Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kvik napisał(a):
dzieki za odpowiedz...czyli moja babcia jak zwykle....przesadza....
dobrze ze psy maja ok
do Pusi bede zagladac,chociaz nie czesto jestem w necie

Brigitte jest w Szwajcarii i o niej pisalismy
Gitta mieszka w Rokitnie i nikt psa do niej nie proponowal :)
A jesli chodzi o opinie na temat roznych tego typu miejsc to... gdybym kiedys pozbierala wszystkie plotki, ktore uslyszalam o nas w Rawie, to noramalnie strach sie bac takie jestesmy ;) /Agnieszka

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jola_li']No więc już wiadomo, co będzie z Pusią - pojedzie do hoteliku Gajowej bliziutko Warszawy, a więc miejsce jest ze wszech miar wygodne i wierzę, że Pusia odrodzi się tam jak feniks :-)!!!
Pierwszy miesiąc potraktujemy jak sanatorium - musi nabrać ciała i wiary w siebie.
Potem sterylka.
Może tez jakiś zabieg związany z pustym oczodołem.
Potem fryzjer.
A potem ---- DO DOMU :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po Pusię będziemy mogli pojechać nie wcześniej niż we wtorek.
Zaczynam odliczać dni :-).

I pieniądze :-(...
Aż głupio prosić o pomoc, jak tu wszyscy mają tyle biedaków pod opieką :-(....
Ech.....

\
Jolu, hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak wyglada sprawa finansowa? /Agnieszka

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Brigitte jest w Szwajcarii i o niej pisalismy
Gitta mieszka w Rokitnie i nikt psa do niej nie proponowal :)
A jesli chodzi o opinie na temat roznych tego typu miejsc to... gdybym kiedys pozbierala wszystkie plotki, ktore uslyszalam o nas w Rawie, to noramalnie strach sie bac takie jestesmy ;) /Agnieszka

wazne,ze ratujecie psiaczki!

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
\
Jolu, hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak wyglada sprawa finansowa? /Agnieszka

11 zł/dziennie + karma.
350 zł już mam (od ojca i córki), a więc w tym miesiącu nie będzie źle :-).
Ja zapłacę za benzynę i niestety już więcej nie będę mogła ani grosza dorzucić :-(.
No nic, będę myśleć....

Posted

Nutusia napisał(a):
Joluś - ja finansowo nie mam możliwości, ale mam fanty na bazarek. A z Twoimi wierszykami powinny się sprzedać śpiewająco ;)

Bardzo Ci dziękuję, Nutusiu!!!
Nie wykluczone, że skorzystam, ale na razie mam już obiecaną dostawę fantów, więc zostawmy to na potem (tym bardziej, że teraz odrabiam bazarkowe zaległości na Tarnera ;-)).

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja mam trochę "gotowców", tzn. fotek i opisów fantów, które się nie sprzedały kiedyś tam, więc roboty mniej. Jakby co - pisz lub dzwoń. Fanty mogę potem wysłać ja ;)

Dzięki przeogromne, Nutusiu :-)!
Jako że masz tymczasa za tymczasem wykorzystam najpierw te obiecane (jeśli przestaną być obiecane ;-)), a potem się do Ciebie zgłoszę :-).

Posted

beka napisał(a):
Do Gajowej ? A to super bede ja miała pod bokiem :)
Piękna, terierkowata

Ale fajnie :-)!!!
To może kiedyś zajrzysz do pieski ;-)?
Ja niestety mieszkam na Bemowie (i to bez samochodu), ale też oczywiście się wybiorę w odwiedziny :-).

Posted

jola_li napisał(a):
Ale fajnie :-)!!!
To może kiedyś zajrzysz do pieski ;-)?
Ja niestety mieszkam na Bemowie (i to bez samochodu), ale też oczywiście się wybiorę w odwiedziny :-).

A pewnie że zajrze :)
mam blisko bede ja odwiedzac

Posted

Weszłam na watek i serce mi się ścisnęło :(.
Sunia to coś jak mini briard.
Ale nieważne jaka rasa, ale coś w niej mnie jakoś tak ujęło.
Chociaż to malizna jak dla mnie.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że na sunie będzie domek czekał już czy raczej że będziecie wysyłać sunie do domku zagranice ?

Posted

[quote name='beka']A pewnie że zajrze :)
mam blisko bede ja odwiedzac

Wspaniale :-)!!!
Bardzo dziękuję!

[quote name='Dogo07']Weszłam na watek i serce mi się ścisnęło :(.
Sunia to coś jak mini briard.
Ale nieważne jaka rasa, ale coś w niej mnie jakoś tak ujęło.
Chociaż to malizna jak dla mnie.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że na sunie będzie domek czekał już czy raczej że będziecie wysyłać sunie do domku zagranice ?

Dziś już nie znajdę czasu, ale jutro uzupełnię pierwszy post o najnowsze wieści -
w przyszłym tygodniu jadę po psinkę i zawożę ją do hoteliku pod Warszawą. Tam około miesiąca będzie dochodzić do siebie.
Potem zostanie wysterylizowana, ostrzyżona (Ewa i flatki oraz Ellig zaoferowały bezpłatny zabieg u swoich znajomych, za co Im raz jeszcze serdecznie dziękuję!!!), a potem będziemy szukać domu.
Nieważne gdzie - ważne, by był kochający :-)!!!

Dogo07 - podpisuję się pod Twoim apelem w sygnaturze obiema rękami!

Posted

jola_li napisał(a):
Byłoby cudnie, ale ja nie mam konta, czy jak to się nazywa, na fb, więc nie mogę tego zrobić :-(.

Chciałam umieścić sunie u siebie na profilu, ale wolę zapytać, bo może ktoś sobie nie życzy, albo nie wszystko można pisać poza dogomanią.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja się po prostu obawiam adopcji zagranicznych i bardzo jestem ostrożna w tym temacie, dlatego pytam.

Zaproponowana przez Ostatniąszansę droga adopcji do Szwajcarii jest sprawdzona i bardzo godna zaufania, więc nie miałabym najmniejszych obaw, ale jeśli ktoś w Polsce pokocha Pusię, to będziemy się bardzo cieszyć :-)!

Dogo07 napisał(a):
Chciałam umieścić sunie u siebie na profilu, ale wolę zapytać, bo może ktoś sobie nie życzy, albo nie wszystko można pisać poza dogomanią.

Jeżeli możesz, to byłabym Ci bardzo wdzięczna :smile:!

Posted

Temat adopcji do Szwajcarii walkowany byl juz setki razy, sorry nie mam sily powtarzac od poczatku... sunia na razie sie ogarnia, Brigitte ma co robic i psow sporo do oglaszania, wiec jak sie znajdzie domek w PL tym lepiej :) /Agnieszka

Posted

sylwiaso napisał(a):
Ile Kochanych cioteczek na tym wątku!!!Jaka piękna psinka-kudłatka!Wspomogę Kudłatkę na koniec m-ca podaj mi na Pw Jola-li konto.

Dziękuję, kochana, bardzo :-)!!!
Numer konta wyślę jak już Pusia będzie w hoteliku :-).

Posted

Ej Jolu, byłaś na wątku Kulfona i pytałaś o hoteli, a linku do suni nie zostawiłaś? Nie wiedziałam, że sunieczka ma już założóny. Jestem i postaram się zaglądać. Niestety finansowo w tej chwili wesprzeć nie dam rady, ale trzymam kciuki za jej szczęśliwe dotarcie do Gajowej:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Ej Jolu, byłaś na wątku Kulfona i pytałaś o hoteli, a linku do suni nie zostawiłaś?
Wtedy Pusia nie miała jeszcze wątku ;-).

Nie wiedziałam, że sunieczka ma już założóny. Jestem i postaram się zaglądać. Niestety finansowo w tej chwili wesprzeć nie dam rady, ale trzymam kciuki za jej szczęśliwe dotarcie do Gajowej:-)
Kciuki za szczęśliwe dotarcie bardzo potrzebne :-)!
Dziękujemy :-)!!!