Gracjana Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 kochani ja sie urodzilam w holandi wiec zaraz wam wszystko wytlumacze ;) trzeba miec 4 CAc ktore sa faktycznie przyznawane jak CACIB ale 4 res.CAC moga byc uznane jako jedno CAC (ale tylko jedno mozna w ten sposob uzbierac) potem sa 2 wystawy w roku na ktorych cac liczy sie podwojnie w listopadzie amsterdam i wystawa klubowa danego klubu rasy , ale jezeli jedne pies zdobedzie obie tylko jedna bedzie sie liczyla podwojnie.. przerw miedzy cac nie musi byc wystawrczy ze ostatnia bedzie zdobyta po ukonczeniu 27 miesiecy... jeszcze jakies pytania??;) Tak apropo atmosfaera jeste zawsze super!!!!!!!!!!!!!!! i uwaga jeste tylko jedna wystawa w roku krajowa reszta miedzynarodowe (stawki sa podobne) no i 90% wystaw odbywa sie w halach tez w lecie... Quote
dorotal Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Z tego co mi sie wydaje do porownania o CAC wchodzi tez mlodziez. Bede na wystawie w Leeuwarden 17.04, wiec przetestuje jak tam jest Quote
Gracjana Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 owszem cac mozna tez dostac w mlodziey, od tego roku tez jes ML CH NL (potrzebne do tego sa 3 CAC-J) i jak sie je zdobedzie automatycznie dostaje sie jedno CAC Quote
Savannah Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Gracjana napisał(a):owszem cac mozna tez dostac w mlodziey, od tego roku tez jes ML CH NL (potrzebne do tego sa 3 CAC-J) i jak sie je zdobedzie automatycznie dostaje sie jedno CAC Gracjana czyli rozumiem ze jak zdobede ten Mł.Ch.Nl to odrazu mam 1 CAC na start na dorosły?:cool3: Super że jest młodzieżowy pokusimy sie o niego niedługo;) Quote
Savannah Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 [quote name='Gracjana']Savannah dokladnie tak ;) dzięki, to sie ciesze tym bardziej;) Może na jakiejs wystawie się spotkamy przy okazji w Holandii:razz:;) Quote
Gracjana Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 tez mam taka nadzieje ze sie gdzies spotkamy!!!!!! ja rozpoczne holenderskie wystawy dopiero w roterdamie (koniec sierpnia) i mysle ze poza swiatowka nie bede juz wystawiac w polsce tylko holandia,nimci i belgia (owczarki szkockie i shetlandzie to 1sza grupa) a hyski o ile pamiec mnie nie myli (az wsyd sie przeznac ) 5 no i tylko jedna sprawa w holandi daja duzo db i bdb... Quote
Savannah Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Gracjana napisał(a):tez mam taka nadzieje ze sie gdzies spotkamy!!!!!! ja rozpoczne holenderskie wystawy dopiero w roterdamie (koniec sierpnia) i mysle ze poza swiatowka nie bede juz wystawiac w polsce tylko holandia,nimci i belgia (owczarki szkockie i shetlandzie to 1sza grupa) a hyski o ile pamiec mnie nie myli (az wsyd sie przeznac ) 5 no i tylko jedna sprawa w holandi daja duzo db i bdb... Super napewno gdzies sie spotkamy :) My sie dopiero zaczniemy w Holandii wystawiac pod koniec roku (nowa ekipa bedzie mogla ruszyc:evil_lol:)... Husky to grupa 5 tak ;) No wlasnie tak slyszalam, tam preferuja troche inny typ psa:razz: Ale nie martwie sie tym, bo pojedziemy z silna ekipa;) a nie wiesz czy czesto jest tak w holandii ze grupy 5 i 9 sa razem czy osobno? Pozdrawiam Quote
Fuka Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 dorotal napisał(a):Z tego co mi sie wydaje do porownania o CAC wchodzi tez mlodziez. Bede na wystawie w Leeuwarden 17.04, wiec przetestuje jak tam jest Fajnie, że ktoś od nas też tam będzie! :multi: A jak jedziesz? Może bysmy połączyły siły? Quote
dorotal Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Mam 15.04 klubowke buldozkow pod Lipskiem, 15.04 i 16.04 klubowke kingow pod Dreznem. Po nich jade do Holandii Quote
Savannah Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Fuka napisał(a):Fajnie, że ktoś od nas też tam będzie! :multi: A jak jedziesz? Może bysmy połączyły siły? Hej Fuka;) To wiesz trzeba sie umowic, i na nastepne wystawy laczymy siły, już bede mogła jezdzic, to nic mnie nie zatrzymuje;) Trzeba sie bedzie umowic, no i musialabys doejchac do Poznania:diabloti::razz: Pozdrawiam Quote
Fuka Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 melduję uroczyście, że naogół wszędzie jeżdżę z albo przez Poznan:evil_lol: Quote
nani ni Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Gracjana napisał(a):tez mam taka nadzieje ze sie gdzies spotkamy!!!!!! ja rozpoczne holenderskie wystawy dopiero w roterdamie (koniec sierpnia) i mysle ze poza swiatowka nie bede juz wystawiac w polsce tylko holandia,nimci i belgia (owczarki szkockie i shetlandzie to 1sza grupa) a hyski o ile pamiec mnie nie myli (az wsyd sie przeznac ) 5 no i tylko jedna sprawa w holandi daja duzo db i bdb... No to my sie spotkamy na pewno ;) Ja najczesciej wystawiam w Belgii, ale w tym roku zaplanowana jest tez Holandia, no i z niemieckich moze Dortmund i Giessen. I grupa. Quote
blaira Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Witam, czy ktos jest mi w stanie powiedziec gdzie szukac spisu wystaw w Holandii?? szukam i szukam:roll: Quote
AiMiN Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Jesli chodzi o sam spis: http://www.fci.be/expos_listing.asp?lang=en&p=14 Pozostale: http://www.fci.be/expos.asp?lang=en&sel=2 Strona federacji kynologicznej w NL: http://www.kennelclub.nl/ Quote
Gracjana Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 http://www.kennelclub.nl/fileadmin/kennelclub/TT_agenda_2006_01012006.pdf na rok 2006;) Quote
blaira Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 dziekuje, szkoda ze nie ma w jezyku angielskim Quote
ofca Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 blaira napisał(a):dziekuje, szkoda ze nie ma w jezyku angielskim ja napisalam do nich maila z ich strony po angielsku z prosba o kalendarz i sedziow i Pani odpisala mi od razu ze przesle mi wszystko poczta:) pozdr.i. Quote
AiMiN Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 ofca napisał(a):ja napisalam do nich maila z ich strony po angielsku z prosba o kalendarz i sedziow i Pani odpisala mi od razu ze przesle mi wszystko poczta:) pozdr.i. Oby tylko przesylka doszla ;) Razu pewnego z Holandii wyslali mi rodowod eksportowy psa. Przesylka byla ubezpieczona na 50 Euro. I na terytorium Polski zaginela!!! :mad: Duplikat wyslali mi zwyklym listem. I ten doszedl :p Quote
blaira Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Niezle niezle Ofca, czy jakby co moge poprosic skana tego kalendarza no chyba ze bedzie to mailem wyslane to o wklejenie tutaj bede bardzo wdzieczna. pozdrawiam Czy ktos wogole byl tam na wystawach? jakie macie ogolne wrazenie? Quote
jo-jo Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Słuchajcie odkopuje temat, bo coraz bardziej zaczynam myśleć o trasie w przyszłym roku, Czy ma ktoś z Was jakiekolwiek informacje na temat tych międzynarodowych wystaw? I czy można np. (czysto teoretycznie zakładam :) )Pojechać na 3 międzynarodowe wystawy, zdobyć na wszystkich CAC, i wtedy miejąc już 4 CAC'e (jeden podwójny) to od razu jest się Ch.Holandii? Quote
Gracjana Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 tak ale dostajac ostatnie pies musi miec ponad 27 miesiecy... jak bede w wawie... moge ci podeslac stawki dogow...z wystaw na ktorych bylam... musisz sie z tym liczyc ze tam nie ma zawiele wystaw... w jakim terminiue cie wystawy interesuja?? Quote
jo-jo Posted August 25, 2006 Author Posted August 25, 2006 Gracjana napisał(a):tak ale dostajac ostatnie pies musi miec ponad 27 miesiecy... jak bede w wawie... moge ci podeslac stawki dogow...z wystaw na ktorych bylam... musisz sie z tym liczyc ze tam nie ma zawiele wystaw... w jakim terminiue cie wystawy interesuja?? Wielkie Dzięki :multi: Najbardziej to interesuje mnie ogólnie zeszły rok, ale najbardziej to Amsterdam z ostatnich lat, bo tam na tą największą mamy zamiar się wybrać :) Quote
Gracjana Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 z amsterdamem to raczej nie pomoge...:shake: ale bylam na innych wystawach... za jakis tydzien podam ci stawki... i tylko jeszcze dodam.. ze jeden pies w rasie (no i suka) dostaje cac.. tu tez wchodzi pies z mlodziezy..taksamo res.cac a cacib wedlug norm fci...dlatego mozesz dostac caciba bez cac albo res cac...:lol: Quote
jo-jo Posted August 27, 2006 Author Posted August 27, 2006 Gracjana napisał(a):z amsterdamem to raczej nie pomoge...:shake: ale bylam na innych wystawach... za jakis tydzien podam ci stawki... i tylko jeszcze dodam.. ze jeden pies w rasie (no i suka) dostaje cac.. tu tez wchodzi pies z mlodziezy..taksamo res.cac a cacib wedlug norm fci...dlatego mozesz dostac caciba bez cac albo res cac...:lol: O tych CAC'ah wiedziałam, ale tym CACIB'em mnie zaskoczyłaś :crazyeye: Fajne regulaminy :))) Ja i tak nie sądze żeby udało nam się jakoś powalczyć o Ch.Nl., ale może o CACIB'a się ida, tak naprawde to dla niego jedziemy ;-)) Ale jak trafi się CAC to myśle że będziemy kontynuować drogę do Championatu :)) Jeszczeraz wielkie dzięki za te stawki:multi: :calus: Quote
Recommended Posts