Lupi Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 (edited) Taka była jego historia: [QUOTE=]Złapałam dziś w lesie kota. Koczował przy asfalcie ok tygodnia, jak nie więcej. Podobno był tam jeszcze jeden kot, ale został przejechany przez samochód. Kocur oswojony, chudy, biały w czarne łatki, na moje oko ma ok 2 lat (może mieć i więcej, ale raczej jest młody). W tej chwili siedzi w klatce i bardzo jest z tego powodu niezadowolony. Szukam dla niego bardzo PILNIE DT. Pilnie, bo jestem w trakcie przeprowadzki i naprawdę nie mam czasu się nim zajmować. Jutro będę w Szczecinie. Gdyby jakimś cudem udało się do jutra, do południa znaleźć mu DT, nie będzie problemu z jego dowozem do Szczecina. tak Ramzes trafił do naszego anioła - do Cudak :loveu: W chwili obecnej kot jest u mnie nd DT. Przyjechał 08.09.2011 Szukam dla niego pilnie DS bo u mnie siedzi w "zimowym miejscu" pod dachem, moich kotów rezydentów (znaczy w kotłowni z ocieplona budą). Aby namówić go na wyjście na dwór muszę pozamykać swoje psy gdyż jeden szczek (nawet z oddali go stresuje). Z obserwacji przez te kilka dni widzę iż: 1. Boi się dużych psów (u mnie 3 on-ki) 2. Boi się innych kotów (przynajmniej na razie takie objawy zdradza) 3. Jak zaufa to kocha całym sercem :) i głową którą mocno domaga się głasków :loveu: 4. Ponad wszystko w świecie lubi jedzenie :evil_lol: Kot jeszcze u Cudak dostał lek na robale. Robię podchody aby wyczyścic mu futro (jest trochę szarawe). Pilnie jest kastracja! Jeśli ktoś z Was szuka przyjaciela mruczącego do ucha rano (lepsze niż budzik :cool3:) zastanówcie się nad przygarnięciem Ramzesa. Oto foto naszego bohatera (słabej jakości gdyż nie mam chwilowo aparatu): W chwili obecnej na tymczasie przebywa u mnie również młoda ok. 8 miesięczna koteczka: Wpływy bazarkowe: 42 zł 157 zł 10 zł 163 zł 134 zł Razem wpływy 506 zł Przedstawiam opis wydatków od 08.09.2011 do 12.12.2011: Kastracja (zabieg, wizyta kontrolna, paliwo do Szczecina) - 100 zł Leczenie (zapalenie spojówek) - 48 zł Odpchlenie i odrobaczanie Ramzesa i kociej przyjaciółki Pchełki - 28 zł Żwirek (kocię po kastracji przebywało w domu) - 20 zł Karma dla Ramzesa i dla Pchły :) - 100 zł Wydatki od 13.12.2011 do 26.02.2012: Karma dla Ramzesa i kociej czarnej koleżanki - 65 zł Karma puszki, makaron, smalec (na mroźny czas kupione) - 85 zł Żwirek - 30 zł Odrobaczenie - 28 zł Razem wydatki 504 zł Na dzień 26.02.2012 z bazarków pozostaje kwota 2 zł Wpływ z bazarku 166,85 Wydatki 27.02 - 24.04.2012 Sucha karma Josera (10 kg) - 80 zł Puszki - 79,60 zł Fiprex - 22 zł (za 2 dawki) Razem wydatki: 181,60 zł Stan konta kotów na dzień 24.04.2012: -12,75 Wpływ z bazarku 10,5 Stan konta kotów na dzień 15.05.2012: -2,25 Edited May 15, 2012 by Lupi Quote
Cudak Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Lupi napisał(a): tak Ramzes trafił do naszego anioła - do Cudak :loveu: Bardziej pasowałoby zbieraczki ;) Lupi napisał(a):4. Ponad wszystko w świecie lubi jedzenie :evil_lol: POTWIERDZAM! Je bardzo dużo, ale nic dziwnego, bo trochę tym lesie musiał głodować :( Myślę, że jak już się odkarmi, przestanie tyle jeść. Quote
Lupi Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Hej tam! Przyjaciele kotów! Pomóżcie proszę znaleźć dom dla mojego tymczasowicza! Nie widzę jakiegoś zainteresowania :-(. Normalnie depresja mnie ogania. Na kotach znam się zdecydowanie mniej niż na psach (to mój pierwszy kot na tym czasie)! Szkoda by było aby Ramzes spędził zimę pod dachem - bidak z oporami u mnie wychodzi więc obawiam się o jego wzrok (pod dachem u mnie ciemno). Próbowałam zanieść go do domu aby zaznał normalności jak wszystkie moje zwierza ale niestety zwiał w swoje ulubione miejsce.... Kot na prawdę super... Jak wchodzę do tej swojej części gospodarczej gdzie On przebywa to już nie muszę "kiciać". Usłyszy że jestem to drze paszczę i wyłania się :loveu: Juz myślałam że może Filipa oddam a Ramzesa ze względu na jego delikatny charakter zostawię - bo się przywiązuje... Ale nie wiem czy Filipowi potrafiłabym to zrobić... Quote
Cudak Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Lupi napisał(a):Juz myślałam że może Filipa oddam a Ramzesa ze względu na jego delikatny charakter zostawię - bo się przywiązuje... Ale nie wiem czy Filipowi potrafiłabym to zrobić... Trochę szkoda by było, ale Filip chyba szybciej odnalazłby się w nowym domu... i jest młodszy na pewno. Też został wyrzucony (do portu), ale przynajmniej miał tam co jeść i nie odczuł tego tak, jak Ramzes, który w lesie głodował. Przemyślcie to, bo faktycznie, może byłoby to lepsze rozwiązanie. Tak, czy inaczej, który z nich nie szukałby domu, musimy uzbierać najpierw na kastrację, bo ludzie chętniej adoptują kastraty. Quote
Cudak Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 sarenka_87 napisał(a):podnoszę bo tylko tyle mogę Jeśli chcesz pomóc, możesz jeszcze: - umieścić link do wątku Ramzesa w sygnaturze - pomóc w rozsyłaniu wątku z prośbą o pomoc finansową na kastrację - ogłaszać go, jak już będzie gotowy tekst do ogłoszeń - popytać znajomych, czy nie chcieliby przygarnąć go :) Quote
Lupi Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Osz... ten kot siwiznę mi chyba załatwi... ;) Wyszedł sobie Ramzesik w sobotę rano na spacerek, południe nie ma, popołudnie nie ma... wieczór się zbliża nie ma... Myślę sobie... no ładnie, kota na dt mam i go wcięło... Sąsiedzi zaalarmowani, że tajemniczy kot to mój kot, obchody pola to jak szukanie igły w stogu siana - na szczęście do ulicy daleko... No i tak szukamy tego "powsinogę" i córa wpadła na pomysł "a może on wrócił"... i okazało się że siedzi sobie w swoim stałym miejscu... Ucieszyłam się, że do nas wrócił :D Quote
Cudak Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 No to Wam napędził stracha :evil_lol: Najważniejsze, że wrócił... Quote
Lupi Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Pozdrówki dla Wszystkich od Ramzeska i jego dt :D Przypominamy że szukamy oddanego domu :) Quote
Cudak Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 A ja zapraszam na kończący się bazarek na kastrację Ramzesa: http://www.dogomania.pl/threads/214574-Dla-DZIECI-(grzechotki-fartuszek-skarpety)-opaski-na-r%C4%99k%C4%99-i-snacki-dla-psa-do-21-9 Quote
Cudak Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Przedłużyłam bazar: http://www.dogomania.pl/threads/214574-Dla-DZIECI-grzechotki-skarpety.-Opaski-na-r%C4%99k%C4%99-PRZYJACIEL-ZWIERZ%C4%84T-do-30-09 :) Quote
Lupi Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Hop po dom :) I znów spacer :razz:. Nie lubię jak chodzi sam ;). Zaczęłam szukać cosik na bazrek finansujący kastrację. Oby przed zimą TEN jedyny Pan/Pani się znalazł/a. Czy ewentualnie ktoś go poprowadzi (Cudak nie chcę zbyt obciążać - no chyba że...)?? Quote
Cudak Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Lupi wysłałam Ci SMS - jak masz coś na bazar, to przywóź :) Quote
Lupi Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Wieczorem zobaczyłam sms-a :oops: :evil_lol: W poniedziałek coś podrzucę. Quote
Cudak Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 No to czekam :) Nikt nie pomoże z ogłoszeniami? :( Quote
Lupi Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Komu kota, bardzo kochającego??? komu... ;) Boję się jednego. Boję się tego, że ten biedaczek w dłuższym "czekaniu" na tego swojego, jedynego Pana do kochania u mnie zdziczeje i będzie przychodził do mnie na am a jego miłością będą trawy, krzewy, powietrze, samotność... Pomóżcie proszę w ogłoszeniach (u mnie czasu jak na lekarstwo) naszej bidy... Quote
Cudak Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Lupi, napiszesz jakiś tekst do ogłoszeń? To go chociaż na miau wstawię... Quote
Lupi Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Tekst ogłoszeń napiszę, transporter przywiozę (dziś dopiero sms odebrałam :( ). Oprócz tego poskarżę się na Ramzaesa... Nie pilnuje powrotów do domu o 22 h. I dlatego się boję, że wybierze inną miłość... wolność... :( Szukamy DOMKU!!!! Quote
Cudak Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Nie wybierze wolności, bo kocha jedzonko ;) W lesie siedział ok tygodnia w jednym miejscu, miał tam "miseczkę" po margarynie nawet... Quote
Cudak Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/215358-Mega-BAZAR-bi%C5%BCuteria-buty-ciuchy-PONAD-40-pozycji!-do-10.10 - zapraszam na bazarek, od nr 1 do 44 dla kotów z portu, `a od 45 dla Ramzesa Quote
necianeta89 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ciocie, ja zaoffuje, za co bardzo przepraszam, ale proszę ślicznie, jeśli macie konto na miau, zagłosujcie w KrakVecie proszę na fundacje Zmieńmy Los W Bielsku Białym... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=133887&start=15&sid=f357379b967b7128bcaf8d9f650d6f7b&view=viewpoll Mają ogromne długi i to bardzo im się przyda... Quote
Cudak Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Założyłam Ramzesowi wczoraj wątek na miau :) Na razie cichutko, ale może ktoś go wypatrzy i da mu DS, pomoże w ogłoszeniach albo dołoży się do jego utrzymania... Jak mi mój internet orange :angryy: i moje dziecko pozwoli, to zrobię dziś bazarek dla Ramzesa z rzeczami od Lupi :) Quote
Lupi Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 Oj tam... Póki mam kasę to jest OK. w razie czego będę się dopominała o wsparcie :lol::lol: Quote
Cudak Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Zaczęłam już robić bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/215797-Ciuszki-dla-DZIECI-pi%C4%99kna-APASZKA-KURTKA-MARYNARKA-do-15.10. Jak zmienić ceny, to krzycz :) A kasy zaraz nie będziesz miała, bo po kastracji nic nie zostanie... ale tak pomyślałam, jak masz możliwość wydrukować, to warto byłoby zostawić u wet Turniaka ogłoszenie. Quote
Recommended Posts