Frances_B Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Hej :) Mam 12 tygodniową suczkę. Niestety mała kuleje na prawą tylną łapkę...W klinice na Łąkowej w Gdańsku 3 tygodnie temu zalecili nam zrobienie zdjęcia w wieku 12-13 tygodni, aby stwierdzić, czy to dysplazja. Jeżeli coś by wykazało, możliwy jest zabieg zespolenia spojenia łonowego (JPS). Można go zrobić do ok. 20 tygodnia. Sęk w tym, że oni chcieli zrobić ten zabieg zaraz po zrobieniu RTG, pod jedną narkozą... Idąc tym tropem nie będę nawet mogła skonsultować zdjęcia i konieczności zabiegu z innym lekarzem. Skąd mam wiedzieć, że zrobią zdjęcie dobrze ? Mało to jest przypadków, gdzie przez źle zrobione zdjęcie pies trafia na stół operacyjny zupełnie niepotrzebnie...? Po ostatniej wizycie (zapłaciłam 128 zł za szczepienie i badanie kału btw...) straciłam zaufanie do tej kliniki. Mam wrażenie, że chcą mnie naciągnąć na kasę. Ale bardziej boję się niepotrzebnego zabiegu i stresu dla mojej psiny. A więc : 1)Szukam dobrego weterynarza z gdańska "na co dzień", który w razie większych problemów skieruje mnie do specjalisty, nie będzie udawał wszechwiedzącego, nie będzie żerował na mojej miłości do psa i nie będzie brał 100 zł za szczepienie... 2) Pilnie potrzebuję namiaru na weta, który poprawnie wykona i odczyta zdjęcie RTG u takiego malucha oraz oceni, czy istotnie potrzebny jest zabieg. Nie chcę kroić małej niepotrzebnie... Dodam jeszcze, że zastanawiamy się nad wizytą u doktora Zaleskiego z ul.Elbląskiej lub u Brzeskiego z Gdyni... Jeżeli macie jakieś inne sugestie, będę bardzo wdzięczna. Quote
ani737 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 I co tam u Twojej suczki? Szkoda, że nik nie odpowiedział na Twoją prośbę. Obaj doktorzy, których wymieniłaś są godni polecenia i zaufania. Osobiście polecam jeszcze dr Hajdo i Benkowskiego w Gdyni, ewentualnie dr Błaszczyka w Gdańsku na Przymorzu lub w Osowej Quote
Recommended Posts