Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ellig napisał(a):
Pusia bidulka , taka chudziutka jak ona sobie poradzi w kojcu. Pusienko trzymaj sie:)

Ja już się biłam z myślami, czy nie dałabym rady wziąć Pusi do siebie, bo czuję, że ona w kawałeczku tego zabiedzonego ciałka jest moja, ale - moja 13-letnia sunia (też z Pusiowej wioski), nie jest niestety gościnna dla innych piesków, a w mieszkaniu w bloku separacja jest niesamowicie trudna :-(.

Mam nadzieję, że już po tygodniu będzie troszeczkę więcej Pusi, po dwóch jeszcze więcej. Jak dojdzie do swojej wagi - będzie dobrze. Zadaszony kojec z ciepłą budą wyłożoną kołderką, to dla Pusi Hilton przy tej nędzy, w której mieszkała :-(.

Zaraz zamówię dla Pusi wysokoenergetyczną karmę!

Posted

Jolu, nie przejmuj się tym, że chudzinka będzie w kocju, jak sama pisałaś teraz naprawdę będzie miała Hiltona ;)
Bardzo, bardzo się cieszę z tego odmienionego życia, dobrze, że ją wypatrzyłaś.:loveu:
Cięzko mają te biedaki na Mazurach i generalnie na wsi...

Posted

Ellig napisał(a):
Jola wyslij mi prosze nr konta:)

Kurczę, ociągam się z tym wysyłaniem, bo wszyscy mają tyle podopiecznych :-(....
Ale nie ma rady :-(.
Wyślę :-(.
Z najserdeczniejszym podziękowaniem!!!!!!!!!!!!

Ewa Marta napisał(a):
Dziewczyny, gratulacje!!!!!!!! I wielki podziw za determinację:-) Nie dam rady dużo, ale poproszę numer konta, żeby choć troszkę dorzucić się do ratowania Pusi:-)

J.w. :-(....
Pięknie dziękuję, Ewuś!!!!!

Posted

Aha!
Miód okazał się tańszy (okazało się, że matka pana pszczelarza ma lepszą głowę do interesów) i kosztuje 25 zł (u mnie na bazarku 35) :-).
A z Nutusią niedługo znowu się zobaczę, bo mi swój zostawiła ;-)!

Posted

Jestem i ja - okropny dzień dziś mam. I jeszcze mnie szarpie sumienie, że jednak Pusia nie została u mnie - jestem pewna, że do rana byłaby sztama... Co się obudziłam i czułam jak te moje głupole się pod kołdrą rozkładają, nie mogłam z powrotem zasnać :( Cholercia, gdybyśmy tylko nie musieli dziś jechać do pracy... :( Sławek też żałuje, bo taka biedna i przemiła psinka! Szkieletor przeraźliwy - druga Tośka :( No nic, może np. udałoby się, żebym ją zabrała w któryś piątek do siebie i spróbowała przez weekend doprowadzić do psio-psiej przyjaźni, co?...
No właśnie - zapomniałam o miodzie i o pieniążkach dla Ciebie, Joluś... Jakoś w przyszłym tygodni wpadnę, dobrze?

Posted

Bardzo dziękujemy! :)
Trzeba jak najszybciej zrobić z Pusi-chudzinki Pusię-grubasinkę ;)
Ona ma tak marniutką sierść - wszędzie przełysienia, zero podszerstka, ojej... Joluś, trzeba by jej dodawać do karmy mielone siemię lniane i olej z wiesiołka. U nas na targu można kupić kg siemienia za 4 zł - mogę kupić - tylko zmielić trzeba będzie (najlepiej na bieżąco...)

Posted

Noc minęła spokojnie, Pusia po dniu pełnym wrażeń zapewne miała twardy sen. Nie widać po niej żadnego stresu, jest wesoła :lol: ma ogromny apetyt, widziałam jak siusiała kupa też była. Na obie sunie zaglądające do kojca reaguje powarkiwaniem i szczerzeniem zębów :roll: pewnie sie boi... zobaczymy jak to sie będzie rozwijać.
Jest masakrycznie chuda, wszystkie kosteczki na wierzchu i ma bidulka nieładną sierść.
Dredy w okolicach ogona i na portkach zlikwidowane... nie mogłam na nie patrzeć
a Pusia była bardzo cierpliwa.
Pusia to moim zdaniem mix teriera pszenicznego.

Posted

Nutusia napisał(a):
Jestem i ja - okropny dzień dziś mam. I jeszcze mnie szarpie sumienie, że jednak Pusia nie została u mnie - jestem pewna, że do rana byłaby sztama... Co się obudziłam i czułam jak te moje głupole się pod kołdrą rozkładają, nie mogłam z powrotem zasnać :( Cholercia, gdybyśmy tylko nie musieli dziś jechać do pracy... :( Sławek też żałuje, bo taka biedna i przemiła psinka! Szkieletor przeraźliwy - druga Tośka :( No nic, może np. udałoby się, żebym ją zabrała w któryś piątek do siebie i spróbowała przez weekend doprowadzić do psio-psiej przyjaźni, co?...
No właśnie - zapomniałam o miodzie i o pieniążkach dla Ciebie, Joluś... Jakoś w przyszłym tygodni wpadnę, dobrze?

Nutusiu, chciałoby się wszystkie bidy wziąć do domu, ale - nie da rady :-(.
Kto jak kto, ale Ty powinnaś spać bardzo dobrze, bo to tylko dzięki Tobie Pusinka już jest w hoteliku.
Na marginesie - myślę, że zimy mogłaby w takim stanie nie przetrzymać :-(.
Może rzeczywiście udałoby się kiedyś dziewczyny zaprzyjaźnić, ale chyba na razie niech trochę ochłonie po emocjach jednej podróży.
Mówiłam Ci, że jesteś kochana ;-)???

Miód jest bardzo cierpliwy - czeka :-)!

Posted

Nutusia napisał(a):
Joluś, trzeba by jej dodawać do karmy mielone siemię lniane i olej z wiesiołka. U nas na targu można kupić kg siemienia za 4 zł - mogę kupić - tylko zmielić trzeba będzie (najlepiej na bieżąco...)

Byłoby super, tylko ja nie mam w czym mielić :-(.
A olej z wiesiołka, to gdzie się kupuje?

*Gajowa* napisał(a):
Noc minęła spokojnie, Pusia po dniu pełnym wrażeń zapewne miała twardy sen. Nie widać po niej żadnego stresu, jest wesoła :lol: ma ogromny apetyt, widziałam jak siusiała kupa też była. Na obie sunie zaglądające do kojca reaguje powarkiwaniem i szczerzeniem zębów :roll: pewnie sie boi... zobaczymy jak to sie będzie rozwijać.
Jest masakrycznie chuda, wszystkie kosteczki na wierzchu i ma bidulka nieładną sierść.
Dredy w okolicach ogona i na portkach zlikwidowane... nie mogłam na nie patrzeć
a Pusia była bardzo cierpliwa.
Pusia to moim zdaniem mix teriera pszenicznego.

Dziękujemy za wieści!!!!
Szczęście w nieszczęściu, że Pusia w tym całym stresie okazuje zadowolenie!!!
Wczoraj też była zadziwiająco spokojna, choć na pewno zestresowana.

Zamówiłam suchą karmę i puszki. Powinny dotrzeć jutro lub w poniedziałek.
A ja powinnam dotrzeć w przyszłym tygodniu, choć najchętniej byłabym u Pusi codziennie!!!
O terierze pszenicznym nie słyszałam, zaraz sobie obejrzę :-).

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Ufff, szczęśliwie wyjechała :)
Tylko tego szczeniora ze zdjęcia żal, ale wszystkich nie zbawimy ...
Mam dziewczyny od pszenicznych, jak Pusia będzie na FB to im podeślę

Od tego szczeniaczka się zaczęło, bo spytałam, czy nie chcieliby go oddać - ale nie chcieli, bo go "bardzo lubią".
Tak jak Pusię, kiedy była szczeniaczkiem :-(.

Może ktoś potrafi wstawić Pusię na FB - albo zna kogoś, co potrafi?.....
Ja nie mam konta.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Jolu, olej z wiesiołka można kupić w aptece lub w sklepach zielarskich ;)

Wczorał poszperałam w Internecie i dowiedziałam się, że jest w kapsułkach i w płynie (ten ostatni strasznie drogi, bo w większych porcjach).
Czy kapsułki nadadzą się dla psa?

Posted

Fajnie, że Pusia już pod fachową opieką :)

jola_li napisał(a):
Czy kapsułki nadadzą się dla psa?

Myślę, ze tak. Można wrzucić do jedzenia lub wetknąć w kawałeczek np. parówki. Nie powinno być z tym problemu :)

Posted

Olej z wiesiołka w kapsułkach jak najbardziej nadaje się dla psa. Tosina dostawała 2x dziennie po kapsułce. Najlepiej i najtaniej jest kupić opakowanie bodajże 150 czy nawet 200 kapsułek. I też trzeba wybrać najtańszą firmę, bo są różne. Moje psy wsuwają kapsułki bez żadnego "oszukaństwa" - myślę, że Pusia też doceni ich smak ;)
Jeśli chodzi o siemię lniane - owszem, można kupić mielone, tyle, że 2 razy drożej... Ja mielę w zwykłym, "komunistycznym" młynku do kawy :) Po czubatej łyżce do każdego posiłku i sierść będzie cudna, a jaka koopa!!!!! :)

Posted

jola_li napisał(a):
Od tego szczeniaczka się zaczęło, bo spytałam, czy nie chcieliby go oddać - ale nie chcieli, bo go "bardzo lubią".
Tak jak Pusię, kiedy była szczeniaczkiem :-(.

Może ktoś potrafi wstawić Pusię na FB - albo zna kogoś, co potrafi?.....
Ja nie mam konta.

Jolu najpierw trzeba Pusie przebadac, zaszyc oczodol , poznac jej reakcje i potem robic wydarzenie na FB.