ostatniaszansa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Kvik napisał(a):dzieki za odpowiedz...czyli moja babcia jak zwykle....przesadza.... dobrze ze psy maja ok do Pusi bede zagladac,chociaz nie czesto jestem w necie Brigitte jest w Szwajcarii i o niej pisalismy Gitta mieszka w Rokitnie i nikt psa do niej nie proponowal :) A jesli chodzi o opinie na temat roznych tego typu miejsc to... gdybym kiedys pozbierala wszystkie plotki, ktore uslyszalam o nas w Rawie, to noramalnie strach sie bac takie jestesmy ;) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='jola_li']No więc już wiadomo, co będzie z Pusią - pojedzie do hoteliku Gajowej bliziutko Warszawy, a więc miejsce jest ze wszech miar wygodne i wierzę, że Pusia odrodzi się tam jak feniks :-)!!! Pierwszy miesiąc potraktujemy jak sanatorium - musi nabrać ciała i wiary w siebie. Potem sterylka. Może tez jakiś zabieg związany z pustym oczodołem. Potem fryzjer. A potem ---- DO DOMU :-)!!!!!!!!!!!!!!!!! Po Pusię będziemy mogli pojechać nie wcześniej niż we wtorek. Zaczynam odliczać dni :-). I pieniądze :-(... Aż głupio prosić o pomoc, jak tu wszyscy mają tyle biedaków pod opieką :-(.... Ech..... \ Jolu, hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak wyglada sprawa finansowa? /Agnieszka Quote
Kvik Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 ostatniaszansa napisał(a):Brigitte jest w Szwajcarii i o niej pisalismy Gitta mieszka w Rokitnie i nikt psa do niej nie proponowal :) A jesli chodzi o opinie na temat roznych tego typu miejsc to... gdybym kiedys pozbierala wszystkie plotki, ktore uslyszalam o nas w Rawie, to noramalnie strach sie bac takie jestesmy ;) /Agnieszka wazne,ze ratujecie psiaczki! Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 ostatniaszansa napisał(a):\ Jolu, hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak wyglada sprawa finansowa? /Agnieszka 11 zł/dziennie + karma. 350 zł już mam (od ojca i córki), a więc w tym miesiącu nie będzie źle :-). Ja zapłacę za benzynę i niestety już więcej nie będę mogła ani grosza dorzucić :-(. No nic, będę myśleć.... Quote
Nutusia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Joluś - ja finansowo nie mam możliwości, ale mam fanty na bazarek. A z Twoimi wierszykami powinny się sprzedać śpiewająco ;) Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Nutusia napisał(a):Joluś - ja finansowo nie mam możliwości, ale mam fanty na bazarek. A z Twoimi wierszykami powinny się sprzedać śpiewająco ;) Bardzo Ci dziękuję, Nutusiu!!! Nie wykluczone, że skorzystam, ale na razie mam już obiecaną dostawę fantów, więc zostawmy to na potem (tym bardziej, że teraz odrabiam bazarkowe zaległości na Tarnera ;-)). Quote
Nutusia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ja mam trochę "gotowców", tzn. fotek i opisów fantów, które się nie sprzedały kiedyś tam, więc roboty mniej. Jakby co - pisz lub dzwoń. Fanty mogę potem wysłać ja ;) Quote
beka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Do Gajowej ? A to super bede ja miała pod bokiem :) Piękna, terierkowata Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Nutusia napisał(a):Ja mam trochę "gotowców", tzn. fotek i opisów fantów, które się nie sprzedały kiedyś tam, więc roboty mniej. Jakby co - pisz lub dzwoń. Fanty mogę potem wysłać ja ;) Dzięki przeogromne, Nutusiu :-)! Jako że masz tymczasa za tymczasem wykorzystam najpierw te obiecane (jeśli przestaną być obiecane ;-)), a potem się do Ciebie zgłoszę :-). Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 beka napisał(a):Do Gajowej ? A to super bede ja miała pod bokiem :) Piękna, terierkowata Ale fajnie :-)!!! To może kiedyś zajrzysz do pieski ;-)? Ja niestety mieszkam na Bemowie (i to bez samochodu), ale też oczywiście się wybiorę w odwiedziny :-). Quote
Ellig Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Jolu jak tylko jakis grosz bede miala to nie zapomne o suni. Quote
beka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 jola_li napisał(a):Ale fajnie :-)!!! To może kiedyś zajrzysz do pieski ;-)? Ja niestety mieszkam na Bemowie (i to bez samochodu), ale też oczywiście się wybiorę w odwiedziny :-). A pewnie że zajrze :) mam blisko bede ja odwiedzac Quote
Onaa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Weszłam na watek i serce mi się ścisnęło :(. Sunia to coś jak mini briard. Ale nieważne jaka rasa, ale coś w niej mnie jakoś tak ujęło. Chociaż to malizna jak dla mnie. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że na sunie będzie domek czekał już czy raczej że będziecie wysyłać sunie do domku zagranice ? Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Ellig napisał(a):Jolu jak tylko jakis grosz bede miala to nie zapomne o suni. Najpiękniej dziękuję! Quote
Onaa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Można dać sunie na fb z opisem sytuacji ? Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 [quote name='beka']A pewnie że zajrze :) mam blisko bede ja odwiedzac Wspaniale :-)!!! Bardzo dziękuję! [quote name='Dogo07']Weszłam na watek i serce mi się ścisnęło :(. Sunia to coś jak mini briard. Ale nieważne jaka rasa, ale coś w niej mnie jakoś tak ujęło. Chociaż to malizna jak dla mnie. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że na sunie będzie domek czekał już czy raczej że będziecie wysyłać sunie do domku zagranice ? Dziś już nie znajdę czasu, ale jutro uzupełnię pierwszy post o najnowsze wieści - w przyszłym tygodniu jadę po psinkę i zawożę ją do hoteliku pod Warszawą. Tam około miesiąca będzie dochodzić do siebie. Potem zostanie wysterylizowana, ostrzyżona (Ewa i flatki oraz Ellig zaoferowały bezpłatny zabieg u swoich znajomych, za co Im raz jeszcze serdecznie dziękuję!!!), a potem będziemy szukać domu. Nieważne gdzie - ważne, by był kochający :-)!!! Dogo07 - podpisuję się pod Twoim apelem w sygnaturze obiema rękami! Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Dogo07 napisał(a):Można dać sunie na fb z opisem sytuacji ? Byłoby cudnie, ale ja nie mam konta, czy jak to się nazywa, na fb, więc nie mogę tego zrobić :-(. Quote
Onaa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ja się po prostu obawiam adopcji zagranicznych i bardzo jestem ostrożna w tym temacie, dlatego pytam. Quote
Onaa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 jola_li napisał(a):Byłoby cudnie, ale ja nie mam konta, czy jak to się nazywa, na fb, więc nie mogę tego zrobić :-(. Chciałam umieścić sunie u siebie na profilu, ale wolę zapytać, bo może ktoś sobie nie życzy, albo nie wszystko można pisać poza dogomanią. Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Dogo07 napisał(a):Ja się po prostu obawiam adopcji zagranicznych i bardzo jestem ostrożna w tym temacie, dlatego pytam. Zaproponowana przez Ostatniąszansę droga adopcji do Szwajcarii jest sprawdzona i bardzo godna zaufania, więc nie miałabym najmniejszych obaw, ale jeśli ktoś w Polsce pokocha Pusię, to będziemy się bardzo cieszyć :-)! Dogo07 napisał(a):Chciałam umieścić sunie u siebie na profilu, ale wolę zapytać, bo może ktoś sobie nie życzy, albo nie wszystko można pisać poza dogomanią. Jeżeli możesz, to byłabym Ci bardzo wdzięczna :smile:! Quote
ostatniaszansa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Temat adopcji do Szwajcarii walkowany byl juz setki razy, sorry nie mam sily powtarzac od poczatku... sunia na razie sie ogarnia, Brigitte ma co robic i psow sporo do oglaszania, wiec jak sie znajdzie domek w PL tym lepiej :) /Agnieszka Quote
sylwiaso Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ile Kochanych cioteczek na tym wątku!!!Jaka piękna psinka-kudłatka!Wspomogę Kudłatkę na koniec m-ca podaj mi na Pw Jola-li konto. Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 sylwiaso napisał(a):Ile Kochanych cioteczek na tym wątku!!!Jaka piękna psinka-kudłatka!Wspomogę Kudłatkę na koniec m-ca podaj mi na Pw Jola-li konto. Dziękuję, kochana, bardzo :-)!!! Numer konta wyślę jak już Pusia będzie w hoteliku :-). Quote
Ewa Marta Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ej Jolu, byłaś na wątku Kulfona i pytałaś o hoteli, a linku do suni nie zostawiłaś? Nie wiedziałam, że sunieczka ma już założóny. Jestem i postaram się zaglądać. Niestety finansowo w tej chwili wesprzeć nie dam rady, ale trzymam kciuki za jej szczęśliwe dotarcie do Gajowej:-) Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 [quote name='Ewa Marta']Ej Jolu, byłaś na wątku Kulfona i pytałaś o hoteli, a linku do suni nie zostawiłaś? Wtedy Pusia nie miała jeszcze wątku ;-). Nie wiedziałam, że sunieczka ma już założóny. Jestem i postaram się zaglądać. Niestety finansowo w tej chwili wesprzeć nie dam rady, ale trzymam kciuki za jej szczęśliwe dotarcie do Gajowej:-)Kciuki za szczęśliwe dotarcie bardzo potrzebne :-)! Dziękujemy :-)!!! Quote
Recommended Posts