Saphira Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ja już na nasze Znajdki zagłosowałam:roll: Czy jak komputery są w systemie na jednej neostradzie to wolno glosować z jednego czy z kilku?:roll: Co do szczepień to Pusia musi być całkowicie zdrowa i silna żeby wytworzyła się właściwa reakcja immunologiczna. Jeżeli bedzie słabiutka to może nawet zachorować. Quote
*Gajowa* Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Pusia straciła dziś kumpelkę... Viki pojechała do swojego domku ! Jola_li jutro postaram sie być już o 11.30, więc przyjedź wcześniej o ile możesz, bo o 13tej muszę załadować DONkę Zoję i zawieźć na sterylkę. Quote
Nutusia Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 O Pusiaku - Jola Cię dziś wyściska! Za mnie też poproszę - byle nie za mocno, żeby naszej figurki porcelanowej nie uszkodzić... ;) Quote
jola_li Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Wpadam tylko na chwilkę, żeby powiedzieć, że byłam u Pusi :-)!!! NIE-SA-MO-WI-TE jak bardzo ta psinka nabrała ciałka!!! A dziś mija dopiero tydzień jak Kudłatka nocną porą trafiła do hoteliku ;-). Gajowa karmi ją 3 x dziennie, zjada spore porcje (mowa o suni ;-)) - ciągle pochłanianie w stylu odkurzacza --- po prostu nie ma porównania z tym, co było!!!!!!!!!! Zabrałam ze sobą wagę, żeby zważyć Pusię. I zważyłam. Siebie z Pusią, potem bez Pusi, potem odejmowanie i w pierwszej - a nawet drugiej - chwili wyszedł mi wynik całkiem optymistyczny ;-). Na szczęście zapisałam liczby i po ochłonięciu, przemyśleniu, że to grubsze bo grubsze, ale ciągle jednak piórko, zerknęłam raz jeszcze na zapiski. PUSIA WAŻY 11,5 KG :shake:. Jak ją wiozłyśmy z Nutusią nie mogła być cięższa niż 9 kg :-(................................... Głaskanie jej to była dla mnie katorga - ona nawet głowę miała wychudzoną :-(... Potem wstawię zdjęcia i napiszę więcej :-). Quote
obraczus87 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 DObrze Jolu, że Ją zabrałaś. W takim tempie to niedługo dziewczyna nabierze ciałka. :) Quote
Nutusia Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Już tydzień!?!?!?!?!? Nie wierzę! Za to baaaaaaaaardzo wierzę, że się pannica zaokrągla - i oby tak dalej! Czekam na zdjęcia jak nie wiem co! :) Quote
jola_li Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='obraczus87']DObrze Jolu, że Ją zabrałaś. W takim tempie to niedługo dziewczyna nabierze ciałka. :) Oj, nie wiem, co by było gdyby tam została :-(. I tu - nieustające podziękowania dla Nutusi :-)!!! [quote name='Nutusia']Już tydzień!?!?!?!?!? Nie wierzę! Za to baaaaaaaaardzo wierzę, że się pannica zaokrągla - i oby tak dalej! Czekam na zdjęcia jak nie wiem co! :) Będą późniejszym wieczorem, albo nawet jutro, bo dziś zupełnie nie mam czasu przysiąść na dłużej ;-). [quote name='Saphira']A to grubas:evil_lol: Busia jest gabarytowo średniaczkiem, a więc ta waga jest (a właściwie pierwotnie musiała być) przerażająco niska... Saphira - wielkie dzięki za wsparcie na leczenie Pusi :-)!!!!! Dotarło 100 zł, z czego 26 zapisuję na cele bazarkowe (20 + koszty przesyłki do rozliczenia), a 74 u Pusi, na oczko, które - niestety - kiepsko jakoś wygląda :-(... Kamos - wpłynęło dziś 40 zł dla Pusi - pięknie dziękuję :-)!!! Quote
ronja Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ale bidulka, chudzina:(. Nie dziwne, że tak walczyla o kawałek chleba... Quote
jola_li Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Na razie zdjęcia ze spaceru, a dalszy ciąg o Pusi już jutro ;-): Quote
obraczus87 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Piękna jest, a jak zostanie poddana zabiegom stylisty psiego ;) to już w ogóle będą się o Nią wszyscy bić!! :) Quote
EVA2406 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Saphira']Ja już na nasze Znajdki zagłosowałam:roll: Czy jak komputery są w systemie na jednej neostradzie to wolno glosować z jednego czy z kilku?:roll: Co do szczepień to Pusia musi być całkowicie zdrowa i silna żeby wytworzyła się właściwa reakcja immunologiczna. Jeżeli bedzie słabiutka to może nawet zachorować. Z kilku komputerów, bo musi być inne IP. Pusia na jesiennym spacerku cudna :) A jak trafi w ręce fryzjera to zaraz poleci na Metamorfozy ;) Quote
Figafiga Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 (edited) Przeglądałam bazarki i patrzę!!! Cudowna, piękna sunia! Pusia ślicznoto!! Edited July 17, 2012 by Figafiga Quote
sylwiaso Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Figunia nasz Kochany nadworny fotografie "lasku brzozowego" jak miło Cię widzieć u Pusi!O jak tak będzie Pusiolek wyglądał to ho,ho!!!A Twoja Negra CUDO! Quote
Saphira Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Obie damy przecudne:loveu::loveu::loveu: Quote
jola_li Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Figafiga - dziękujemy za odwiedziny z Negrą :-). Wersja zimowa - przeurocza, choć ta "prosto od fryzjera" też niezwykle urokliwa :-). A ile waży Negra? A wracając do Pusi --- Stworzonko jest przyjazne niezwykle! Mnie poznała, ale byłam tam z moim ojcem, którego widziała pierwszy raz w życiu i też skakała i się cieszyła. A Gajowa mówiła, że również niezwykle przymilnie zachowywała się w stosunku do znajomych, którzy przyszli w odwiedziny. Myślę, że warknięcie na Bekę (było to 2-3 dni po przyjeździe) spowodowane było jednak stresem. Poszłyśmy wczoraj na spacerek - na smyczy chodzi ładnie, choć jest trochę rozkojarzona i strasznie chciałaby wszystko wywąchać. Gdy doszłyśmy do większej ulicy przejechał rozklekotany tir. Pusia zrobiła w tył zwrot i --- do domu :-). Na szczekające za ogrodzeniami psy reagowała lekkim niepokojem, ale i z zaciekawieniem (na cicho). Najbardziej jednak się ucieszyła jak już wróciła "do siebie". Jeżeli chodzi o karmienie, to niedługo przejdzie na 2 x dziennie (myślę, że nie później niż za tydzień), bo jak będzie dalej tyła w takim tempie, to podzieli los smoka wawelskiego ;-). Cieszę się ogromnie, że tak szybko wraca do normy, bo to znaczy, że organizm nie stracił zdolności regeneracyjnych - jest młoda, to też czynnik sprzyjający. 3 lata temu - a nawet już ponad - zabrałam od tych ludzi suczkę, która zamieszkała w Milanówku. Pani mówi, że ciągle ma ogromny apetyt - zjada dużo i szybko, tak jakby nie była pewna kiedy będzie następny posiłek (i czy w ogóle będzie). Psy, które głodowały często tak mają do końca życia. A to właśnie milanowska Nutka: Pusia ma 2-pokojową budę i kojec przylegający z jednej strony do "nieprzewiewnego" ogrodzenia. Wczoraj na sterylizację pojechała Zoja - piękna DONka. Mocno trzymam kciuki za psinkę!!!! Quote
Ewa i flatki Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Nutka ma flacią główke :) Cieszę się, że Pusia przybrała na wadze, ci ludzie powinni mieć zakaz posiadania zwierząt ... Quote
sonia71 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 DZIEWCZYNY PRZEPRASZAM I BŁAGAM JEDNOCZEŚCIE :( potrzebna osoba do wizyty PA warszawa śródmieście ul Chmilena 73c kilka razy przekładana wizyta ,zla sytuacja finasowa zamojskiej suni Pati-dom czeka na wizytę ,miala być dzisiaj przed południem:( Quote
jola_li Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 sonia71 napisał(a):DZIEWCZYNY PRZEPRASZAM I BŁAGAM JEDNOCZEŚCIE :( potrzebna osoba do wizyty PA warszawa śródmieście ul Chmilena 73c kilka razy przekładana wizyta ,zla sytuacja finasowa zamojskiej suni Pati-dom czeka na wizytę ,miala być dzisiaj przed południem:( Piszę pw :-). Quote
jola_li Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Ewa i flatki napisał(a):Nutka ma flacią główke :) Cieszę się, że Pusia przybrała na wadze, ci ludzie powinni mieć zakaz posiadania zwierząt ... Tam wszyscy powinni mieć zakaz :-(. A z Nutką, to było tak, że błąkała się po łąkach jako szczeniaczek - zapewne wyrzucona przez kogoś - i ta kobieta ją znalazła i zabrała do siebie. I tak ją "pokochała", że długo musiałam ją namawiać na oddanie :-(. Quote
sonia71 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 jola_li napisał(a):Piszę pw :-). dziękuję milion stokroć...napisałam na podane maniary. Quote
Nutusia Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Eeee, no widać różnicę - zdecydowanie! Łepek to ma Pusialina jak mój Lesio - tylko on jest niskopodłogowy ;) Niepokoi mnie tylko to oczko - nie można by go było pokazać wetowi jakoś tak na szybko? Może coś zaradzi, może smarować trzeba, nie wiem... Nie czekałabym z tym dłużej. Szczepienia szczepieniami, odrobaczenie odrobaczeniem, sterylka za jakiś czas, ale to oczko to jednak powinno się lekarzowi pokazać. Joluś, w tym tygodni już nie dam rady wpaść po miodek. Może mi podaj nr konta, bo mam wyrzuty sumienia, że Ci wiszę kasę, a podjadę w przyszłym tygodniu, co?... Quote
Figafiga Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='jola_li']Figafiga - dziękujemy za odwiedziny z Negrą :-). Wersja zimowa - przeurocza, choć ta "prosto od fryzjera" też niezwykle urokliwa :-). A ile waży Negra? Już odpowiadam Negra obecnie waży 15 kg, jest 3 lata po sterylce i trzyma linię :-) Quote
jola_li Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Nutusia napisał(a):Eeee, no widać różnicę - zdecydowanie! Łepek to ma Pusialina jak mój Lesio - tylko on jest niskopodłogowy ;) Niepokoi mnie tylko to oczko - nie można by go było pokazać wetowi jakoś tak na szybko? Może coś zaradzi, może smarować trzeba, nie wiem... Nie czekałabym z tym dłużej. Szczepienia szczepieniami, odrobaczenie odrobaczeniem, sterylka za jakiś czas, ale to oczko to jednak powinno się lekarzowi pokazać. Joluś, w tym tygodni już nie dam rady wpaść po miodek. Może mi podaj nr konta, bo mam wyrzuty sumienia, że Ci wiszę kasę, a podjadę w przyszłym tygodniu, co?... Oczko nie jest gorsze niż wcześniej, tylko ja je trochę lepiej obejrzałam. Dziura :-(... Koniecznie trzeba ją pokazać weterynarzowi, przy czym ja - wiedząc jak ważna dla dobrostanu jest psychika - chciałam uspokojenia Pusi i jej spokojnego zaufania. W przyszłym tygodniu wybieram się znów do Pusi (z wagą ;-)), więc może wtedy razem z Gajową pojedziemy na szczepienie i oglądnięcie oczka. Tylko że obawiam się, że bez operacji niewiele da się zrobić :-(... Na szczęście najwyraźniej Pusia nie odczuwa żadnych dolegliwości z nim związanych. A na operację, mam nadzieję - zważywszy tempo Pusiowej regeneracji - nie trzeba będzie czekać zbyt długo :-). Nutusiu, miód czeka i żadne wcześniejsze przelewy nie są potrzebne :-)!!! Wyrzuty tym bardziej :-)! Figafiga napisał(a): Już odpowiadam Negra obecnie waży 15 kg, jest 3 lata po sterylce i trzyma linię :-) To pewnie i Pusi 15 kg starczy ;-)! Quote
Recommended Posts