wiola85 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Wet powiedział, że u mojego psa widzi początki dysplazji. Słyszałam, że to dość częste u owczarka. Czy ktoś ma doświadczenhia z rehabilitacją psa? Gdzie w warszawie to robią?? Quote
gryf80 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 ja co prawda z wa-wy nie jestem więc nie pomogę co do miejsca.co najwyżej mogę zaproponować w cieplejsze dni pływanie w zbiornikach wodnych Quote
wiola85 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Słyszałam, że pływanie bardzo pomaga, szkoda, że idzie zima:( A jakieś ćwiczenia do wykonywania z psem w domu? Quote
pan samochodzik Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 hej słyszałem o jakiejś nowej lecznicy czy rehabilitacji na ursynowie gdzieś koło metra stokłosy, chyba się wybiorę jak tylko mój kundel pozbiera się po operacji:( (zerwał więzadła w tylnej łapce:( ) Quote
filodendron Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 W Warszawie jest Psychodnia z bieżnią wodną i rehabilitacją http://psychodnia.pl Niemniej wydaje mi się, że na takie zabiegi to nie z marszu ale po konsultacji z ortopedą. W Warszawie są pod tym względem dobre możliwości - doktorzy Bissenik i Sterna z SGGW Quote
wiola85 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Mam już umówionego ortopede i będziemy robić wszystkie badania. Z tą psychodnią niby wszystko fajnie, ale to ode mnie strasznie daleko. A tp miejsce na Ursynowie? Tam też zajmują się dysplazją? Quote
filodendron Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Wg danych opublikowanych w "Moim Psie" z lipca tego roku ośrodki oferujące rehabilitację na bieżni wodnej są jedynie w Gdańsku, Lublinie, Mikołowie, Olsztynie, Poznaniu i w Warszawie - jeśli to prawda, to aż tak daleko nie masz ;) Popytaj ortopedę na wizycie - powinien być zorientowany w miejscowej ofercie rehabilitacyjnej nie tylko pod kątem miejsca ale i jakości usług. Quote
wiola85 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Jeśli masz taki tryb pracy jak ja, to jeżdzenie z psem na drugi koniec Warszawy jest bardzo uciążliwe, a przeciez tak tego nie zostawie, bo wiem, że najuciążliwsza rehabilitacja zaczyna sie dopiero po operacji. Animal center na Stokłosach ma rozbudowaną oferte, ale nie wiem nic o tym miejscu. Jeslui ktoś tam już był, to proszę o opinie! Quote
maja79 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ja na przyszły tydzień sie zapisałam na ursynowie do animal-center. Dam znać czy warto. Quote
wiola85 Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Koniecznie napisz opinię, bo jeszcze nikt nic nie mówił czy warto. Interesuje mnie szczególnie bieżnia wodna i akupunktura. Dzięki!!! :) Quote
Recommended Posts