malagos Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 E, nie zawsze, ewu, głowa do góry. Gdzie jest wątek tej suni od Wia? Quote
malagos Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Dzieś znów poszłyśmy na dłuższy spacer po polach i łąkach - tak się to psiątko cieszy, tak biega, tak galopuje, skacze, węszy, nurkuje w krzaczorach, ze aż miło patrzeć. Ale na "Tika, wróć jest przy nodze, mądra psinka. Quote
Mazowszanka13 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Pewnie u tej babki nudziła się i stąd kłopoty. Młodzi,dynamiczni(wiekiem lub duchem) jej są potrzebni. Quote
ewu Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 [quote name='malagos']E, nie zawsze, ewu, głowa do góry. Gdzie jest wątek tej suni od Wia? To mama Pączka i tych szczeniaczków , które nie żyją:(( http://www.dogomania.pl/threads/216723-Kiara-musi-opu%C5%9Bci%C4%87-tymczas-pilnie-szukamy-dla-Niej-miejsca.POM%C3%93%C5%BB-og%C5%82asza%C4%87-prosz%C4%99/page6 Quote
malagos Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Nabyłam Tikusi dwa pluszaki, właściwie pani w ciucholandzie dała mi je za darmo. No, to będzie używanie, Tika tak lubi bawić się miękkimi zabawkami, podrzuca je wysoko, łapie, przewraca się, znów podrzuca, a potem oczywiście następuje wypatroszenie zwierzaka, i to najczęściej przez oczodół lub dziurę po odgryzionym nosie ...... Quote
mestudio Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Dostałam od miłej Poker trochę pluszaków dla zwierzaków i nasza Fiźka ma już swojego misia ze 3 tygodnie, śpi z nim, delikatnie podskubuje, trzyma w łapkach w legowisku i pilnuje warcząc, ale absolutnie go nie niszczy. Jej miś i kocha go bardzo. Malagos, podeślij mi dane na pw bo wywaliłam ze skrzynki w amoku czyszczenia, a TZ zabrał karmę do wysyłki. Quote
malagos Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Panna Rozpychalska-Pod-Kołderką prosi o domek...... Wczoraj znajome babki z naszej wsi powiedziały mi o suni, którą ktoś przygarnął, ale karmi ją śrutą, jak kurę - te babki noszą tam jedzenie i ociepliły jej budę kołdrą. To jeszcze szczeniak, będzie ponoć duża, bo ma wielkie łapinki. Jak dostanę te karmę od mestudio, to część zaniosę tej biedzie.......... Juz przygotowałam tabletki od robaków i Fiprex. Quote
Mazowszanka13 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Moja sąsiadka ze wsi też karmi śrutą. Widocznie w tych okolicach to taki zwyczaj(uświęcony tradycją jak mowią niektórzy politycy). Quote
malagos Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Częśc osób karmi rozmoczonym chlebem (wykupują po kilkanaście bochenków starego chleba ze sklepów) z mlekiem, do tego kilogramy kości, tych najtańszych. Jak pytam w sklepie, czy jest cos dla psów (przełyki, skrawki, serca wołowe) zawsze słyszę: nie, kości już nie ma. Quote
Mazowszanka13 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Nie sądze,aby była duża różnica w cenie pomiędzy podrobami,skrawkami a kośćmi. Chyba ludziom nie mieści się w głowie,że można psu kupić mięso w sklepie nawet jeżeli jest tanie. A u mnie we wsi bezdomne z całej okolicy żywią się cielęcinką,gdyż chłopi wyrzucają padłe sztuki na pole. A krów u nas setki. Moja Luka karmiona cielęcinką taka piekna i zdrowa wyrosła. Quote
malagos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Śmiać mi się chciało dziś raniutko, jak ten wariatuńcio zareagował na śnieg! Takie podskoki, zbieranie śniegu ryjkiem, poślizgi, no radość na całego! Przy tym psie nie mozna się nudzić :) Quote
mestudio Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Karma powinna dziś dotrzeć kurierem. Wczoraj była wysłana. Quote
malagos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Tikusi wygasło allegro............ Dzwoniła przed chwila miła osoba, szuka towarzyszki dla swego doga, znalazła ogłoszenie o Kropce, powiedziałam tez o Tikusi - pani ma się zastanowić. Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 znalazłam was moja Kaja też wariowała na śniegu a pluszaczki to rozwala identycznie jak Tikunia nawet filmik dałam trzymam kciuki może którejś się uda Quote
malagos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 mestudio napisał(a):Karma powinna dziś dotrzeć kurierem. Wczoraj była wysłana. dostałam pakę z karmą, ale ze się oparzyłam wrzątkiem i popędziłam do szpitala, teraz zajrzę do niej........... Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 ojeju malagos to są skutki świąt Quote
malagos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 agatamakowska6@wp.pl napisał(a):ojeju malagos to są skutki świąt pośpiechu raczej, i niezdarnosc...... Quote
auraa Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 U mnie śniegu nie było. Lubisia szaleje w domu! Quote
monika083 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='malagos']Tikusi wygasło allegro............ Dzwoniła przed chwila miła osoba, szuka towarzyszki dla swego doga, znalazła ogłoszenie o Kropce, powiedziałam tez o Tikusi - pani ma się zastanowić. odnowilam;) Quote
malagos Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 oj, nie smialam prosic.......... dziekje Quote
Ziutka Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Malagos, jak się czujesz ? Jak poparzenia ? Wszystko dobrze ? Quote
toyota Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 malagos napisał(a):Częśc osób karmi rozmoczonym chlebem (wykupują po kilkanaście bochenków starego chleba ze sklepów) z mlekiem, do tego kilogramy kości, tych najtańszych. Jak pytam w sklepie, czy jest cos dla psów (przełyki, skrawki, serca wołowe) zawsze słyszę: nie, kości już nie ma. Ja nigdy się nie przyznaję w sklepie, że kupuję mięso dla psów, jeszcze by mi coś starego wrzucili :mad:. Quote
malagos Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Ziutka napisał(a):Malagos, jak się czujesz ? Jak poparzenia ? Wszystko dobrze ? Poparzenie 2 i 3 stopnia, dłoń obandażowana, ale już mniej boli. Za to od jutra dyryguję: kto co ma zrobić, np. Paweł zrobi sernik, Michał śledziki (to synowie), a Tomek karpie .........Agnieszka posprząta, a moja siostra, która dziś przyjechała z bokserką, ogarnie całość. Quote
Recommended Posts