Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='*Gajowa*']Dziewczyny powiedzcie ile mam dawać Pusi suszonej rybki ?[/QUOTE]
ja daję średnio łyżeczkę na psa - zalezy też od stanu psa. psy z problemami z sierścią czy skórą dostają więcej. rybkę trzeba zalać wrzątkiem. swoim psom dorzucam ją do gotującego się ryżu.

Posted

[quote name='ronja']ja daję średnio łyżeczkę na psa - zalezy też od stanu psa. psy z problemami z sierścią czy skórą dostają więcej. rybkę trzeba zalać wrzątkiem. swoim psom dorzucam ją do gotującego się ryżu.
Dziękuję za wskazówki :-).
Już za parę dni będę Pusię ściskać od wszystkich i robić jej podstrzyżyny łapek ;-).

Na razie z bazarku wpłynęło 724,40 zł (czekam jeszcze na 2 wpłaty), które zapisuję z radością i wdzięcznością :-)!!!

Posted

[quote name='*Gajowa*']Dziewczyny powiedzcie ile mam dawać Pusi suszonej rybki ?[/QUOTE]
Ona je suche? Jeśli suchą karmę to rybę trzeba troszkę namoczyć i wymieszać wszystko.
Na początek z łyżeczkę od herbaty, bo niektóre psy reagują biegunką.

Posted

[quote name='ronja']ja daję średnio łyżeczkę na psa - zalezy też od stanu psa. psy z problemami z sierścią czy skórą dostają więcej. rybkę trzeba zalać wrzątkiem. swoim psom dorzucam ją do gotującego się ryżu.[/QUOTE]
Nie zauważyłam wpisu specjalistu od rybki ;) ale napisałam praktycznie to samo ;)

Posted

Dawałam Pusi właśnie łyżeczkę od herbaty tej rybki , mieszam z puszkowym jedzonkiem i do tego jeszcze sucha karmę.
Myslę, że nie będę jej zwiększać dawkowania zwłaszcza, że dostaje jeszcze wiesiołka ;)
Pusiaczek robi sie coraz bardziej puchaty :lol:.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Dawałam Pusi właśnie łyżeczkę od herbaty tej rybki , mieszam z puszkowym jedzonkiem i do tego jeszcze sucha karmę.
Myslę, że nie będę jej zwiększać dawkowania zwłaszcza, że dostaje jeszcze wiesiołka ;)
Pusiaczek robi sie coraz bardziej puchaty :lol:.

a moze jeszcze troche ziolek?http://www.dogomania.pl/threads/216203-SUSZONE-ZIO%C5%81A-z-mojego-ogrodu-mi%C4%99ta-kwiat-lipy-czarnego-bzu-na-Tik%C4%99-do-25.10.#top

Posted

Oj, dopiero teraz zaglądam do Pusi - udało mi się zdążyć jeszcze dzisiaj ;-).
Gajowa, czy w czwartek mogłabym podjechać :-)?
Mam nadzieję, że humorek Pusi dopisuje :-).

Posted

[quote name='jola_li']Oj, dopiero teraz zaglądam do Pusi - udało mi się zdążyć jeszcze dzisiaj ;-).
Gajowa, czy w czwartek mogłabym podjechać :-)?
Mam nadzieję, że humorek Pusi dopisuje :-).

Humorek dopisuje :lol: Pusia stale molestuje Gajkę , a ta nawet często daje sie wciągnąć w zabawę pomimo swoich ok. 9 lat.
Zapraszamy w czwartek oczywiście.

Posted

To się bardzo cieszę (z humorku, a nie z molestowania, oczywiście :-))!
Czyli - do jutra :-)!

Dopisuję do bazarkowych wpływów Pusi 54,60 zł - przedostatnią wpłatę (z dużym naddatkiem :-)) od Holly101, której bardzo dziękuję!!!

Posted

[quote name='Kava'] czekamy na sprawodzanie....i zeby tylko nie bylo mokro....
Było mokro ;-).
Ale Pusi to nie przeszkadzało, co zobaczycie na załączonych obrazkach :-)!
Napiszę jutro, bo dziś mam jeszcze robotę ;-).

Posted

Jaki fajny ten Pusiolek co ona wyprawia!widać jaka jest szczęśliwa!Pusiolu i ciociu Jola_li Dziękujemy za piękne fotki!Cioteczki jak znajdziecie chwilkę czasu wejdżcie na mój pierwszy bazarek, postarałam się zrobić go jak umiałam najlepiej.

Posted

No więc, jak widzicie, w takich warunkach trudno mi było zrobić ostre zdjęcie ;-)
A to, że Pusia jest najczęściej całkiem "nieostra" pokazuje jakie tempo rozwija :-). Następnym razem ustawię czas na 1/8000 ;-).

Zrobiłyśmy wczoraj postrzyżyny łapek (na tylnych dokopałam się dredów). Nie wyszło to najlepiej (do poprawki!), bo sierść była mokra. Ze zdjęć widzę, że i brodę trzeba podgolić ;-).
Pusia nie lubi zabiegów fryzjerskich, więc trzeba je ostrożnie dawkować, żeby jej całkiem nie zrazić.
A poza tym jest wariatuńcio i tylko harce jej w głowie :-). Najlepszą zabawką jest szczotka i wycieraczka ;-).
Byłyśmy na małym spacerku - obszczekała tylko jeden samochód (widocznie jej marka nie odpowiadała ;-)), więc jest postęp.

A teraz denerwuję się coraz bardziej, bo zbliża się poniedziałkowa sterylka....
Proszę Was o dobre myśli....