Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
Wiecie co? doopa blada.
Tika się zmienia na niekorzyść, pani nie umie z ina posterować, myślę, że Tika wróci do mnie, nie spełnia pani oczekiwań.
To tyle.

Cooooo???
Nie wierzę!!
Co się porobiło?
Może nie Tika się zmieniła,ale oczekiwania??
Pisz coś więcej...

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sybillas napisał(a):
Jak to? Co sie stało? Pies ma jakis poblem, czy pani sie odwidziało?

Pani nigdy nie miała psa. I oczekiwała ideału, ale tak nie jest. Tika drapie drzwi, gdy pani wychodzi, szczeka - tak mówi sąsiadka, ciągnie na smyczy, szceka na dworze na panów, boi się komunikacji miejskiej, gryzie pluszaki, robi kupę 4 razy dziennie (na dworze, ale dlaczego 4 razy?), otworzyła szafę i pogryzła zabawki dziecka, zlała sie na posłanko 2 razy.....
Dałam nu tel. do Joaaa, a potem Asia zadzwoniła do mnie i pochwaliła panią, ze to rozsądna osoba i chce pracować z psem. Asia jako psycholog psi udzieliła kilku wskazówek i panie maja być w kontakcie.
Ale ja i tak sie boję.

Posted

malagos napisał(a):
Pani nigdy nie miała psa. I oczekiwała ideału, ale tak nie jest. Tika drapie drzwi, gdy pani wychodzi, szczeka - tak mówi sąsiadka, ciągnie na smyczy, szceka na dworze na panów, boi się komunikacji miejskiej, gryzie pluszaki, robi kupę 4 razy dziennie (na dworze, ale dlaczego 4 razy?), otworzyła szafę i pogryzła zabawki dziecka, zlała sie na posłanko 2 razy.....
Dałam nu tel. do Joaaa, a potem Asia zadzwoniła do mnie i pochwaliła panią, ze to rozsądna osoba i chce pracować z psem. Asia jako psycholog psi udzieliła kilku wskazówek i panie maja być w kontakcie.
Ale ja i tak sie boję.

Ożesz... U mnie była idealna. Nawet w pracy siedziała parę godzin pod biurkiem i nosa nie pokazała. Uważam,że Tika jest zestresowana ciągłymi zmianami. Potrzebuje wyrozumiałości i miłości.Pies, to pies nie można go zaprogramować... Boże, a to problem:( Sunia musi uwierzyć ,że jest już u siebie, chyba tego nie czuje:(( Poza tym pies tak jak dziecko może nabroić, to jest psie prawo. Moje psy gorsze rzeczy robią i nie mam do nich pretensji bo to zwierzęta a nie nobliści. Jak się zdarzy koopa na dywanie, to ją usuwam i ciągle mam na uwadze żeby wreszcie brązowe dywany wymienić na inny kolor...:))))))

Posted

Dodatkowa prośba o rozsyłanie

UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org

Posted

Zadzwoniłam do pani Doroty i ......trochę odetchnęłam. Postępuje z Tiką jak powiedziała Joaaa - nie wita się z nią zaraz po przyjściu, tylko jak sunia skończy swe tance radości, podobnie jak wychodzi, nie zwraca na psa uwagi.
i od 2 dni jest cisza po wyjściu z domu, i nie ma drapania drzwi.....

Posted

malagos napisał(a):
Zadzwoniłam do pani Doroty i ......trochę odetchnęłam. Postępuje z Tiką jak powiedziała Joaaa - nie wita się z nią zaraz po przyjściu, tylko jak sunia skończy swe tance radości, podobnie jak wychodzi, nie zwraca na psa uwagi.
i od 2 dni jest cisza po wyjściu z domu, i nie ma drapania drzwi.....

Może się dogadają.....
I ja się czegoś dowiedziałam... Zawsze się witam jak szalona z psiurami i jak wychodzę to jeszcze całuski od drzwi posyłam dla moich "budziuńków". Drzwi mam podrapane ale nie martwi mnie to:))
Właśnie Tońka zaczęła akceptować Pączka, szaleją i dywan już nie leży na swoim miejscu:))))))))

Posted

malagos napisał(a):
To masz wesolutko!
a jaka decyzja "pączkowa", szukasz domu dla niego?...........

Chyba jak go Elka do Buckihgham weźmie , to się zastanowię:))))

Posted

Trzeba zmienić tytuł i przenieść watek do PwP !!

TikĘ musimy odebrać.

Dziewczyny, pomocy!!
Problemy są TRZY
:1. Tika wróci raczej do mnie, chyba ze przechwyci ja jakiś bdt w okolicach Piotrkowa, czy Warszawy
2. obiecałam dt suni z Raciborza, w niedzielę będzie do mnie jechać, nie mogę jej wziąć!!
3. pomoc w dowiezienu Tiki do mnie, a choćby do warszaw, pani Dorota pokryje koszty!!!

POMOCY!!

Posted

Kaludus musi zmienić tytuł, ale ma zapchaną skrzynkę..........
Juz prosiłam Maupa o przeniesienie z powrotem do PwP.

Najważniejszy teraz pomysł na transport, chociaż z Piotrkowa do Warszawy..........

Posted

[quote name='obraczus87']MAlagos, czyli kasa na paliwo jest tak??

JA niestety nie mam jak pomóc, bo siedzę cały wknd na uczelni :( ale popytam[/QUOTE]

Rozmawiałam przed chwilą z Klaudus - wiezie teraz Straszaczka do dt, jak wróci, to tu zajrzy.

Posted

Maupa obiecała zmienic tytuł....

No nic, zaczynamy od nowa. Grunt, zę jutro, dzięki obraczus, Tika będzie u mnie. No, juz ja sie za tę pannicę wezmę .Wiecie, że pani mówi, ze ta malizna wskoczyła do zlewu? Porwała gąbkę dla zabawy :crazyeye: :crazyeye:

Posted

[quote name='malagos']Maupa obiecała zmienic tytuł....

No nic, zaczynamy od nowa. Grunt, zę jutro, dzięki obraczus, Tika będzie u mnie. No, juz ja sie za tę pannicę wezmę .Wiecie, że pani mówi, ze ta malizna wskoczyła do zlewu? Porwała gąbkę dla zabawy :crazyeye: :crazyeye:[/QUOTE]

Dzięki moim rodzicom, którzy zgodzili się pomóc Niuni :)

Zachowania niczym u "mojej" Negritki ;)

Posted

Ja nie wiem co Tika wyrabiała w ds ale wiem,że u mnie była niezwykle grzeczna. Znam sporo psów i Tika wg mnie jest wyjątkowo spokojna. Jeśli się zmieniła , to chyba coś musiało źle wpłynąć na jej psychikę. Mam wrażenie,że reagowała jak dziecko , które czuje brak akceptacji i robi wszystko żeby zyskać zainteresowanie.