jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 ronja napisał(a):przesliczna jest. będę zaglądać Bardzo dziękuję, Ronju - Pusia nigdy w życiu nie miała tylu miłych Gości :-). Quote
rita60 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Mała śliczna...bedę zagladać:lol: DZIR trochę cie chyba poniosło z tymi terierami:cool3: Quote
ostatniaszansa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Przepiękna jest ta sunieczka ,tu potrzebny jest tymczas i to na cito. Pusia wymaga ogromu zabiegów pielgnacyjnych ,oczywiście nie mówiąc o sterylce, odrobaczeniu, odpchleniu, szczepieniach i ewentualnym leczeniu. Ewidentnie na mazurach brak akcji sterylizacji , tam z psiakami jest dramat i niezbyt wielu ludzi pomagających. to b.biedny region, niestety. Jolu pokażemy Pusię, Pani Brigitte ale szukajmy Jej też domku w Polsce . Pogadamy w Boguszycach . Jedzie nas trochę, na dwa auta, wszyscy z W-wy. Ewa Quote
jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 rita60 napisał(a):Mała śliczna...bedę zagladać:lol: Witaj, Rita :-)! ostatniaszansa napisał(a):Przepiękna jest ta sunieczka ,tu potrzebny jest tymczas i to na cito. Pusia wymaga ogromu zabiegów pielgnacyjnych ,oczywiście nie mówiąc o sterylce, odrobaczeniu, odpchleniu, szczepieniach i ewentualnym leczeniu. Ewidentnie na mazurach brak akcji sterylizacji , tam z psiakami jest dramat i niezbyt wielu ludzi pomagających. to b.biedny region, niestety. Jolu pokażemy Pusię, Pani Brigitte ale szukajmy Jej też domku w Polsce . Pogadamy w Boguszycach . Jedzie nas trochę, na dwa auta, wszyscy z W-wy. Ewa Witaj, Ewa :-)! Dziękuję za odwiedzenie Pusi i wparcie! Pogadamy w Boguszycach :-). Na razie jedyne, co mogę zrobić, to szukanie hoteliku - czekam na odpowiedzi. Quote
holmina Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 zaprosila mnie Dzir,biore sie do czytania watku Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Przyszłam zobaczyć sunie- rzeczywiście bardzo ładna i nie widac braku oczka. Jak z miejscem w hotelu? Masz już jakieś odpowiedzi ...żałuję, że nie mogę pomóc miejscem niestety. Quote
mala_czarna Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 rita60 napisał(a):Mała śliczna...bedę zagladać:lol: DZIR trochę cie chyba poniosło z tymi terierami:cool3: Ciotka Rita dobrze prawi!! :) Żadne z niej Walijka, ale nie ulega wątpliwości, że jest przeurocza! Quote
*Gajowa* Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Śliczna dziewczynka ! |Mam aktualnie wolne miejsce dla suni . Quote
Ewa i flatki Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 A ja pomogę w doprowadzeniu suni do porządku, proszę o maila lub PW, mam dobra znajomą z salonem, ona już pomagała Abrze, pomoże i Pusi - moja w tym głowa. Wet też ją obejrzy przy okazji, dobrze ? Quote
Ellig Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jolu, piekna jest ta mala w razie co tez mam namiar na osobe, gromerke z Warszawy, robia takie metamorfozy za darmo tylko musza miec pewnosc,ze pies jest adoptowany:) Quote
jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 holmina napisał(a):zaprosila mnie Dzir,biore sie do czytania watku I my zapraszamy :-)! Ania+Milva i Ulver napisał(a):Przyszłam zobaczyć sunie- rzeczywiście bardzo ładna i nie widac braku oczka. Jak z miejscem w hotelu? Masz już jakieś odpowiedzi ...żałuję, że nie mogę pomóc miejscem niestety. I ja żałuję... Mam parę odpowiedzi i nawet jakieś miejsca są, ale czekam jeszcze na pozostałe rozstrzygnięcia. mala_czarna napisał(a):Ciotka Rita dobrze prawi!! :) Żadne z niej Walijka, ale nie ulega wątpliwości, że jest przeurocza! I o to chodzi :-)! Quote
jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 *Gajowa* napisał(a):Śliczna dziewczynka ! |Mam aktualnie wolne miejsce dla suni . Oooo!!! Super!!! Już piszę pw :-)! Quote
jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Ewa i flatki napisał(a):A ja pomogę w doprowadzeniu suni do porządku, proszę o maila lub PW, mam dobra znajomą z salonem, ona już pomagała Abrze, pomoże i Pusi - moja w tym głowa. Wet też ją obejrzy przy okazji, dobrze ? Ellig napisał(a):Jolu, piekna jest ta mala w razie co tez mam namiar na osobe, gromerke z Warszawy, robia takie metamorfozy za darmo tylko musza miec pewnosc,ze pies jest adoptowany:) WSPA-NIE-LE :-)!!!!! Bardzo Wam dziękuję!!! Na pewno Pusi przyda się ogromnie wizyta u "wizażysty", ale będzie trzeba z tym trochę poczekać - najpierw musi się psinka fizycznie i psychicznie wzmocnić. Teraz ta zastraszona chudzinka mogłaby doznać ogromnego szoku przy takich zabiegach :-(. Ale będę pamiętać i - na pewno! - skorzystam :-)! Serdeczne dzięki :-)!!! Quote
Ewa i flatki Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jak tylko malutka stanie na nogi, proszę o wiadomość, muszę zaklepać termin. Nie musi już mieć nowego domku, może przyjechać z hoteliku i do niego wrócić, zresztą wszystko jest do uzgodnienia :) Quote
jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Ewa i flatki napisał(a):Jak tylko malutka stanie na nogi, proszę o wiadomość, muszę zaklepać termin. Nie musi już mieć nowego domku, może przyjechać z hoteliku i do niego wrócić, zresztą wszystko jest do uzgodnienia :) Dziękuję raz jeszcze! Oby jak najszybciej było to możliwe! Quote
obraczus87 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 O wspaniale ze Pusia jest coraz blizej nowego zycia :) !!!!!! Quote
jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 obraczus87 napisał(a):O wspaniale ze Pusia jest coraz blizej nowego zycia :) !!!!!! Też się cieszę, że może ... już wkrótce... :-).... Quote
jola_li Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Bogusik napisał(a):Zapisuję kudłaczka.Jest śliczny! Witamy i zapraszamy do śledzenia losu (oby coraz lepszego!) Pusi. Quote
Kvik Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 ostatniaszansa napisał(a):Przepiękna jest ta sunieczka ,tu potrzebny jest tymczas i to na cito. Pusia wymaga ogromu zabiegów pielgnacyjnych ,oczywiście nie mówiąc o sterylce, odrobaczeniu, odpchleniu, szczepieniach i ewentualnym leczeniu. Ewidentnie na mazurach brak akcji sterylizacji , tam z psiakami jest dramat i niezbyt wielu ludzi pomagających. to b.biedny region, niestety. Jolu pokażemy Pusię, Pani Brigitte ale szukajmy Jej też domku w Polsce . Pogadamy w Boguszycach . Jedzie nas trochę, na dwa auta, wszyscy z W-wy. Ewa Weszlam na watek ze strony glownej,biedna psinka! Mam pytanie do ostatniejszansy....czy owa p.Brigitte jest sprawdzona?czy ktos z Was u niej byl?i widzial warunki w jakich zamieszkuja i w jakich ilosciach, psy ?mysle ,ze warto to wykonac!!!!!!poruszam te kwestie poniewaz moja babcia mieszka w Rokitnie i........duzo sie nasluchalam o tym ze psy wcale nie maja tam dobrych warunkow!!!!i graniczy to juz ze zbieractwem! Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Kvik napisał(a):Weszlam na watek ze strony glownej,biedna psinka! Mam pytanie do ostatniejszansy....czy owa p.Brigitte jest sprawdzona?czy ktos z Was u niej byl?i widzial warunki w jakich zamieszkuja i w jakich ilosciach, psy ?mysle ,ze warto to wykonac!!!!!!poruszam te kwestie poniewaz moja babcia mieszka w Rokitnie i........duzo sie nasluchalam o tym ze psy wcale nie maja tam dobrych warunkow!!!!i graniczy to juz ze zbieractwem! Witaj, Kvik :-)! Brigitte jest bardzo godna zaufania i nie jest to osoba z Rokitna (nie bierze psów dla siebie, tylko pomaga w adopcjach). Zaglądnij czasem do Pusi :-)! Quote
ostatniaszansa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Kvik napisał(a):Weszlam na watek ze strony glownej,biedna psinka! Mam pytanie do ostatniejszansy....czy owa p.Brigitte jest sprawdzona?czy ktos z Was u niej byl?i widzial warunki w jakich zamieszkuja i w jakich ilosciach, psy ?mysle ,ze warto to wykonac!!!!!!poruszam te kwestie poniewaz moja babcia mieszka w Rokitnie i........duzo sie nasluchalam o tym ze psy wcale nie maja tam dobrych warunkow!!!!i graniczy to juz ze zbieractwem! Brigitte nie bierze psow do siebie, ale szuka im domow w Szwajcarii, KAZDY DOM SPRAWDZA, ow dom podpisuje umowe z nami, mamy wszystkie dane, czesto piszemy sobie bezposrednio maile jak nowy domek zna ang i dostajemy na biezaco zdjecia i informacje o kazdym psie jaki pojechal. Brigitte byla u nas osobiscie rok temu ze znajomymi ze swojej Fundacji, zeby zobaczyc schronisko, ktoremu pomaga. TAK JEST SPRAWDZONA I RECZE ZA NIA GLOWA :):):) Warunki w jakich mieszkaja nasze psiaki... zapraszam na glowny watek, tam sa fotki w miare na biezaco wstawiane... zyczylabym sobie jednego z takich :) U Gitty w Rokitnie tez bylysmy i wiemy jakie tam sa warunki i ile jest psow i skad sie to wzielo. Jednak tam pies nie jedzie i nikt Rokitna nie proponuje. /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 jola_li napisał(a):Witaj, Kvik :-)! Brigitte jest bardzo godna zaufania i nie jest to osoba z Rokitna (nie bierze psów dla siebie, tylko pomaga w adopcjach). Zaglądnij czasem do Pusi :-)! dzieki Jolu, pisalysmy w tym samym czasie - ale glowa i tak porecze, a co :)/Agnieszka Quote
Kvik Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 dzieki za odpowiedz...czyli moja babcia jak zwykle....przesadza.... dobrze ze psy maja ok do Pusi bede zagladac,chociaz nie czesto jestem w necie ps. dziwne,pani z Rokitna ma na imie Brigitte/skad sie wziela ta Gita?chyba,żę to przezwisko... poza tym wspolpracuje albo tez jest fundatorka jednej z organizacji prozwierzecych w Polsce,owszem mieszka w Rokitnie juz dosc dlugo,a w zamieszkiwanym przez nia malym gospodarstwie jest jak glosi wiesc w okolicy ok 80psow!!!!! Quote
jola_li Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 No więc już wiadomo, co będzie z Pusią - pojedzie do hoteliku Gajowej bliziutko Warszawy, a więc miejsce jest ze wszech miar wygodne i wierzę, że Pusia odrodzi się tam jak feniks :-)!!! Pierwszy miesiąc potraktujemy jak sanatorium - musi nabrać ciała i wiary w siebie. Potem sterylka. Może tez jakiś zabieg związany z pustym oczodołem. Potem fryzjer. A potem ---- DO DOMU :-)!!!!!!!!!!!!!!!!! Po Pusię będziemy mogli pojechać nie wcześniej niż we wtorek. Zaczynam odliczać dni :-). I pieniądze :-(... Aż głupio prosić o pomoc, jak tu wszyscy mają tyle biedaków pod opieką :-(.... Ech..... Quote
Recommended Posts