Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zadzwoniła dziś pani Tiki - dziękuje jeszcze raz za nią, i to wszystkim, którzy przyczynili się do jej ocalenia: Klaudus_, Basi ewu.
to cudna sunia, bardzo mądra, śpi przytulona do pastwa, ale już nie wzdycha jak zasypia ( a tak to lubiłam.....)
Jak będą zdjecia, wstawię.

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja to nie miałam udziału w tym,że jest szczęśliwa - ale faktem jest,że jestem STRASZNIE szczęśliwa,że Jej się udało!
Malagos... Ale to Tobie się wszelkie podziękowania należą.
Nie wiem co bym zrobiła jakbyś Ją po tym powrocie z adopcji nie przyjęła...
No i oczywiście Pani Basia... - wspaniała kobieta, która nigdy nie odmawia pomocy (zarówno Ona jak i Jej mąż i przyjaciółka)
Bez Was pewnie Tikulek byłaby w schroniskowym kojcu.

(Czekam z niecierpliwością na foteczki szczęśliwej panieneczki)

Posted

Witamy, zgodnie z obietnicą przesyłamy trochę nowych zdjęc TIKUNI. Ma się dobrze, pluszaki padają gęstym trupem nawet Balbina niby pokazuje swoją wyższość ale jak TIKA samotnie obszczekuje kogoś przy bramie (uwielbia się wybiegać na ogrodzie) to Balbina podrywa się z domu i biegnie dac jej wsparcie. Trochę się ociepliło i zaczęły się spacerki po okolicy co wszystkich cieszy. Pozdrawiamy Dorota i Tomek W.

Posted

Tak, jak wspomnę tę panią Dorotę i jej "Tika robi to i to, a pani przecież mówiła, ze...." to aż mnie mdli.
Jak zadzwoniła obecna pani i zaczęła chwalić Tikusię, zapytałam wstrzymując oddech: "Ale?..." że teraz nastąpi jakiś klops. A pani mówi :"Nie ma żadnego ale!" -tak mnie ta poprzednia nauczyła, ze po 1 zdaniu och i ach padały zarzuty.

• 2 weeks later...
Posted

I znów dobre wieści od Tikusi - pani nie może jej się nachwalić, ze to takie cudko! Inteligentna, pojętna, rozumie wszystko, co się do niej mówi.
no i pani reklamuje przprzez Tikę psie adopcje i nas, domy tymczasowe :)
Akurat ktoś z rodziny pani szuka pieska do adopcji..........Już wysłałam zdjecia Nocki i Lenki, rany........a nóż widelec się któraś spodoba?...............
Kciuki konieczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='malagos']I znów dobre wieści od Tikusi - pani nie może jej się nachwalić, ze to takie cudko! Inteligentna, pojętna, rozumie wszystko, co się do niej mówi.
no i pani reklamuje przprzez Tikę psie adopcje i nas, domy tymczasowe :)
Akurat ktoś z rodziny pani szuka pieska do adopcji..........Już wysłałam zdjecia Nocki i Lenki, rany........a nóż widelec się któraś spodoba?...............
Kciuki konieczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
Jakby co to mam wielki wybór :)
I mam dość pilnego prawie jamnika. Bardzo by mu się spokojny dom przydał, to już nie chłopaczek.

Posted

[quote name='malagos']Dziś rano miałam telefon w sprawie Tiki. Po chwili rozmowy z panią, że nas dt jest koło Makowa Maz., i że mejl "domalagos" jest jej znajomy, doszłyśmy do wniosku, ze już pani kiedyś dzwoniła do nas w sprawie jakiejś suni, ale była już nieaktualna. I teraz ja zachodzę w głowę, czy to nie jakaś pani, którą ja odrzuciłam (była taka z mężem Wojciechem, ze sunia ma być teraz i zaraz, nawet zaczipowana u nas, bo nie będą sobie robić kłopotu!) czy rzeczywiście to jakaś dobra osoba........ Ta też powołała się na męża, ze " mnie Tika urzekła, ale musi ją mąż zobaczyć", głupio mi było zapytać, jak ma na imię jej TŻ (wtedy pisali do mnie tez mejle, i tak się ten facet podpisywał).
Jak zadzwoni do mnie mnie jutro (o ile zadzwoni), to się będę martwić, teraz chyba nie mam sensu :)
Ta pani znów do mnie dzwoniła! Przypomniała, ze kiedyś chodziło o Tikę, ale się spóźniła, teraz pytała, czy nie mam pieska do adopcji. Mam, nawet dwa. Ale wtedy się nie spóźniła, po prostu już nie zadzwoniła, a miała namówić tego swego męża Wojciecha.... Teraz namawia Wojciecha na Nockę - nie mam jakoś zaufania do ludzi, którzy nie mówią całej prawdy.

Posted

Mazowszanka napisał(a):
To masz już całą kolekcję dziwnych pań, bo ta, którą miałam do Ciebie zawieżć też była recydywistką.

wiesz, ze potem jeszcze raz zawiodła, tym razem nie mnie, - miała wziąć psiaka z mikropsów i nie przyjechała po niego!

• 2 weeks later...
Posted

Witamy Państwa. Przyszła wiosna, w sobotę ruszyliśmy do ogrodu sprzątac po zimie. Pieski razem z nami.Uchylenie na moment furtki do lasu podstępnie wykorzystała Tika uciekając pomiędzy naszymi nogami na samotny spacer. Ruszyliśmy za nią. Przegoniła nas około kilometr po lesie. Cały czas udawała, że nas nie zna.Na nogach mieliśmy ogrodowe "sapogi" co skutecznie zmniejszało nasze szanse w pościgu.W końcu udało się nam ją zainteresowac i spowolnic. Tomek kilka razy technikami bramkarskimi rzucał się na nią w parterze, miała niezły ubaw stosując swoje zwinne uniki.W końcu się udało. Została złapana i "księżniczka" na rękach odniesiona do domu z uwagi na totalny zanik w nas zaufania do niej. Przez kilka godzin byliśmy obrażeni i nie odzywaliśmy się do psa. Jest inteligentna wiedziała, że coś jest nie tak przez ten czas trzymała się razem z Balbiną. Chyba wykupimy jej kilka godzin z treserem ? Dzisiaj po tej niespodziewanej dynamicznej akcji Tomasz chodzi z przyklejonym plastrem rozgrzewającym na kręgosłupie zgięty w pół. Ale warto było się poświęcic nie wyobrażamy sobie już domu bez Tikusi. Pozdrawiamy wiosennie i przesyłamy dwa zdjęcia ściganej już po akcji. Dorotka i Tomek.

• 2 months later...
Posted

Nowe wieści od Tikusi:

Witamy Państwa, przesyłamy tradycyjnie kilka zdjęc Tikusi. Jest bardzo pogodna i inteligentna, szybko się uczy. Sądzimy, że poczuła się już tak naprawdę u siebie. Pilnuje obejścia, kopie doły w poszukiwaniu kretów, ptaszki nie mają szans napic się wody w sadzawce jak Tika pilnuje. Z naszą seniorką Balbinką jest coraz gorzej, może byc to Jej ostatnie lato. Praktycznie bez leków nie mogła by funkcjonowac. Tika bardzo Balbinkę szanuje jednak czasami młodzieńczy temperament wygrywa i musi staruszkę zaczepic. Oczywiście sypiamy razem. Dziwimy się, że w takie upały choc na parę minut ale musi wpakowac się pod kołdrę aby zaraz wypełznąc z pod niej w celu wychłodzenia ciała.Pozdrawiamy Dorota i Tomasz.