malagos Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Masz rację. Powiem to wszystko pani Dorocie. Quote
malagos Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Szeleczki, w ktorych Tika przyjechała, nie mieszczą siena zwierzaka! Muszę poluzowac przed jutrzejszą podróżą. Wieczorem wstawię zdjęcie, jak Tikusię podsiadł na posłanku kot Borys, i jak ta bida wciskała koło niego swą dupinkę - cyrk z tymi zwierzakami! Quote
ewu Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 malagos napisał(a):Szeleczki, w ktorych Tika przyjechała, nie mieszczą siena zwierzaka! Muszę poluzowac przed jutrzejszą podróżą. Wieczorem wstawię zdjęcie, jak Tikusię podsiadł na posłanku kot Borys, i jak ta bida wciskała koło niego swą dupinkę - cyrk z tymi zwierzakami! Chudzinka była.Tam jest dużo zapasu, te klamerki ciasno chodzą ale jak się powalczy , to ustąpią:))) Quote
malagos Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 No nie wiem, jak ja się z nią jutro pożegnam......Takich tymczasowiczów, jak Tika, można sobie życzyć na pęczki. Takie to mądre i kochane, a tak sie rozpycha pod kołdrą, a tak cudnie liże po twarzy na dzień dobry... Matulko!........ Quote
rita60 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 malagos napisał(a):No nie wiem, jak ja się z nią jutro pożegnam......Takich tymczasowiczów, jak Tika, można sobie życzyć na pęczki. Takie to mądre i kochane, a tak sie rozpycha pod kołdrą, a tak cudnie liże po twarzy na dzień dobry... Matulko!........ Ojej cioteczka malagos wpadła po uszy.......bedzie dobrze.... Quote
ewu Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Wiem , ja też przeżywałam a przecież u mnie była tylko tydzień. To wspaniały psiak. Jest inteligentna i niekłopotliwa. Gdyby nie notoryczne ataki mojej Toni, chyba bym męża siłą zmusiła do pozostawienia Tikuni. Niestety moja schroniskowa suczka jest potwornie agresywna w stosunku do innych psiaków z wyjątkiem Kretki ,która jest jej najlepszą przyjaciółką. Kretka była u nas przed Tonią więc Tonia uznaje jej prawa. Quote
malagos Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Oj, tak, Rita, tak............ Kochany ryjek ma założone majtaski na noc, bo szwy nie zdjęte- jeszcze za wcześnie o te dwa dni. Obejrzeliśmy ją na stole w lecznicy, środek ranki na 1 cm się jeszcze nie zrósł,. Pani Dorota pójdzie do przychodni w sobotę i będzie po krzyku. Quote
malagos Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 no to pojechała. w szelaczkach, ze smyczką, z ksiażeczką, umową i odrobinka karmy na dziś i wodą na drogę............ W domu zaraz się zrobilo pusto i cicho, kot ma całe psie posłanko dla siebie, Dalia nie ma się z kim przepychać, Zulka śmiało weszła do domu, Nutka nie ma komu uszu wylizać...... O rety.......... Quote
rita60 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 malagos napisał(a):no to pojechała. w szelaczkach, ze smyczką, z ksiażeczką, umową i odrobinka karmy na dziś i wodą na drogę............ W domu zaraz się zrobilo pusto i cicho, kot ma całe psie posłanko dla siebie, Dalia nie ma się z kim przepychać, Zulka śmiało weszła do domu, Nutka nie ma komu uszu wylizać...... O rety.......... :calus: Pomyśl,że znowu uratowałaś następne psie...a ile jeszcze czeka..... Quote
malagos Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 wiem, wiem.... Kolejka sie zrobiła, przed zimą trzeba pomóc tym małym krótkowłosym psiakom. Tika już oddana w "tymczasowe ręce" w Piotrkowie, bo pani Dorota pracuje do wieczora, potem trafi do pani Joli, wieczorem do siebie, do domu. Podróż zniosła idealnie, spała, 2 postoje na siusiu i na łyczek wody. no, Tikuniu, powodzenia! Quote
malagos Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Tikunia ma sraczusię, bidulka, ze stresu............ Quote
rita60 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 malagos napisał(a):tikunia ma sraczusię, bidulka, ze stresu............ Wcale się nie dziwię:shake:za duzo zmian.... Quote
ewu Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 malagos napisał(a):Tikunia ma sraczusię, bidulka, ze stresu............ Przeżywa, tak jej dobrze było u Was i teraz się boi. Parę dni i będzie ok. Trzymaj się maleńka. Quote
malagos Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Obiecane wczorajsze zdjecia, to posłanko dla psa: Quote
malagos Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Mam wiadomości od pani Doroty: sunia odebrana od Pani Agaty i pani Joli (ogromne dzięki, dziewczyny, za pomoc!! ) i w drodze do domu pani zajrzała do gabinetu wet. Jako ze z pospiechu nie wpisaliśmy suni odpchlenia, doktor zaaplikował jej kropelki i odrobaczył. Na zdjecie szwów umówił na poniedziałek. Suczysko w domu zajęło posłanko dla niej przygotowane, ale jeść nie chce. Każdą z chrupek niosła z miseczki na posłanko i zrezygnowała po kilku podejściach. Ale się tuli, bawi zabaweczką i spodobała się bardzo! Będzie się nazywać Figa. dopiero teraz wypuściłam powietrze, jakoś tak w stresie czekałam na ten telefon. Ale odetchnę do końca za kilka dni dopiero. Quote
ewu Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 malagos napisał(a):Mam wiadomości od pani Doroty: sunia odebrana od Pani Agaty i pani Joli (ogromne dzięki, dziewczyny, za pomoc!! ) i w drodze do domu pani zajrzała do gabinetu wet. Jako ze z pospiechu nie wpisaliśmy suni odpchlenia, doktor zaaplikował jej kropelki i odrobaczył. Na zdjecie szwów umówił na poniedziałek. Suczysko w domu zajęło posłanko dla niej przygotowane, ale jeść nie chce. Każdą z chrupek niosła z miseczki na posłanko i zrezygnowała po kilku podejściach. Ale się tuli, bawi zabaweczką i spodobała się bardzo! Będzie się nazywać Figa. dopiero teraz wypuściłam powietrze, jakoś tak w stresie czekałam na ten telefon. Ale odetchnę do końca za kilka dni dopiero. Figa , fajnie:)) Bidusia musi się przekonać do nowych Pań. Apetyt dziecko straciło ale pewnie jutro wróci podwójny. Panie muszą jej teraz bardzo pilnować i starać się o względy małej panienki. Figa jest urocza i szybko je pokocha:) Quote
Kava Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 wrocilam z wojazy i wpadam sie zorientowac co i jak.... Tika-Figa ma fantastyczny charakter i dzieki niemu bedzie pociecha dla nowego domku.... tylko jeszcze dwa, trzy dni.... niech odetchnie... Quote
Klaudus__ Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Malagos dziękuję ,że wszystko zapięłaś na ostatni guzik. Niestety mam teraz problemy zdrowotne, i muszę czym prędzej znaleźć miejsce dla moich tymczasów. A mam ich sporo. Zapraszam do Rudaska... http://www.dogomania.pl/threads/212244-Zwyczajny-Czy-dlatego-zosta%C5%82-wyrzucony-jak-papierek-z-samochodu-Szukamy-DT-DS-! Bo niestety mało kto tam zagląda. Malagos jak pierwsza nocka?? Tęskno...? Quote
malagos Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Klauduś, co Ci, kochana?......Chorowanie zostaw starym............ Tęskno za tą małą diablicą jak cholera...... Quote
Klaudus__ Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='malagos']Klauduś, co Ci, kochana?......Chorowanie zostaw starym............ Tęskno za tą małą diablicą jak cholera...... Aaaaa chyba już do umierania się zabieram :evil_lol: ile też można ;) Cieszę się,że Tika już w ds - mam do Ciebie kudłatą podróbkę Tikuli :evil_lol: Quote
Klaudus__ Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Achhhhhhhh i jeszcze kotka do Twojej kotki mam :evil_lol: http://www.dogomania.pl/threads/213531-Bezdomny-przeganiany-bity-Kubu%C5%9B-szukam-dla-Niego-pilnie-dt-ds Quote
malagos Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Pokazuj zdjęcia, kudłatki mają wzięcie:) Wszystkie bym wzięła, kudłate i golaski, ale mam kolejkę, sunia od Toyoty i z Korabiewic bieda....... Quote
Klaudus__ Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Ale Ją już znasz :evil_lol: tyle ,że teraz w pełnej krasie :D Quote
malagos Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Też w tym...no, miejscu?.........Wyjedzie do... no, tego miejsca?.............. Quote
Recommended Posts