Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja ja ja :-) Do kiedy zgloszenia i sedziego na 8 gr PLEASE :-)
I od razu pytam czy ktos sie wybiera i mialby miejsce dla mnie i burka :-) Bardzo ladno sie usmiecham :D

Posted

Wystawa Gratz
10.03.2007 sobota grupy III, IV, V, VI, VIII, X
11.03.2007 niedziela grupy I, II, IX
Zgłoszenia do 12.01.2007 pierwszy termin ; 9.02.2006 drugi termin
Ceny takie jak w zeszłym roku na międzynarodowych w Austrii.
Sprawdzałam w necie, na stronie Związku austriackiego jeszcze nie ma dokładnych informacji.
Sędziowie - setery i pointer Rajko Rotner, SLO (Martyna ty masz gordona ?)
Mam sędziów, ale rasy są po niemiecku, a ponandto to leci klubami ras, bo taka tam jest struktura związku

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='sirion']Dostałam informacje o wystawie międzynarodowej w Gratzu w marcu 2007. Czy ktoś jest zainteresowany ?
Bardzo prosze o info kto sędziuje mastify tybetańskie (Do Khyi).
Z góry bardzo dziękuję

Posted

Niedziela, Ingrid Eholf (Austria) rasy tybetańskie.

A ja się biję z myślami. Z jednej strony, gdy pojedziemy do Gratzu, to mam prawie pewność, że uzbieramy kolejne CACA do tytułu championa Austrii (a trzeba 4), z drugiej mam nieprzepartą chęć pojechać na Crufta i raz obejrzeć tę wystawę. No i w sobotę są terriery tu i tam :diabloti: Pamiętacie "Osiołkowi w żłoby dano....." Pewnie jak ten osiołek nie pojadę nigdzie !

Posted

[quote name='sirion']Niedziela, Ingrid Eholf (Austria) rasy tybetańskie.

A ja się biję z myślami. Z jednej strony, gdy pojedziemy do Gratzu, to mam prawie pewność, że uzbieramy kolejne CACA do tytułu championa Austrii (a trzeba 4), z drugiej mam nieprzepartą chęć pojechać na Crufta i raz obejrzeć tę wystawę. No i w sobotę są terriery tu i tam :diabloti: Pamiętacie "Osiołkowi w żłoby dano....." Pewnie jak ten osiołek nie pojadę nigdzie !DZIĘKI ZA INFO - co do Twoich rozterek na moją logikę wystaw w Austrii jest mnóstwo- mozna wybierac i przebierac a CRUFT to rzecz wyjątkowa i niepowtarzalna (z opowiadań innych) więc wybór jest chyba tylko jeden CRUFT a Austria w innym terminie

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

A ja mam pytanko takie z innej "beczki" troszkę... czy wystawa w Graz jest pod patronatem OKV ?? tzn. widzę, że jest wystawiona na stronie OKV'u, ale ma jakiś taki inny znaczek/logo (zielone takie, inne niż OKV'u i przez to moje pytanie. Z tego co wiem w niektórych krajach jest po kilka związków...)

Posted

[quote name='anovi']A ja mam pytanko takie z innej "beczki" troszkę... czy wystawa w Graz jest pod patronatem OKV ?? tzn. widzę, że jest wystawiona na stronie OKV'u, ale ma jakiś taki inny znaczek/logo (zielone takie, inne niż OKV'u i przez to moje pytanie. Z tego co wiem w niektórych krajach jest po kilka związków...)

Salzburg i Innsbruck tez maja inne. To są logo jakby klubów które organizuja wyst bezposrednio, ale wszystkie sa pod patronatem OKV.

Posted

Dziękuję Ci bardzo za info :)
Salzburg faktycznie tez ma inną, ale na stronie Salzburga widnieje przynajmniej logo OKV'u.. stąd moje zaniepokojenie odnośnie Graz..
I raz jeszcze bardzo Ci dziękuje :)

Posted

Tak dla wyjaśnienia. W Austrii są tylko wystawy międzynarodowe (IHA) i klubówki. Wiele klubówek jest organizowane równolegle w wrześniową wystawą w Tulln. O nich nie ma informacji na stronie związku austriackiego, trzeba szukac po stronach klubów ras lub jak ma się konszachty z jakimiś austriackimi hodowcami, to ich prosic o info. Nie ma natomiast wystaw krajowych wszyskich ras takich jak u nas. Informowałam sie dokładnie, jak robiła suce championat Austrii, bo chcieliśmy po CACA na jakąś krajówkę jechać.

Posted

Rzeczywiście, cos tam sie zmienia, bo kiedyś to było jak w zegarku. Terminy wystaw zawsze te same, grupy zawsze w określone dni (np terriery w sobotę). W tym roku zaczęli kombinować.

• 2 weeks later...
Posted

Czy ktoś jeszcze wybiera sie do Grazu? Ja zgłosiłam sukę w styczniu i do tej pory nie mam zadnego potwierdzenia.Wysłałam maila i zero odpowiedzi.Ktoś coś może wie?

Posted

inezka napisał(a):
Czy ktoś jeszcze wybiera sie do Grazu? Ja zgłosiłam sukę w styczniu i do tej pory nie mam zadnego potwierdzenia.Wysłałam maila i zero odpowiedzi.Ktoś coś może wie?

Nie wiem jak zgłaszałas, my zgłaszamy przez DISC online service. Tym razem potwierdzenie przyszło do nas emailem z prosba o wydrukowanie samodzielne ;), zgłaszałam na początku stycznia, mail z potwierdzeniem przyszedł po ok 2 tygodniach.

Posted

karenina napisał(a):
Nie wiem jak zgłaszałas, my zgłaszamy przez DISC online service. Tym razem potwierdzenie przyszło do nas emailem z prosba o wydrukowanie samodzielne ;), zgłaszałam na początku stycznia, mail z potwierdzeniem przyszedł po ok 2 tygodniach.

Zgłoszenie wysłałam na podany przez nich email. Wysłałam 12 stycznia i od tamtej pory głucho. Wysłałam zapytanie na ten sam email i też nic. To chyba nic z tego.