Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja już na nasze Znajdki zagłosowałam:roll: Czy jak komputery są w systemie na jednej neostradzie to wolno glosować z jednego czy z kilku?:roll:
Co do szczepień to Pusia musi być całkowicie zdrowa i silna żeby wytworzyła się właściwa reakcja immunologiczna. Jeżeli bedzie słabiutka to może nawet zachorować.

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pusia straciła dziś kumpelkę... Viki pojechała do swojego domku !
Jola_li jutro postaram sie być już o 11.30, więc przyjedź wcześniej o ile możesz, bo o 13tej muszę załadować DONkę Zoję i zawieźć na sterylkę.

Posted

Wpadam tylko na chwilkę, żeby powiedzieć, że byłam u Pusi :-)!!!
NIE-SA-MO-WI-TE jak bardzo ta psinka nabrała ciałka!!! A dziś mija dopiero tydzień jak Kudłatka nocną porą trafiła do hoteliku ;-).
Gajowa karmi ją 3 x dziennie, zjada spore porcje (mowa o suni ;-)) - ciągle pochłanianie w stylu odkurzacza --- po prostu nie ma porównania z tym, co było!!!!!!!!!!
Zabrałam ze sobą wagę, żeby zważyć Pusię. I zważyłam. Siebie z Pusią, potem bez Pusi, potem odejmowanie i w pierwszej - a nawet drugiej - chwili wyszedł mi wynik całkiem optymistyczny ;-).
Na szczęście zapisałam liczby i po ochłonięciu, przemyśleniu, że to grubsze bo grubsze, ale ciągle jednak piórko, zerknęłam raz jeszcze na zapiski.
PUSIA WAŻY 11,5 KG :shake:.
Jak ją wiozłyśmy z Nutusią nie mogła być cięższa niż 9 kg :-(...................................
Głaskanie jej to była dla mnie katorga - ona nawet głowę miała wychudzoną :-(...

Potem wstawię zdjęcia i napiszę więcej :-).

Posted

[quote name='obraczus87']DObrze Jolu, że Ją zabrałaś. W takim tempie to niedługo dziewczyna nabierze ciałka. :)
Oj, nie wiem, co by było gdyby tam została :-(.
I tu - nieustające podziękowania dla Nutusi :-)!!!

[quote name='Nutusia']Już tydzień!?!?!?!?!? Nie wierzę! Za to baaaaaaaaardzo wierzę, że się pannica zaokrągla - i oby tak dalej! Czekam na zdjęcia jak nie wiem co! :)
Będą późniejszym wieczorem, albo nawet jutro, bo dziś zupełnie nie mam czasu przysiąść na dłużej ;-).

[quote name='Saphira']A to grubas:evil_lol:
Busia jest gabarytowo średniaczkiem, a więc ta waga jest (a właściwie pierwotnie musiała być) przerażająco niska...

Saphira - wielkie dzięki za wsparcie na leczenie Pusi :-)!!!!!
Dotarło 100 zł, z czego 26 zapisuję na cele bazarkowe (20 + koszty przesyłki do rozliczenia), a 74 u Pusi, na oczko, które - niestety - kiepsko jakoś wygląda :-(...

Kamos
- wpłynęło dziś 40 zł dla Pusi - pięknie dziękuję :-)!!!

Posted

[quote name='Saphira']Ja już na nasze Znajdki zagłosowałam:roll: Czy jak komputery są w systemie na jednej neostradzie to wolno glosować z jednego czy z kilku?:roll:
Co do szczepień to Pusia musi być całkowicie zdrowa i silna żeby wytworzyła się właściwa reakcja immunologiczna. Jeżeli bedzie słabiutka to może nawet zachorować.

Z kilku komputerów, bo musi być inne IP.

Pusia na jesiennym spacerku cudna :)
A jak trafi w ręce fryzjera to zaraz poleci na Metamorfozy ;)

Posted

Figafiga - dziękujemy za odwiedziny z Negrą :-).
Wersja zimowa - przeurocza, choć ta "prosto od fryzjera" też niezwykle urokliwa :-).
A ile waży Negra?

A wracając do Pusi ---
Stworzonko jest przyjazne niezwykle! Mnie poznała, ale byłam tam z moim ojcem, którego widziała pierwszy raz w życiu i też skakała i się cieszyła. A Gajowa mówiła, że również niezwykle przymilnie zachowywała się w stosunku do znajomych, którzy przyszli w odwiedziny. Myślę, że warknięcie na Bekę (było to 2-3 dni po przyjeździe) spowodowane było jednak stresem.
Poszłyśmy wczoraj na spacerek - na smyczy chodzi ładnie, choć jest trochę rozkojarzona i strasznie chciałaby wszystko wywąchać. Gdy doszłyśmy do większej ulicy przejechał rozklekotany tir. Pusia zrobiła w tył zwrot i --- do domu :-).
Na szczekające za ogrodzeniami psy reagowała lekkim niepokojem, ale i z zaciekawieniem (na cicho).
Najbardziej jednak się ucieszyła jak już wróciła "do siebie".

Jeżeli chodzi o karmienie, to niedługo przejdzie na 2 x dziennie (myślę, że nie później niż za tydzień), bo jak będzie dalej tyła w takim tempie, to podzieli los smoka wawelskiego ;-). Cieszę się ogromnie, że tak szybko wraca do normy, bo to znaczy, że organizm nie stracił zdolności regeneracyjnych - jest młoda, to też czynnik sprzyjający.
3 lata temu - a nawet już ponad - zabrałam od tych ludzi suczkę, która zamieszkała w Milanówku. Pani mówi, że ciągle ma ogromny apetyt - zjada dużo i szybko, tak jakby nie była pewna kiedy będzie następny posiłek (i czy w ogóle będzie). Psy, które głodowały często tak mają do końca życia.

A to właśnie milanowska Nutka:

Pusia ma 2-pokojową budę i kojec przylegający z jednej strony do "nieprzewiewnego" ogrodzenia.

Wczoraj na sterylizację pojechała Zoja - piękna DONka.
Mocno trzymam kciuki za psinkę!!!!

Posted

DZIEWCZYNY PRZEPRASZAM I BŁAGAM JEDNOCZEŚCIE :( potrzebna osoba do wizyty PA warszawa śródmieście ul Chmilena 73c
kilka razy przekładana wizyta ,zla sytuacja finasowa zamojskiej suni Pati-dom czeka na wizytę ,miala być dzisiaj przed południem:(

Posted

sonia71 napisał(a):
DZIEWCZYNY PRZEPRASZAM I BŁAGAM JEDNOCZEŚCIE :( potrzebna osoba do wizyty PA warszawa śródmieście ul Chmilena 73c
kilka razy przekładana wizyta ,zla sytuacja finasowa zamojskiej suni Pati-dom czeka na wizytę ,miala być dzisiaj przed południem:(

Piszę pw :-).

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Nutka ma flacią główke :)
Cieszę się, że Pusia przybrała na wadze, ci ludzie powinni mieć zakaz posiadania zwierząt ...

Tam wszyscy powinni mieć zakaz :-(.
A z Nutką, to było tak, że błąkała się po łąkach jako szczeniaczek - zapewne wyrzucona przez kogoś - i ta kobieta ją znalazła i zabrała do siebie.
I tak ją "pokochała", że długo musiałam ją namawiać na oddanie :-(.

Posted

Eeee, no widać różnicę - zdecydowanie! Łepek to ma Pusialina jak mój Lesio - tylko on jest niskopodłogowy ;)
Niepokoi mnie tylko to oczko - nie można by go było pokazać wetowi jakoś tak na szybko? Może coś zaradzi, może smarować trzeba, nie wiem... Nie czekałabym z tym dłużej. Szczepienia szczepieniami, odrobaczenie odrobaczeniem, sterylka za jakiś czas, ale to oczko to jednak powinno się lekarzowi pokazać. Joluś, w tym tygodni już nie dam rady wpaść po miodek. Może mi podaj nr konta, bo mam wyrzuty sumienia, że Ci wiszę kasę, a podjadę w przyszłym tygodniu, co?...

Posted

[quote name='jola_li']Figafiga - dziękujemy za odwiedziny z Negrą :-).
Wersja zimowa - przeurocza, choć ta "prosto od fryzjera" też niezwykle urokliwa :-).
A ile waży Negra?

Już odpowiadam Negra obecnie waży 15 kg, jest 3 lata po sterylce i trzyma linię :-)

Posted

Nutusia napisał(a):
Eeee, no widać różnicę - zdecydowanie! Łepek to ma Pusialina jak mój Lesio - tylko on jest niskopodłogowy ;)
Niepokoi mnie tylko to oczko - nie można by go było pokazać wetowi jakoś tak na szybko? Może coś zaradzi, może smarować trzeba, nie wiem... Nie czekałabym z tym dłużej. Szczepienia szczepieniami, odrobaczenie odrobaczeniem, sterylka za jakiś czas, ale to oczko to jednak powinno się lekarzowi pokazać. Joluś, w tym tygodni już nie dam rady wpaść po miodek. Może mi podaj nr konta, bo mam wyrzuty sumienia, że Ci wiszę kasę, a podjadę w przyszłym tygodniu, co?...

Oczko nie jest gorsze niż wcześniej, tylko ja je trochę lepiej obejrzałam. Dziura :-(... Koniecznie trzeba ją pokazać weterynarzowi, przy czym ja - wiedząc jak ważna dla dobrostanu jest psychika - chciałam uspokojenia Pusi i jej spokojnego zaufania. W przyszłym tygodniu wybieram się znów do Pusi (z wagą ;-)), więc może wtedy razem z Gajową pojedziemy na szczepienie i oglądnięcie oczka.
Tylko że obawiam się, że bez operacji niewiele da się zrobić :-(... Na szczęście najwyraźniej Pusia nie odczuwa żadnych dolegliwości z nim związanych.
A na operację, mam nadzieję - zważywszy tempo Pusiowej regeneracji - nie trzeba będzie czekać zbyt długo :-).

Nutusiu, miód czeka i żadne wcześniejsze przelewy nie są potrzebne :-)!!!
Wyrzuty tym bardziej :-)!

Figafiga napisał(a):

Już odpowiadam Negra obecnie waży 15 kg, jest 3 lata po sterylce i trzyma linię :-)

To pewnie i Pusi 15 kg starczy ;-)!