Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Karolcia szuka własnego człowieka, który pokocha ja całym sercem i stanie się dla niej calym jej światem.
Gdzie jest taki człowiek?

Posted

Kilka suczek, ktore ponad 2-3 lata sa w schronisku ma zaklepane domki w Niemczech dzieki Fundacji DobermannNotHilfe. 5 suczek i 1 piesek.
Zastanawiaja sie nad kolejnymi, moze Karolcia sie spodoba.

Posted

Dieta w schronisku nie jest możliwa, tak samo spacery... Tak myślę, co można by zrobić dla Karolci, ciągle nie daje mi to spokoju.
Czyżby zostawało jedynie podnoszenie i trzymanie kciuków?

Posted

Kierownik sie chetnie godzi na domy tymczasowe, byleby byly dogomaniackie i sprawdzone. Lub tez hotelik, ale na razie to mamy taka kolejke do Murkowego hoteliku, ze do zimy chyba psow wystarczy.

Fundacja Dobermana nadal wybiera psiaki do wyjazdu, moze i Karolcia sie zalapie. Jedzie Amber, ktory ponad 2-3 lata czekal na dom, a on jest taki ladny jak pekinczyk i nikt go nie adoptowal....

Posted

No to może z tą fundacją się uda...
Hm... a może hotelik u Wiosny? Nie wiem jak tam jest z miejscami, ale mogę zapytać.
Jeśli chodzi o spacery, to co przedstawia największy problem? Ile jest psów w boksie Karolci?

Posted

Amberek jedzie?!
Wystawiam go na allegro, ma duzą oglądalnoć i trafiają się obserwatorzy.
Ale opis niezczególny jako, że z niego strachajło.
To wspaniale, a moze i Karolci się poszczęści.

Posted

Problem stanowi przejscie przez cale schronisko wzdluz wszystkich boksow. Psy sie denerwuja, szczekaja. No i ten pies, ktory mieszka z Karolcia (jest na poprzednich stronach) moglby byc zly na Karolcie.
W obecnym schronisku blado widze spacery :shake:

Posted

No fakt, ciężko by było, nawet gdyby znalazły sie dwie osoby do wyprowadzania.
Pytać Wiosny o miejsce?

W jakiejś mieleckiej gazecie czytałam o planach przeniesienia schroniska, prawda to?

Posted

To tylko plany, miasto nie ma zadnego rozwiazania. Dzialka, na ktorej jest schronisko jest warta ok. 2 mln, mozna by ladne schronisko pobudowac za miastem ... na razie kierownik dostal tylko kare finansowe za niedostosowanie schroniska do wymogow jakis tam (boksy maja miec utwardzona podloge). W sierpniu kierownik spodziewa sie drugiej kary.

A Wiosna ile bierze za hotelik?