malagos Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Arielko, to okolice Makowa Mazowieckiego, 100 km od Warszawy. A ten pani pani to małżeństwo, tyle ze pan napisał mejla do mnie i zadzwonił do Elizki (bo podała w allegro też swój numer), a pani do mnie........... Quote
malagos Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Bardzo proszę o pomoc, zwłaszcza pomysły na szczeniaka: http://www.dogomania.pl/threads/216164-Bia%C5%82a-%C5%9Bliczna-sunia-i-jej-szczeniak-w-niebezpiecze%C5%84stwie-na-wsi!!?p=17815153#post17815153 Quote
ewu Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='malagos']Bardzo proszę o pomoc, zwłaszcza pomysły na szczeniaka: http://www.dogomania.pl/threads/216164-Bia%C5%82a-%C5%9Bliczna-sunia-i-jej-szczeniak-w-niebezpiecze%C5%84stwie-na-wsi!!?p=17815153#post17815153 Jezu sunia jak moja Tonia...a nie ma dobrego schroniska w pobliżu? Ja wiem,że schronisko to ostateczność ale lepsza od wideł... Quote
malagos Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 nie ma, gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym ( a ja jestem radną......), zresztą od psa schronisko żąda 2500 zł. Koniecznie temu maluszkowi trzeba znaleźć dt! Quote
ewu Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='malagos']nie ma, gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym ( a ja jestem radną......), zresztą od psa schronisko żąda 2500 zł. Koniecznie temu maluszkowi trzeba znaleźć dt![/QUOTE] A co z sunią?????????? Przecież też tak nie może zostać:(( Żeby choć jakiś kojec na początek...Serce pęka. A może przynajmniej jakieś płatne dt , takie żeby dać radę utrzymać obie. Ja mam już 9 stałych deklaracji , kroi się 10-ta ale oświadczam,że dołożę kolejną na te dwie biedy. Quote
malagos Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 To już tydzień, jak tika przyjechała. Ewu, bo nie zapytałam, a jestem ciekawa: czy to spanie w łóżku to Tika "miała we krwi", czy u Ciebie się nauczyła? Czy ona jest ze wsi, z budy, czy miała normalny dom? Quote
ewu Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='malagos']To już tydzień, jak tika przyjechała. Ewu, bo nie zapytałam, a jestem ciekawa: czy to spanie w łóżku to Tika "miała we krwi", czy u Ciebie się nauczyła? Czy ona jest ze wsi, z budy, czy miała normalny dom?[/QUOTE] U mnie dostała koszyk z nowym materacykiem i poduszeczką, tak , jak moje sunie:)) Niestety nie korzystała z niego zbytnio. Właziła na kanapę i razem spała. Chyba wcześniej miała taki zwyczaj. Quote
malagos Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Tak myslałam, ona musiała mieć dom, nie budę:) Zapraszam, wspomóżcie Tikusię i bezdomniaczki! http://www.dogomania.pl/threads/216203-SUSZONE-ZIO%C5%81A-z-mojego-ogrodu-mi%C4%99ta-kwiat-lipy-czarnego-bzu-na-Tik%C4%99-do-25.10.?p=17819048#post17819048 http://www.dogomania.pl/threads/216212-Nowe-albumy-dla-dzieci-encyklopedia-ba%C5%9Bnie-dla-bezdomniakow-do-26.10. Quote
malagos Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Zajrzyjcie, proszę , na bazarki, choćby podnieść.......... Quote
Kava Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 jak tam malutka? dobrze sie spalo na kanapie? Quote
malagos Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ależ Tika jeszcze nigdy nie skalała się spaniem na posłanku czy kocyku! A są w domu 3 w różnych miejscach, bo moje suczki, ale i kot, czasem tam śpią. A w łóżku sie rozpycha wszystkimi łapami, małpa jedna! ale uwielbiam ten moment, gdy wchodzę do sypialni, a Tika zeskakuje z łóżka, czeka, aż ja się położę, wskoczy ratlerek Nutka, wtedy ona wkracza do akcji: nosem podnosi kołdrę, wchodzi, rzuca się na boczek w nogach, po chwili słychać jak wciąga powietrze, robi głęboki wydech i ...śpi........ Quote
rita60 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Też bym tak chciała szybko zasypiać:razz: Quote
malagos Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='rita60']Też bym tak chciała szybko zasypiać:razz:[/QUOTE] ja też jej zazdroszczę: I zobaczcie, ani jednego telefonu, ani mejla......... Quote
malagos Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Spało się super! Tylko z Tikusią zaraz po wstaniu muszę wyjść na siusiu, bo jak dziś zwlekałam coś w łazience, nie wytrzymała....... Do tej pory p prostu prosto z łóżka buty na nogi, kurtkę na grzbiet i do ogródka. I tak muszę robić. Kava, wpłaciłaś pieniądze na Tikę transport i na sterylizację - transport pokryłam we własnym zakresie (Aga nie chciała pieniędzy, policzyłyśmy się domowymi przetworami.:), czy za cześć kasy mogę kupić żarełko? Ze 30 zł chcę przeznaczyć na paliwo na sterylizację (70 km), bo muszę prosić o podwiezienie do Ostrołęki. Zaraz zapytam na wątku sterylkowym o sfinansowanie sterylizacji Tiki. Quote
Kava Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Malgos, co za pytanie.... kup co potrzebne, juz ty wiesz jak i co.... zapakuj ziola Kaji i moje oraz ta ksiazeczke i wyslij na adres Kaji. dzis wieczorem przekaze ci kase. chodzi oto zeby paczuszka doszla na czas do Kaji zebym mogla swoje odebrac...Zobacze sie z kaja w przyszly piatek . Dzieki Quote
malagos Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='Kava']Malgos, co za pytanie.... kup co potrzebne, juz ty wiesz jak i co.... zapakuj ziola Kaji i moje oraz ta ksiazeczke i wyslij na adres Kaji. dzis wieczorem przekaze ci kase. chodzi oto zeby paczuszka doszla na czas do Kaji zebym mogla swoje odebrac...Zobacze sie z kaja w przyszly piatek . Dzieki[/QUOTE] o, to dziękuję, rozdysponuję zgodnie z potrzebami, jak to sie ładnie mówi :p Mówisz o piątku 21 października, czy następnym? Quote
Kava Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 malagos napisał(a):o, to dziękuję, rozdysponuję zgodnie z potrzebami, jak to sie ładnie mówi :p Mówisz o piątku 21 października, czy następnym? zobaczymy sie w nastepnym tygodniu (28.10), a z ksiazeczka tak jak mowilysmy na pw Quote
malagos Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Jak zawsze się boję zapeszać, ale .......... czy mamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Piotrkowie Tryb.? :) Quote
rita60 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Witam,przyszłam się przywitać,miłego dnia zycze... Quote
Kava Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 malagos napisał(a):Jak zawsze się boję zapeszać, ale .......... czy mamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej w Piotrkowie Tryb.? :) slucham? czy mam na mysli, to czego ty nie wypowiedzialas? Quote
Recommended Posts