wujek & ciocia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Witam na "ptasich forach" znalazłem takie info [FONT=Courier New]Witam,[/FONT] [FONT=Courier New]Na punkcie Akcji Bałtyckiej "Mierzeja Wiślana" zamieszkał zagubiony piesek - zdjęcia w załączniku. Po ustaleniach nadaliśmy mu imię Fafik. Obóz jednak nie będzie trwał wiecznie: załoganci mają dobre serce i dokarmiają psa w miarę swoich możliwości, ale po zwinięciu namiotów będzie trzeba znaleźć mu właściciela. Tutaj serdeczna prośba do kolegów i koleżanek z okolic Gdańska, Krynicy Morskiej lub innych osób, żeby wspólnymi siłami znaleźć osobę która chciałaby go przygarnąć.[/FONT] [FONT=Courier New]Pies jest bez wątpienia inteligentny - bez problemu nauczył się rzeczy najtrudniejszej dla psów, czyli niewchodzenia do namiotu kuchennego (to była kwestia kilku godzin). Podczas wieczornych obchodów towarzysząc załogantom przepłaszał dziki. Nigdy nie zrobił krzywdy ptakom w woreczkach ani sieciach. Kto wie - może to pies w sam raz dla ornitologa? Niżej przesyłam zdjęcie jak spał na materacu w komorze którą zajmowałam - szybko roztrzaskał jak zbudowany jest namiot i wchodził za topik - do momentu otrzymania własnej skrzynki i starego śpiwora. Dla lepszej reklamy - piesek jest po prostu ładny [/FONT][FONT=Courier New] Nie ma pcheł[/FONT] [FONT=Courier New]Osoby które mogą pomóc proszone są o kontakt z organizatorami Akcji Bałtyckiej, pod mailem akcyjnym można otrzymać informację kto jest aktualnie kierownikiem obozu.[/FONT] [FONT=Courier New]Z góry dziękujemy w imieniu wszystkich załogantów,[/FONT] [FONT=Courier New]Emilia [/FONT]Może pomożecie ornitologom :) pzdr Dawid Quote
martasekret Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Napisałam do nich maila z prośbą o zdjęcie i dane kontaktowe którejś z osób. Zrobię mu wyróżnione ogłoszenie na trójmiasto.pl Mam nadzieję, że mój mail do nich dotrze - wysłałam go na jedyny adres, który znalazłam na stronie. Quote
Recommended Posts