Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzieś znów poszłyśmy na dłuższy spacer po polach i łąkach - tak się to psiątko cieszy, tak biega, tak galopuje, skacze, węszy, nurkuje w krzaczorach, ze aż miło patrzeć. Ale na "Tika, wróć jest przy nodze, mądra psinka.

Posted

Nabyłam Tikusi dwa pluszaki, właściwie pani w ciucholandzie dała mi je za darmo. No, to będzie używanie, Tika tak lubi bawić się miękkimi zabawkami, podrzuca je wysoko, łapie, przewraca się, znów podrzuca, a potem oczywiście następuje wypatroszenie zwierzaka, i to najczęściej przez oczodół lub dziurę po odgryzionym nosie ......

Posted

Dostałam od miłej Poker trochę pluszaków dla zwierzaków i nasza Fiźka ma już swojego misia ze 3 tygodnie, śpi z nim, delikatnie podskubuje, trzyma w łapkach w legowisku i pilnuje warcząc, ale absolutnie go nie niszczy. Jej miś i kocha go bardzo.
Malagos, podeślij mi dane na pw bo wywaliłam ze skrzynki w amoku czyszczenia, a TZ zabrał karmę do wysyłki.

Posted

Panna Rozpychalska-Pod-Kołderką prosi o domek......

Wczoraj znajome babki z naszej wsi powiedziały mi o suni, którą ktoś przygarnął, ale karmi ją śrutą, jak kurę - te babki noszą tam jedzenie i ociepliły jej budę kołdrą. To jeszcze szczeniak, będzie ponoć duża, bo ma wielkie łapinki. Jak dostanę te karmę od mestudio, to część zaniosę tej biedzie.......... Juz przygotowałam tabletki od robaków i Fiprex.

Posted

Częśc osób karmi rozmoczonym chlebem (wykupują po kilkanaście bochenków starego chleba ze sklepów) z mlekiem, do tego kilogramy kości, tych najtańszych.
Jak pytam w sklepie, czy jest cos dla psów (przełyki, skrawki, serca wołowe) zawsze słyszę: nie, kości już nie ma.

Posted

Nie sądze,aby była duża różnica w cenie pomiędzy podrobami,skrawkami a kośćmi.
Chyba ludziom nie mieści się w głowie,że można psu kupić mięso w sklepie nawet jeżeli jest tanie.
A u mnie we wsi bezdomne z całej okolicy żywią się cielęcinką,gdyż chłopi wyrzucają padłe sztuki na pole.
A krów u nas setki.
Moja Luka karmiona cielęcinką taka piekna i zdrowa wyrosła.

Posted

Śmiać mi się chciało dziś raniutko, jak ten wariatuńcio zareagował na śnieg! Takie podskoki, zbieranie śniegu ryjkiem, poślizgi, no radość na całego! Przy tym psie nie mozna się nudzić :)

Posted

Tikusi wygasło allegro............
Dzwoniła przed chwila miła osoba, szuka towarzyszki dla swego doga, znalazła ogłoszenie o Kropce, powiedziałam tez o Tikusi - pani ma się zastanowić.

Posted

mestudio napisał(a):
Karma powinna dziś dotrzeć kurierem. Wczoraj była wysłana.

dostałam pakę z karmą, ale ze się oparzyłam wrzątkiem i popędziłam do szpitala, teraz zajrzę do niej...........

Posted

[quote name='malagos']Tikusi wygasło allegro............
Dzwoniła przed chwila miła osoba, szuka towarzyszki dla swego doga, znalazła ogłoszenie o Kropce, powiedziałam tez o Tikusi - pani ma się zastanowić.

odnowilam;)

Posted

malagos napisał(a):
Częśc osób karmi rozmoczonym chlebem (wykupują po kilkanaście bochenków starego chleba ze sklepów) z mlekiem, do tego kilogramy kości, tych najtańszych.
Jak pytam w sklepie, czy jest cos dla psów (przełyki, skrawki, serca wołowe) zawsze słyszę: nie, kości już nie ma.

Ja nigdy się nie przyznaję w sklepie, że kupuję mięso dla psów, jeszcze by mi coś starego wrzucili :mad:.

Posted

Ziutka napisał(a):
Malagos, jak się czujesz ? Jak poparzenia ? Wszystko dobrze ?

Poparzenie 2 i 3 stopnia, dłoń obandażowana, ale już mniej boli. Za to od jutra dyryguję: kto co ma zrobić, np. Paweł zrobi sernik, Michał śledziki (to synowie), a Tomek karpie .........Agnieszka posprząta, a moja siostra, która dziś przyjechała z bokserką, ogarnie całość.