Szamanka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Czy ktoś z was podaje swojemu psu biotynę? Kiedyś, gdy mój pies jadł gotowane - w okresie linienia dawałam mu biotynę. Faktycznie pomogło, linienie przebiegło zdecydowanie szybciej. Teraz mój pies je zbilansowaną karmę (Purinę Pro Plan), od kilku tygodni strasznie linieje i końca nie widać :roll: Zastanawiałam się nad podaniem mu biotyny, ale nie wiem czy można. Generalnie nie powinno się dawać dodatkowych witamin, jeśli je zbilansowaną karmę... Stąd moje rozterki... Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym względzie? Quote
gryf80 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 ja dawałam kiedyś kerabol(biotyna +cynk).gucko warte.jak się sypały tak się sypały.spróbować zawsze mozesz.nie zaszkodziz.a może za mało białka jest w karmie.twój psiak ma długi włos z podszerstkiem? Quote
Szamanka Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Mój psiak to husky, więc sierści ma sporo, a podszerstka to już w ogóle.. Quote
gryf80 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 no tak,ofutrzony nieżle-no ale zima idzie,okresy linienia i takie tam,ja używam vetoskin z vetexpertu w formie ampułek -pow.15 kg 2 amp.podaję go długowłosemu cao-nie moge powiedzieć że to cud malina i przestał się sypać,ale jest to na pewno zmniejszone. Quote
Recommended Posts