Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mysza 1 napisał(a):
Śnieżek wraca. :(
Ludzie nie mają życia i mają dość. Próbowali z rodzicami, byli tam kilka dni, był drugi pies ale Śnieżek cały czas panikował, szczekał i zdecydowali, że nie narażą rodziców na takie przeżycia i taką pracę z psem.
Strasznie mi przykro, skoro jemu tak zależy na człowieku to się załamie :(

Trudno.

Przynajmniej wiadomo, że powinien trafić do domu, w którym zwykle ktoś jest.

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hop! napisał(a):
Trudno.

Przynajmniej wiadomo, że powinien trafić do domu, w którym zwykle ktoś jest.

Dzisiaj rano zadzwoniła pani i powiedziała, że nie umie go oddać, że jak patrzy na niego to płacze i że powiedziała rodzicom o powrocie Śnieżka do nas.
Rodzice zabronili go oddwać, wezmą go do siebie do domu z drugim psem. Pierwsze 3 tygodnie pewnie bedą ciężkie ale skonsultowali to z behawiorystą i chcą dać mu szansę.
Myślę, ze tutaj ma większe możliwości, żeby zostać, bo nie ma sąsiadów i jest pies do towarzystwa.

Trzymajcie kciuki.

Posted

Wiesz, nie jest łatwo oddać psa :( ludzie mają uczucia, są w porządku. U rodziców będzie miał dobrze, będą go widywać za jakis czas. Oby tylko to wyszło.
Ale to lepsze niż powró do hotelu, nawet najlepszego.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dzisiaj rano zadzwoniła pani i powiedziała, że nie umie go oddać, że jak patrzy na niego to płacze i że powiedziała rodzicom o powrocie Śnieżka do nas.
Rodzice zabronili go oddwać, wezmą go do siebie do domu z drugim psem. Pierwsze 3 tygodnie pewnie bedą ciężkie ale skonsultowali to z behawiorystą i chcą dać mu szansę.
Myślę, ze tutaj ma większe możliwości, żeby zostać, bo nie ma sąsiadów i jest pies do towarzystwa.

Trzymajcie kciuki.

Trzymam kciuki - tylko tyle mogę. ;)

Posted

Kurcze, żeby taki pies umiał zrozumieć co się do niego mówi, gdyby wiedział że jego przyszłość z ukochanymi ludźmi zależy od jego nieszczekania....Na pewno by siedział cichutko w domku i czekał.

Posted

widzialam w Uwadze te Korabiewice cieszę się ze zajeła się tym telewizja moze uda im się zalatwis tych skurwieli,a dla Was szacunek kochane dziewczyny za ratowanie tych biedactw

• 2 weeks later...
Posted

mysza 1 napisał(a):
no właśnie, nie jest to takie proste :(

Sama nie mogę wytrzymać, zadzwonię ale może około środy... skoro u rodziców miał być od soboty. Pewnie daje czadu :)

i jak? poprawiło się cokolwiek?

Posted

Już piszę. Śnieżek jest cały czas u Państwa, nie oddali go Rodzicom. Wyje... ale pracują z nim i nie chcą się rozstać. Mam nadzieję, że to się nie zmieni.

Przy okazji zaproszę Was na bazarki:
http://www.dogomania.pl/threads/219373-Prezenty-nowe-s%C5%82odycze-zabawki-ksi%C4%85zki-KT-kilka-ps%C3%B3w-do-18.12-do-21/page4
http://www.dogomania.pl/threads/219566-PREZENTY-zabawki-Hello-Kitty-inne-kup-teraz-na-kilka-ps%C3%B3w-do-20.12-do-21?p=18210619#post18210619

• 2 weeks later...
Posted

nicolaczek napisał(a):
no i co tam mysza masz jakieś nowe info odnośnie naszego białego wyjca? ;)

Nie mogę dzwonić do ludzi co chwila, naprawdę. Poza tym wyjcem mam ze 20 do adopcji i dużo więcej takich w domach.

Nic się nie zmieniło, jest tam, gdzie był i wyje, jak wył. dali mu czas i z nim pracuja ale zmiana nie nastąpi w ciągu tygodnia czy miesiąca.

• 4 months later...
Posted

Śpieszę donieść, że u Śnieżka wszystko w jak najlepszym porządku :)
Już nawet nie szczeka w domu, jest grzeczny i ma nowe imię- Pimpek :) Bardzo ładne ;)
Pani napisała, że chwilowe załamanie było spowodowane rozstrojeniem hormonalnym ;) jak się okazało, spowodowanym ciążą.
Wszystko się ułożyło, wybierają się do psiego fryzjera w najbliższym czasie.

Tak sobie śpi cwaniak ;)

A tak pomaga w remoncie: