Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I na zdrówko!
Przepraszam, zupełnie mi z głowy wyleciało, żeby sprawdzić nazwę :( Okropnie mi wstyd! Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że przez ubiegły weekend Lupus zawojował całkowicie moją głową i sercem ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
I na zdrówko!
Przepraszam, zupełnie mi z głowy wyleciało, żeby sprawdzić nazwę :( Okropnie mi wstyd! Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że przez ubiegły weekend Lupus zawojował całkowicie moją głową i sercem ;)

Nutusiu, kapsułki mają się nijak do Lupusa, więc wstydzić się nie ma czego!

A teraz Wam pokażę Freda - też bez oka - którego ponad 3,5 roku temu zabraliśmy od właścicieli Pusi ----

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Ale bidul był z tego Fredzia !
A czy w podobny sposób stracił oczko ?

Nie. Jemu głowę rozwalił drągiem pijany własciciel :-(.
Do dziś ma "pofalowaną" czaszkę.
Tu:
http://www.eulalia.pl/index.php?stro...wasze-historie
jest historia Freda.........

Pusiaczek w zabawie ze swoją kumpelą Viki

Normalnie ----- CUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mój kochany Pusiaczek w TOWARZYSTWIE :-)!!!
Coś wspaniałego!!!!

Posted

Kava napisał(a):
dziekuje za zaproszenie na bazarek... z niego trafiam tutaj....
za kilka dni bede wolna ... i wracam....

Witamy i zapraszamy :-)!

kamos napisał(a):
Witamy u Pusi , przelew wysłany ,mamy nadzieję , że ślicznotka szybko znajdzie DS, POZDROWIENIA;)

Bardzo serdecznie dziękuję :-)!
Też mam taką nadzieję, ale najpierw czekają ją szczepienia, sterylka, operacja (zabieg) oczka i --- dopiero wtedy zaczniemy myśleć o domu....

Posted

Saphira napisał(a):
A ja koncika nie dostałam:roll:

Ajajaj!
Przepraszam, jakoś sobie pomyślałam, że pytasz w związku z bazarkiem, więc miałam zamiar wysłać jak już będę miała wydruk (czyli niedługo ;-))!
Zaraz wyślę z ogromnym podziękowaniem :-)!!!

Posted

jola_li napisał(a):
Patrzę i patrzę i myślę, że Pusia ma inną postawę - nie jest już taka przykurczona :-).

Widać, że czuje się bezpieczniej niż w domu ( jeśli to domem można było nazwać)

Posted

Dziękujemy za odwiedziny :-).
Konsultowałam się z kolejnym weterynarzem -
Też powiedział, że szczepienie nie powinno być robione wcześniej niż tydzień po odrobaczaniu i też twierdzi, że pratel ma podobne działanie jak inne środki.
Przy czym dodał, że szczepić powinno się w "dobrostanie fizycznym", bo inaczej może mieć ro działanie szkodliwe.
Tak więc trzeba sprawę przemyśleć, bo u Gajowej bywają psy ze schronisk, a więc nieszczepione i mogą coś przywlec :-(. Ot, dylemat...

Kupiłam dla Pusi fiprex za 22 zł (ależ drogie to cholerstwo :-() i witaminy+wapń za 12 zł (wszystkie rachunki trzymam do wglądu i zeskanowania na życzenie - przepraszam, nie wyrabiam się...).

Posted

EVA2406 napisał(a):
Ale zaszczepić trzeba, bo to jeszcze większe ryzyko. Rozumiem, że mówimy o wirusówkach......

Tak...
Trzeba, tylko pojutrze będzie drugie odrobaczanie, no i potem jednak troszkę trzeba by odczekać - tylko ile?...

Posted

Myślę, że tydzień wystarczy, jak nie będzie robali.

Czy wszyscy już głosowali na Znajdki w Krakvecie, bo zaczynamy bardzo tracić :(?
Proście znajomych i w pracy można z różnych komputerów ( każdy ze swojego).
To dla podopiecznych Joli znaczy: przetrwać zimę

Posted

Joluś - doczytałam tego wiesiołka. Ja mam 150 kapsułek firmy GAL. Nie pamiętam ile kosztowało, ale zerknę na wątku Tosiny (to tak na przyszłość, bo te 100, które kupiłaś starczy na jakiś czas ;))
Myślę, że Pusię trzeba by było pokazać lekarzowi - niech ją zbada, osłucha, pozagląda tu i tam i orzeknie co, kiedy, w jakich odstępach i dlaczego.

Posted

EVA2406 napisał(a):

Czy wszyscy już głosowali na Znajdki w Krakvecie, bo zaczynamy bardzo tracić :(?
Proście znajomych i w pracy można z różnych komputerów ( każdy ze swojego).
To dla podopiecznych Joli znaczy: przetrwać zimę

Głosowałam!
I wszystkich serdecznie zachęcam!!!!
Myślę, że warto podziałać też na Miau - jeśli ktoś ma konto.

Nutusia napisał(a):
Joluś - doczytałam tego wiesiołka. Ja mam 150 kapsułek firmy GAL. Nie pamiętam ile kosztowało, ale zerknę na wątku Tosiny (to tak na przyszłość, bo te 100, które kupiłaś starczy na jakiś czas ;)).

Nutusiu, a ile kapsułek dziennie podawać Pusi?

Posted

Nutusia napisał(a):
Tosina brała dwie - rano i wieczorem. Duuuużo ma Pusieńka do zregenerowania się, więc z pewnością nie przedawkujemy ;)

Dziękuję za wskazania :-)!