Jump to content
Dogomania

Katowice-mały Tymek dwa w jednym.Mixsznupka czy ponka? Szuka DS.

Recommended Posts

Posted

Link do tej biedy podesłała mi znajoma,która wypatrzyła dramatyczny apel o dom dla niego,choćby tymczasowy.
Nie ukrywam że decyzje podjęłam natychmiast.
Tymek jest nie udaną zabawką grudniową dla dziecka:(
Z traumatycznych warunków wyrwała go sąsiadka,która już wcześniej podobno szukała wsparcia w Straży Miejskiej i na Policji.Bez skutku:(
Psiak nie był wyprowadzany na spacery,głodzony,maltretowny:(
Napisała apel o pomoc dla tego psiaka na portalu ogłoszeniowym.Tablica.
Tymek jest u mnie od środy.
Nie zna zapachu trawy,nie wiedział że siusiu i koopale na dworze,a nie w domu:(
Jego sierść to jeden wielki kołtun:(
Chylę czoła moim cudownym Wybawidzielką ze schronu katowickiego,które przez 4godziny,w tą sobotę podjęły się,obcięcia dredów Tymka:calus:
Tymek został już odrobaczony,miał zapchane gruczoły okołodbytowe-ale jest juz ok.

Wet określił jego wiek na około roku.
9-10 miesięcy.

Zakładam wątek bo chcę mu znależć domek,ten ostateczny,docelowy.
Jest fajnym psiakiem,ale widać że przeszedł traumę:(

Mam namiar na chętnych z Chorzowa na jego adopcję,ale w tym domu jest dziecko 2,5 letnie-i przyznam że łamię się,nawet przed wizytą p/adopcyjną,bo niewiem czy to ma sens:(

On ma straszną nadwrażliwość na dotyk łapki,na ogonek,na brzuszek:(
Bidny po obcięciu w sobotę,cały dzień wymiotował,i nawet na chwilkę nie usiadł na miejscu:(
Wziełam go łóżka na noc,i już w niedzielę był Napoleonem-szczekającym i stróżującym pod drzwiami:)

Synuś mój wkleji zdjęcia przed obcięciem sierści(przesłane przez sąsiadkę stręczycielki)
A ciocia Malawiaszka z telefonu,już po:)
Zdjęcia:
http://imageshack.us/photo/my-images/59/dsc0001az.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/215/dsc00091cb.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/839/dsc0010aa.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc0012ts.jpg/

Posted

zapisuję:)

a ja też mam zdjęcia robione zaraz po obcięciu i też niestety telefonem, zaraz wkleję, oczywiście jeśli chcesz Paola:)

A jak tam z tym pazurkiem, co mu krew leciała?

I ta słodka obróżka:loveu:

Posted

Tymek wygryzł ten nadwrazliwy pazurek,nawet niewiem kiedy???
Jofracy,umawiamy się na ta wizytę p/adopcyjną?
Dziwni dla mnie ci ludzi,no ale byłoby mi rażniej gdyby ktoś ze mną tam poszedł.

Posted

jestem, już wstawiam zdjęcia - co to za dom z Chorzowa? czy pani ma 4 dzieci w rozpiętości wiekowej takiej mega dużej - 2,5-20 lat? i pisze, że miała jakieś psiaki z adopcji już (spaniela, yorka, sznaucerka?)? i pisze, że "niestety: jest z Chorzowa?

Tymuś nei jest sznaucerkiem, ale może być mixem, jest sliczny i musimy mu znaleźć cudny domek!

Posted

kimiji napisał(a):
A mogę się też wpakować na wizytę?:lol:

Byłoby super:)Przynajmniej będzie nas więcej.Napiszę ci PW.

Tymeczek juz coraz lepiej utrzymuje czystość w domku.
Dzisiaj nie bylo większej awarii.
Za to pojodłował sobie o 4 nad ranem-zdrowo:razz:
Lubi sobie poszczekać.

Posted

Paola06 napisał(a):
Cześć Malawaszko:calus:

Dokładnie z opisu to ta pani,a skąd wiesz???

bo ona do mnie pisze o każdego psa jakiego mam ładnego, młodego, w typie rasy! teraz pisała nawet o olbrzyma którego mam u siebie na DT - nie podoba mi się, nie wzbudza mojego zaufania, za każdym razem pisze że miała jakiegoś tam psa z adopcji - ale wymienia różne rasy - raz spaniel, raz york, raz sznaucer :shake: wysyłałam ankietę przed adopcyjną - wtedy przestaje pisać, jest dla mnie raczej na czarne kwiatki bo kojarzy mi się z jakąś handlarą albo nie wiem z czym, ale ode mnie by nie dostała nawet pluszaka - jednak mogę się mylić - a może warto zrobić tą wizytę przed adopcyjną - tak jak piszecie w 2-3 osoby i ocenić, zobaczyć o co tam chodzi z tą osobą... dla mnie jest dziwna i już od dość dawna co jakiś czas pisze do mnie w sprawie różnych psów... więc myślę, że nie tylko do mnie

Posted

Własnie dokładnie mam takie same wrażenie jak ty.
Moje podejrzeniee wzbudził fakt,że na początku mówiła że ma yorka-sunię,a jak jej powiedziałam że Tymek ma być wykastrowany,to ona stwierdziła że nie ma takiej potrzeby bo ona w sumie może yorka oddać mamie:(
Do tego to dziecko małe..Tymek ma traumy,które wzbudzają we mnie podejrzenie że był zamęczany właśnie przez małe,nie wychowane potworki.

No to sprawa się wyklarowała na tyle że teraz pozostają tylko ogłoszenia.

Posted

U Tymka jaka na razie ok:)
Pracujemy nad fobijkami:)

Proszę Glutofobię,lub Izabul,czy znają ludzi którzy mają D.N.sukę merle
w śródmieściu Katowic ,a teraz czarną sunię D.N,.

Na ul.Plebiscytowej w Katowcach?Zostastałam napadnięta bez prowokacji przez właścicieli tych biednych suniek.

Facet z dwoma dogami nazwał Tymka od CWELI.a DO MNIE PODSZEDŁ I ZAPYTAŁ CZY CHCĘ W MORDĘ BO TRZYMAM TAKIEGO ĆWOKA:(
Facet miał rozrzeszone żrenice na maxa,zapytałam go czy jest pod wpływem,potwierdził że tak.

Glutofobia,lub Izabul dajcie znać,cz znacie ich z molosów.

Posted

Suka merle,którą znam z widzenia,a teraz druga-czarna.
Niestety zachowanie tego człowieka,jest tak absurdalnie agresywne-że muszę donieść to na policję.
Groził nie tylko Tymkowi,ale też mnie.:(
Miał dogi bez kagańców i to go aż tak zdenerwowało?
Coś jest nie tak.

Posted

Paola06 napisał(a):
U Tymka jaka na razie ok:)
Pracujemy nad fobijkami:)

Proszę Glutofobię,lub Izabul,czy znają ludzi którzy mają D.N.sukę merle
w śródmieściu Katowic ,a teraz czarną sunię D.N,.

Na ul.Plebiscytowej w Katowcach?Zostastałam napadnięta bez prowokacji przez właścicieli tych biednych suniek.

Facet z dwoma dogami nazwał Tymka od CWELI.a DO MNIE PODSZEDŁ I ZAPYTAŁ CZY CHCĘ W MORDĘ BO TRZYMAM TAKIEGO ĆWOKA:(
Facet miał rozrzeszone żrenice na maxa,zapytałam go czy jest pod wpływem,potwierdził że tak.

Glutofobia,lub Izabul dajcie znać,cz znacie ich z molosów.

Paola06 napisał(a):
Suka merle,którą znam z widzenia,a teraz druga-czarna.
Niestety zachowanie tego człowieka,jest tak absurdalnie agresywne-że muszę donieść to na policję.
Groził nie tylko Tymkowi,ale też mnie.:(
Miał dogi bez kagańców i to go aż tak zdenerwowało?
Coś jest nie tak.

nic z tego nei rozumiem :mdleje:

a co u Tymka? przydałyby się fajne zdjęcia do ogłoszeń - może jest ktoś w Katowicach kto by zrobił????

Posted

Sytuacja z dogami juz wyjaśniona.Dzięki za PV wiadomym osobom:)

Tymek juz nabibiera pewności siebie z czego sie bardzo cieszę.
Chce,jeszcze nieśmiało,żeby głaskać go po brzuszku,daje dotykać łapki bez obawy,prowokuje do zabawy:)
Jest strasznym pieszczochem.I krzykaczem:razz:

Poznał juz kotkę-rezydentkę-która go totalnie olewa,a on chciałby się z nią bawić:)
Jest zaszczczepiony,odrobaczony,i chyba troszkę juz przytył.
Je gotowane mięsko,z ryżem i warzywkami.
W przyszłym tygodniu zabieram się za ogłoszenia.
Poza tym gdyby nie to jego wrzaskliwe szczekanie,i potknięcia z utrzymanie czystości w domu-to jest nie klopotliwym psiuńciem.

• 2 weeks later...