam najlepiej. Quote
rita60 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Fajnie się bawią w "zagryzanie"....pozdrawiam z samego rana. Quote
jola_li Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 No więc, jak widzicie, w takich warunkach trudno mi było zrobić ostre zdjęcie ;-) A to, że Pusia jest najczęściej całkiem "nieostra" pokazuje jakie tempo rozwija :-). Następnym razem ustawię czas na 1/8000 ;-). Zrobiłyśmy wczoraj postrzyżyny łapek (na tylnych dokopałam się dredów). Nie wyszło to najlepiej (do poprawki!), bo sierść była mokra. Ze zdjęć widzę, że i brodę trzeba podgolić ;-). Pusia nie lubi zabiegów fryzjerskich, więc trzeba je ostrożnie dawkować, żeby jej całkiem nie zrazić. A poza tym jest wariatuńcio i tylko harce jej w głowie :-). Najlepszą zabawką jest szczotka i wycieraczka ;-). Byłyśmy na małym spacerku - obszczekała tylko jeden samochód (widocznie jej marka nie odpowiadała ;-)), więc jest postęp. A teraz denerwuję się coraz bardziej, bo zbliża się poniedziałkowa sterylka.... Proszę Was o dobre myśli.... Quote
Nutusia Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 O kurczaki - ale dzielna i odważna, a przede wszystkim "gruba" Puchalina! :) Dać sobie radę z taką przeciwniczką - no, no!!!!! ;) Quote
ronja Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Pusia jest prześliczna. Trzymam kciuki za sterylkę Quote
obraczus87 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Trzymam kciuki za sterylkę. Pusia jest piekna, widać, że jest szcześliwa. Uwielbiam patrzeć na takie metamorfozy psiaków! Quote
Recommended Posts