Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ellig napisał(a):
Jolu, ksiazke mam , dostalam od Basi.Wydarzenie na FB moge zrobic ale dopiero jak bedzie wiadomo o Pusi przynajmniej tyle ile potrzeba informacji do adopcji. Wydarzen ze zbiorka pieniedzy nie robie z zasady, chyba ,ze na konkretna Fundacje , o ktorej wiem jak sie szybko rozlicza i na bierzaco podaje wplaty jakie wplynely na konkretnego psiaka. Publiczne "prywatne" zbiorki na Fb sa po prostu przestepstwem.

A to już wszystko jasne - dziękuję za oświecenie :-).
Nigdy nie korzystałam z FB, więc nie wiedziałam jak to działa.
Z ogłoszeniami adopcyjnymi Pusi trzeba będzie jeszcze poczekać...

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pusia nawet teraz jest śłiczna. Jak już przybędzie jej trochę kilogramów i sierść się poprawi, będzie prawdziwą pięknością!
Doświadczeń na FB mam niewiele, ale wiem, że jak mi Ellig zrobila wydarzenie, to pojawiło się od razu dużo pytań, na któe trzeba było odpowiadać. Może więc warto sunię przebadać, wiedzieć o niej cokolwiek i wtedy będzie łatwiej udzielać wyczerpujących odpowiedzi:-)

Posted

Chętnie wspomogę psinkę Pusinkę jednorazowo, ale z całego serca.:loveu:
Niestety mam na Dogo 12 deklaracji stałych (a uparte zwierzątka nie chcą iść do domów!), ale tutaj nie można przejść obojętnie!
Poproszę o numer konta na pw.

Co do FB - ludzie są bardzo krytyczni i wymagający (mówię to z doświadczenia, miałam tam już 9 wydarzeń żebraczych dla psiaków z Dogomanii).

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Pusia nawet teraz jest śłiczna. Jak już przybędzie jej trochę kilogramów i sierść się poprawi, będzie prawdziwą pięknością!
Doświadczeń na FB mam niewiele, ale wiem, że jak mi Ellig zrobila wydarzenie, to pojawiło się od razu dużo pytań, na któe trzeba było odpowiadać. Może więc warto sunię przebadać, wiedzieć o niej cokolwiek i wtedy będzie łatwiej udzielać wyczerpujących odpowiedzi:-)

Ja bym jednak jej dała jeszcze trochę czasu na "okrzepnięcie". Żebyś wiedziała, jaki to kruchy szkielecik :-(.
Tym bardziej, ze do adopcji na razie się nie nadaje, a więc "adopcyjne informacje" na razie nie są potrzebne, a za trochę czasu - mam nadzieję - ulegną znaczącej modyfikacji ;-).

Monika z Katowic napisał(a):
Chętnie wspomogę psinkę Pusinkę jednorazowo, ale z całego serca.:loveu:
Niestety mam na Dogo 12 deklaracji stałych (a uparte zwierzątka nie chcą iść do domów!), ale tutaj nie można przejść obojętnie!
Poproszę o numer konta na pw.
Co do FB - ludzie są bardzo krytyczni i wymagający (mówię to z doświadczenia, miałam tam już 9 wydarzeń żebraczych dla psiaków z Dogomanii).

Moniko - bardzo Ci dziękuję, ale w takiej sytuacji nie mogę Cię obciążać :-(.
Umówmy się, że jak któryś z Twoich podopiecznych pójdzie do domu - to wtedy pomożesz.
Albo teraz pomożesz mi rozsyłać zaproszenia na bazarek, który szykuję dla Pusi ;-).
Lada dzień - startujemy :-)!

sylwiaso napisał(a):
Pusiolu od cioci poszła wpłata 20zł dojdą w poniedziałek jesteś już bezpieczna!

Sylwiaso --- wielkie dzięki!!!
:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

jola_li napisał(a):

Moniko - bardzo Ci dziękuję, ale w takiej sytuacji nie mogę Cię obciążać :-(.
Umówmy się, że jak któryś z Twoich podopiecznych pójdzie do domu - to wtedy pomożesz.
Albo teraz pomożesz mi rozsyłać zaproszenia na bazarek, który szykuję dla Pusi ;-).
Lada dzień - startujemy :-)!

Kochana Jolu! Myślę, że na początku października wygospodaruję grosik dla Pusi Kudłatki!:)
Ty zawsze wspierałaś "moje bezdomniaczki" - teraz ja chciałabym troszkę pomóc Twojemu dogomaniackiemu zwierzaczkowi.

Oczywiście pomogę rozsyłać zaproszenia na pusiowy bazarek. :)

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Kochana Jolu! Myślę, że na początku października wygospodaruję grosik dla Pusi Kudłatki!:)
Ty zawsze wspierałaś "moje bezdomniaczki" - teraz ja chciałabym troszkę pomóc Twojemu dogomaniackiemu zwierzaczkowi.

Oczywiście pomogę rozsyłać zaproszenia na pusiowy bazarek. :)

Moniko, naprawdę wiem, że czasem nie można pomóc, nawet jakby się bardzo chciało :-(.
A bazarek już otwarty ;-)

PUSIA zaprasza :-)!
http://www.dogomania.pl/threads/215123-CO%C5%9A-DLA-DUSZY%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6%E2%80%A6-i-dla-Pusi-do-10-10-2011-g.-19.00

Posted

Nutusia napisał(a):
Pusialinda - ile już przytyłaś? ;)

Nie wiadomo... nie była ważona ale po paru dniach pewnie nic :roll: choć karmię ją trzy razy dziennie, a porcje daje solidne jak na taką kruszynę :lol:.
Pusia jest w dobrej kondycji psychicznej, a i w fizycznej też nie najgorszej, więc
można zacząć budować plan zabiegów. Osobiście zaczęłabym od szczepienia przeciw
chorobom wirusowym i to jak najszybciej...
Co Wy cioteczki o tym sądzicie ?

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Nie wiadomo... nie była ważona ale po paru dniach pewnie nic :roll: choć karmię ją trzy razy dziennie, a porcje daje solidne jak na taką kruszynę :lol:.
Pusia jest w dobrej kondycji psychicznej, a i w fizycznej też nie najgorszej, więc
można zacząć budować plan zabiegów. Osobiście zaczęłabym od szczepienia przeciw
chorobom wirusowym i to jak najszybciej...
Co Wy cioteczki o tym sądzicie ?

Cieszę się, że mimo takiego skrajnego wychudzenia nie jest tak tragicznie.
Przyglądam się Pusi i ---- zauważyłyście, że przez to nieostrzyżone futerko wygląda, jakby miała za duże kapciuszki ;-)?

Co do szczepień - poproszę o Was radę.
Będę się kontaktować w poniedziałek z weterynarzem, a może i Wy mi podpowiecie - czy szczepienia nie będą dla niej zbyt dużym obciążeniem w tym stanie?

We wtorek lub środę odwiedzę Pusię - jeśli można :-) - i przywiozę środki na odrobaczenie (2 tygodnie od poprzedniego miną w czwartek).

Posted

Widział Pusie w realu. Na zdjeciach tego nie widac dobrze ale ona wyglada jak mix welsha. W Gajową w patrzona jak w obraz, mnie sie dała pogłaskać, ale bez czułosci. Nawet warkneła i pokazała zabki. Pisze o tym, zeby przy szukaniu domu, może raczej szukac bez małych dzieci.
A co do szczepień - koniecznie wirusówki. Ona nigdy nie była a niestety i starsze psy umieraja na nosówkę.

Posted

beka napisał(a):
Widział Pusie w realu. Na zdjeciach tego nie widac dobrze ale ona wyglada jak mix welsha. W Gajową w patrzona jak w obraz, mnie sie dała pogłaskać, ale bez czułosci. Nawet warkneła i pokazała zabki. Pisze o tym, zeby przy szukaniu domu, może raczej szukac bez małych dzieci.
A co do szczepień - koniecznie wirusówki. Ona nigdy nie była a niestety i starsze psy umieraja na nosówkę.

Dziękujemy za odwiedziny :-)!
Pusia jest jeszcze bardzo niepewna - stąd może to warknięcie. A może myślała, że chcesz ją zabrać od Gajowej ;-). Ona była wychowywana z dziećmi i bardzo je lubiła:

Posted

EVA2406 napisał(a):
Jestem i ja. Choć pomóc aktualnie nie mogę :(, to choć podrzucę.

Już przecież pomogłaś - i to bardzo :-)!!!!
Bazarek jest wszak dla Pusi :-)!!!!

Posted

Jola_li zapraszam w odwiedziny.
Dziś odbyło sie zapoznanie Pusi z Viki /to sunia tego samego rozmiaru/ i wypadło bardzo dobrze :lol: sunie poszalały sobie w ogrodzie... Początkowo Pusia startowała do wszystkich psiaków /przez siatkę/ z zębami i zajadłym szczekaniem :evil_lol: myślę, że ze strachu... Może jutro spróbuję z moja Gają.
Sprawa szczepienia jest bardzo ważna :roll: do mnie rzadko przyjeżdżają psiaki zaszczepione i dlatego niestety istnieje ryzyko, że któreś mogą przywlec jakieś paskudztwo ze schronu.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Jola_li zapraszam w odwiedziny.
Dziś odbyło sie zapoznanie Pusi z Viki /to sunia tego samego rozmiaru/ i wypadło bardzo dobrze :lol: sunie poszalały sobie w ogrodzie... Początkowo Pusia startowała do wszystkich psiaków /przez siatkę/ z zębami i zajadłym szczekaniem :evil_lol: myślę, że ze strachu... Może jutro spróbuję z moja Gają.
Sprawa szczepienia jest bardzo ważna :roll: do mnie rzadko przyjeżdżają psiaki zaszczepione i dlatego niestety istnieje ryzyko, że któreś mogą przywlec jakieś paskudztwo ze schronu.

Dziękuję - dam znać telefonicznie, kiedy uda mi się wybrać (we wtorek czy w środę).
Pusia poza swoim rewirem nie bywała, więc wszystko jest dla niej nowe i - pewnie straszne :-(.
Cieszę się, że ma koleżankę (choć chyba na razie lepiej nie zostawiać ich bez nadzoru - na wsiakij pożarnyj słuczaj ;-)).

Skoro uważacie, że trzeba już szczepić - to trzeba.
Mam nadzieję, że to Pusi nie osłabi zbytnio.
Jutro zadzwonię do właścicielki dowiedzieć się, czy chociaż wściekliznę miała szczepioną (wątpię :-().

Aha ;-)!
Gajowa, poproszę o numer konta na pw, to zrobię przelew :-).

Cytuję Saphirę:
Co do szczepień zasada jest następująca : najpierw dokladne odrobaczenie, 2 tygodnie pózniej szczepienie;-)
Szczepienie bez wcześniejszego odrobaczenia nie mają sensu;-)

Posted

Śliczniutka Pusia:lol:Jolu, czy konto do wpłat to co zwykle ?:lol: Co do szczepień zasada jest następująca : najpierw dokladne odrobaczenie, 2 tygodnie pózniej szczepienie;)
Szczepienie bez wcześniejszego odrobaczenia nie mają sensu;)

Posted

Saphira napisał(a):
Śliczniutka Pusia:lol:Jolu, czy konto do wpłat to co zwykle ?:lol: Co do szczepień zasada jest następująca : najpierw dokladne odrobaczenie, 2 tygodnie pózniej szczepienie;)
Szczepienie bez wcześniejszego odrobaczenia nie mają sensu;)

Śliczniutka, ale nie wyobrażasz sobie jaki to jest SZKIELECIK :-(.
Nie myślałam, że aż tak jest źle - zawsze była chudziutka, ale teraz jeszcze "zjadły ją" te szczeniaczki :-(.

Dzięki za informacje o zasadach szczepienia - Pusia dostanie drugą dawkę w czwartek.

Nie, nie, konto jest nowe, właśnie zmieniłam ;-).

Posted

No więc zadzwoniłam do weterynarza - powiedział mi, ze szczepić można nie wcześniej niż tydzień po odrobaczaniu.
Dzięki Saphira, za ostrzeżenie :-).

Pytałam o Pratel - bo taki środek na odrobaczenie kupiłam dla Pusi - twierdzi, że wcale nie jest gorszy od innych - wiecie cos na ten temat?

Posted

jola_li napisał(a):
Pytałam o Pratel - bo taki środek na odrobaczenie kupiłam dla Pusi - twierdzi, że wcale nie jest gorszy od innych - wiecie cos na ten temat?

Witaj Pusieńko! Bądź miła dla koleżanek, a poznasz jaka fajna może być beztroska zabawa :)
Pratelem też odrobaczałam naszych tymczasowiczów. Albo Aniprazolem (chyba mocniejszy?...) Jak były robale - i po jednym i po drugim wywieszały białą flagę ;)