malagos Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Nowe wiesci od Tiki: Witamy Państwa, upały są strasznie dokuczliwe nasza starsza dziewczynka Balbinka a z chorym sercem ledwie dyszy. Tika jakoś sobie radzi. Tika jest strasznie bystra i czujna co przy tak gorących nocach gdy śpimy przy otwartych oknach przyprawia nas o bezsennośc. Reaguje awanturą na wszystkie w jej mniemaniu podejrzane odgłosy z zewnątrz i biegnie do drzwi szczekając nie bacząc na porę nocy. Staramy się wykazywac duże zrozumienie dla jej obronnej postawy licząc w skrytości ducha na to, że wyśpimy się jak wyjedziemy na wczasy. Pozdrawiamy Dorotka i Tomek W. Quote
masza44 Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 hehe mam to samo z moimi gadami, co noc to pobudka raz albo i 2 bo lecą do drzwi jak tylko usłyszą , że psy podwórkowe na wsi szczekają...... Quote
malagos Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Taaa, u mnie tez wszystkie trzy szczekają na każdy głośniejszy dźwięk........ Ale alarm skuteczny :) Quote
malagos Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Witam Państwa, jak zwykle przesyłamy kilka zdjęc Tikusi. Tym razem metamorfoza najpierw brudny piesek, następnie stan przejściowy w wannie i efekt finalny czysty piesek. Ticzka została ostatnio zaczipowana dla poprawienia jej bezpieczeństwa. Niestety z Balbinką jest bardzo źle, rośnie jej w zastraszającym tempie nieoperacyjny guz pod paszką przedniej łapki. Zrezygnowaliśmy dla Niej z wyjazdu do Mikołajek. Pozdrawiamy Państwa ciepło Dorotka i Tomek W. Quote
toyota Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Chyba troszkę nabzdyczona po tej kąpieli ;). Quote
Mazowszanka13 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 toyota napisał(a):Chyba troszkę nabzdyczona po tej kąpieli ;). Rzeczywiście wygląda na obrażoną. Quote
Mazowszanka13 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 malagos napisał(a):Ale typ podobny do Twojej Lilki, nie? :) To samo chciałam napisać. Może z tej samej fabryki ? Quote
malagos Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Taaa, sie kopiują, jak te Nocki w Kieleckiem...... Quote
wilczy zew Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Jak dobrze,że ten domek w moim mieście był nieodpowiedni ;) ma suuuuper Quote
malagos Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Ale powiem Ci, ze do tamtej pani mam szacunek - próbowała z psem pracować, a jak ją to przerosło, opłaciła drogę powrotną do nas i dała całą wyprawkę, łącznie z miseczkami, 2 posłankami, kupą zabawek i karmą........ Quote
malagos Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Witamy Państwa, Tika jest już niestety jedynaczką. Wczoraj Tikusia była zaszczepiona przeciwko wściekliźnie a jutro będzie odrobaczana profilaktycznie. Przesyłamy kilka zdjęc z jesiennego spaceru na którym spotkała kilku kolegów. W dalszym ciągu jest bardzoooo dynamiczna. Tika jest strasznym niejadkiem (może to i dobrze ?) istnieje dla niej tylko gotowana kurka z ryżem a jeśli wędlinka to dobra szyneczka z tłuszczykiem, gatunkowa kiełbaska lub kabanosik. Przypuszczamy, że miłośc do jedzenia gotowanego wyniosła z domu tymczasowego. Tikusia z wiekiem zmienia się na lepsze. Szalona bywa okazjonalnie podczas zabawy, jest bardziej rozważna, bardzo szybko się uczy i kocha wszystkich dookoła. Trochę się kręci w nocy w łóżku ale wytrzymujemy. Pozdrawiamy Dorotka i Tomek W. Quote
wilczy zew Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 rozpuszczona to grymasi przy jedzeniu :) Quote
Ziutka Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='malagos'] Przypuszczamy, że miłośc do jedzenia gotowanego wyniosła z domu tymczasowego. [/QUOTE] No oczywista oczywistość :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: muszę Cię odwiedzić Małgoś, żebyś mnie też troszkę porozpieszczała:diabloti: Quote
malagos Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Nowe wieści: Witamy Państwa, tradycyjnie przesyłamy kilka zdjęc Tikusi. Ticzka wyprowadza nas w miarę często na spacerki w okolicznym terenie. Korzyści z tego odnoszą wszyscy. My spalamy kalorie Ticzka ma straszną frajdę. Niestety nie przepadają za nią inne napotkane pieski. Jest dla nich za szybka i preferuje bardzo dynamiczne formy zabawy czego nie lubią zasiedziałe i utyte ponad miarę pieski. Po krótkiej zabawie denerwują się i warczą na nią. Po wielu naukach i testach na ogrodzie zaczynamy nabierac do niej zaufania (po ucieczce z ogrodu do lasu którą opisywaliśmy) i puszczamy ją bez smyczy na okolicznych polach. Wygląda na to, że słucha się nas i wraca jak ją zawołamy. Pozdrawiamy Dorotka i Tomek W. Quote
obraczus87 Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Cudne wieści... a Tikusia rozpieszczona :loveu: super :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
malagos Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Jak ogladam takie zdjecia, to marzy mi sie identyczny domek dla kolejnej tyczasowiczki -tym razem to Grosia. Żeby i jej sie tak udało... Quote
Ziutka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 malagos napisał(a):Jak ogladam takie zdjecia, to marzy mi sie identyczny domek dla kolejnej tyczasowiczki -tym razem to Grosia. Żeby i jej sie tak udało... Uda się jej Małgoś, zobaczysz :) też będzie się tak wylegiwać :) Quote
wilczy zew Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 pełny relaks http://img832.imageshack.us/img832/2362/dsc08027w.jpg Quote
Recommended Posts