Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też staram się nie wpuszczać na łóżko, do łóżka ze względu na niemowlaka, który jest w domu. Ale są takie psy, które muszą znaleźć dom łóżkowy, też taką damę miałam, która tylko w łóżku w nocy spała i nie było siły. Po co potem ma nowy właściciel stresować psa, który i tak jest zdezorientowany w nowym miejscu.

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak widać"łóżkowość" psa ma duże znaczenie.
I warto o tym wspomnieć przy rozmowie z nowym domem.
Może dlategi Tika tak się bała pani(Kropka zresztą też),bo były gwałtownie spychane z łóżek.

Posted

Ja swojej tymczasowiczki Negry nie wydam do domu, w którym nie będzie mogła spać/odpoczywać w łóżku. Taki typ z Niej, że kocha spać pod kołdra pomiędzy ludźmi. A znam takie psy, które na łózko nie wejdą :)

Dlatego trzeba informować o tym fakcie ewentualne domki.

Posted

Ufff, widzę, ze mnie rozumienie, na szczęście.
W ogłoszeniach jest zdanie że w nocy uwielbia się przytulić do człowieka - o tym mówię dzwoniącym. Ta pani, co dzwoniła 3 dni temu, odpowiedziała, ze pies zawsze z nią spał. O, i takiego domu chcę dla Tikusi.
Nowy Roczku, pięknie proszę, dal takich ludzi mojej Chudej.....

Posted

Był!!

TEN TELEFON!

Pani nie mogła uwierzyć, ze Tika nadal na nią czeka, ze ogłoszenia aktualne, a ja że taka właśnie pani zadzwoniła :)
Z Żoliborza, z Bielan, ul. Klaudyny. Pani już była sprawdzana przez kogoś kilka miesięcy temu w sprawie małej suni spod Poznania i wypadła b. dobrze, ale sunię ktoś inny adoptował. Teraz nam sie rozmawiało, jakbyśmy sie znały od lat. no, mam nadzieję, ze ........

to szukam kogoś z Bielan na wizytę do pani Basi :loveu:

Posted

Malagos, to dobrze, że skończyłysmy rozmawiać przed 22.00 :evil_lol: inaczej ta pani by się nie dodzwoniła :eviltong: i tak nie wiem kiedy ta godzina nam zleciała jak rozmawiałysmy :cool3:

Posted

i Justynka Esperanza - zadzwonię do niej o jakieś ludzkiej porze, za godzinkę. Teraz tylko problem, bo pani nie ma samochodu :cry: :cry: :cry:

Czy ma ktoś ochotę do mnie przyjechać i odwieźć psa do pani Basi? Droga bardzo dobra po uruchomieniu obwodnicy Serocka :cool3:

Posted

arabiansaneta napisał(a):
A uprzedziłaś Panią, że Tika może kilka razy dziennie robić kupkę i wskoczyć na zlew?

Nie, o tym zapomniałam jakoś powiedzieć, ale po początkowych zachwytach powiedziałam "Tika na 1 wadę", pani spoważniała i zapytała, jaką. No, oczywiście tę, ze śpi w łóżku - pani aż sie roześmiała, bo jest sama i chce psa do przytulania :), także pod kołderką.
Rozmawiałam z esperanzą, dziś jeszcze umówi się z panią Basią.

Posted

Mazowszanko!!
:crazyeye: :loveu: :crazyeye: :loveu:

ŻARTUJESZ??

Poważnie mówisz?
cudnie!!
Czekam na wiadomość od esperanzy, ma podjechać do pani Basi, mam nadzieję, że to tylko formalność. A ten weekend taki trochę dłuższy, miałyby panie, Basia i Tika, czas na wzajemne poznanie.
Już mam cykora, a co będzie, jak Tika wskoczy do zlewu, jak będzie szczekać pod nieobecność pani, jak się wyrwie na spacerze, jak........