Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 884
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szeleczki, w ktorych Tika przyjechała, nie mieszczą siena zwierzaka! Muszę poluzowac przed jutrzejszą podróżą.
Wieczorem wstawię zdjęcie, jak Tikusię podsiadł na posłanku kot Borys, i jak ta bida wciskała koło niego swą dupinkę - cyrk z tymi zwierzakami!

Posted

malagos napisał(a):
Szeleczki, w ktorych Tika przyjechała, nie mieszczą siena zwierzaka! Muszę poluzowac przed jutrzejszą podróżą.
Wieczorem wstawię zdjęcie, jak Tikusię podsiadł na posłanku kot Borys, i jak ta bida wciskała koło niego swą dupinkę - cyrk z tymi zwierzakami!

Chudzinka była.Tam jest dużo zapasu, te klamerki ciasno chodzą ale jak się powalczy , to ustąpią:)))

Posted

No nie wiem, jak ja się z nią jutro pożegnam......Takich tymczasowiczów, jak Tika, można sobie życzyć na pęczki. Takie to mądre i kochane, a tak sie rozpycha pod kołdrą, a tak cudnie liże po twarzy na dzień dobry...
Matulko!........

Posted

malagos napisał(a):
No nie wiem, jak ja się z nią jutro pożegnam......Takich tymczasowiczów, jak Tika, można sobie życzyć na pęczki. Takie to mądre i kochane, a tak sie rozpycha pod kołdrą, a tak cudnie liże po twarzy na dzień dobry...
Matulko!........

Ojej cioteczka malagos wpadła po uszy.......bedzie dobrze....

Posted

Wiem , ja też przeżywałam a przecież u mnie była tylko tydzień. To wspaniały psiak. Jest inteligentna i niekłopotliwa. Gdyby nie notoryczne ataki mojej Toni, chyba bym męża siłą zmusiła do pozostawienia Tikuni. Niestety moja schroniskowa suczka jest potwornie agresywna w stosunku do innych psiaków z wyjątkiem Kretki ,która jest jej najlepszą przyjaciółką. Kretka była u nas przed Tonią więc Tonia uznaje jej prawa.

Posted

Oj, tak, Rita, tak............
Kochany ryjek ma założone majtaski na noc, bo szwy nie zdjęte- jeszcze za wcześnie o te dwa dni. Obejrzeliśmy ją na stole w lecznicy, środek ranki na 1 cm się jeszcze nie zrósł,. Pani Dorota pójdzie do przychodni w sobotę i będzie po krzyku.

Posted

no to pojechała.
w szelaczkach, ze smyczką, z ksiażeczką, umową i odrobinka karmy na dziś i wodą na drogę............
W domu zaraz się zrobilo pusto i cicho, kot ma całe psie posłanko dla siebie, Dalia nie ma się z kim przepychać, Zulka śmiało weszła do domu, Nutka nie ma komu uszu wylizać......
O rety..........

Posted

malagos napisał(a):
no to pojechała.
w szelaczkach, ze smyczką, z ksiażeczką, umową i odrobinka karmy na dziś i wodą na drogę............
W domu zaraz się zrobilo pusto i cicho, kot ma całe psie posłanko dla siebie, Dalia nie ma się z kim przepychać, Zulka śmiało weszła do domu, Nutka nie ma komu uszu wylizać......
O rety..........

:calus:
Pomyśl,że znowu uratowałaś następne psie...a ile jeszcze czeka.....

Posted

wiem, wiem.... Kolejka sie zrobiła, przed zimą trzeba pomóc tym małym krótkowłosym psiakom.

Tika już oddana w "tymczasowe ręce" w Piotrkowie, bo pani Dorota pracuje do wieczora, potem trafi do pani Joli, wieczorem do siebie, do domu.
Podróż zniosła idealnie, spała, 2 postoje na siusiu i na łyczek wody.
no, Tikuniu, powodzenia!

Posted

malagos napisał(a):
Tikunia ma sraczusię, bidulka, ze stresu............

Przeżywa, tak jej dobrze było u Was i teraz się boi. Parę dni i będzie ok.
Trzymaj się maleńka.

Posted

Mam wiadomości od pani Doroty:
sunia odebrana od Pani Agaty i pani Joli (ogromne dzięki, dziewczyny, za pomoc!! ) i w drodze do domu pani zajrzała do gabinetu wet. Jako ze z pospiechu nie wpisaliśmy suni odpchlenia, doktor zaaplikował jej kropelki i odrobaczył. Na zdjecie szwów umówił na poniedziałek.
Suczysko w domu zajęło posłanko dla niej przygotowane, ale jeść nie chce. Każdą z chrupek niosła z miseczki na posłanko i zrezygnowała po kilku podejściach. Ale się tuli, bawi zabaweczką i spodobała się bardzo!
Będzie się nazywać Figa.
dopiero teraz wypuściłam powietrze, jakoś tak w stresie czekałam na ten telefon.
Ale odetchnę do końca za kilka dni dopiero.

Posted

malagos napisał(a):
Mam wiadomości od pani Doroty:
sunia odebrana od Pani Agaty i pani Joli (ogromne dzięki, dziewczyny, za pomoc!! ) i w drodze do domu pani zajrzała do gabinetu wet. Jako ze z pospiechu nie wpisaliśmy suni odpchlenia, doktor zaaplikował jej kropelki i odrobaczył. Na zdjecie szwów umówił na poniedziałek.
Suczysko w domu zajęło posłanko dla niej przygotowane, ale jeść nie chce. Każdą z chrupek niosła z miseczki na posłanko i zrezygnowała po kilku podejściach. Ale się tuli, bawi zabaweczką i spodobała się bardzo!
Będzie się nazywać Figa.
dopiero teraz wypuściłam powietrze, jakoś tak w stresie czekałam na ten telefon.
Ale odetchnę do końca za kilka dni dopiero.

Figa , fajnie:)) Bidusia musi się przekonać do nowych Pań. Apetyt dziecko straciło ale pewnie jutro wróci podwójny. Panie muszą jej teraz bardzo pilnować i starać się o względy małej panienki. Figa jest urocza i szybko je pokocha:)

Posted

wrocilam z wojazy i wpadam sie zorientowac co i jak....
Tika-Figa ma fantastyczny charakter i dzieki niemu bedzie pociecha dla nowego domku.... tylko jeszcze dwa, trzy dni.... niech odetchnie...

Posted

Malagos dziękuję ,że wszystko zapięłaś na ostatni guzik.
Niestety mam teraz problemy zdrowotne, i muszę czym prędzej znaleźć miejsce dla moich tymczasów.
A mam ich sporo.
Zapraszam do Rudaska...
http://www.dogomania.pl/threads/212244-Zwyczajny-Czy-dlatego-zosta%C5%82-wyrzucony-jak-papierek-z-samochodu-Szukamy-DT-DS-!
Bo niestety mało kto tam zagląda.

Malagos jak pierwsza nocka??
Tęskno...?

Posted

[quote name='malagos']Klauduś, co Ci, kochana?......Chorowanie zostaw starym............
Tęskno za tą małą diablicą jak cholera......

Aaaaa chyba już do umierania się zabieram :evil_lol:
ile też można ;)
Cieszę się,że Tika już w ds - mam do Ciebie kudłatą podróbkę Tikuli :evil_lol:

Posted

Pokazuj zdjęcia, kudłatki mają wzięcie:)
Wszystkie bym wzięła, kudłate i golaski, ale mam kolejkę, sunia od Toyoty i z Korabiewic bieda.......