Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

na "ptasich forach" znalazłem takie info

[FONT=Courier New]Witam,[/FONT]
[FONT=Courier New]Na punkcie Akcji Bałtyckiej "Mierzeja Wiślana" zamieszkał zagubiony piesek - zdjęcia w załączniku. Po ustaleniach nadaliśmy mu imię Fafik. Obóz jednak nie będzie trwał wiecznie: załoganci mają dobre serce i dokarmiają psa w miarę swoich możliwości, ale po zwinięciu namiotów będzie trzeba znaleźć mu właściciela. Tutaj serdeczna prośba do kolegów i koleżanek z okolic Gdańska, Krynicy Morskiej lub innych osób, żeby wspólnymi siłami znaleźć osobę która chciałaby go przygarnąć.[/FONT]
[FONT=Courier New]Pies jest bez wątpienia inteligentny - bez problemu nauczył się rzeczy najtrudniejszej dla psów, czyli niewchodzenia do namiotu kuchennego (to była kwestia kilku godzin). Podczas wieczornych obchodów towarzysząc załogantom przepłaszał dziki. Nigdy nie zrobił krzywdy ptakom w woreczkach ani sieciach. Kto wie - może to pies w sam raz dla ornitologa? Niżej przesyłam zdjęcie jak spał na materacu w komorze którą zajmowałam - szybko roztrzaskał jak zbudowany jest namiot i wchodził za topik - do momentu otrzymania własnej skrzynki i starego śpiwora. Dla lepszej reklamy - piesek jest po prostu ładny [/FONT][FONT=Courier New] Nie ma pcheł[/FONT]
[FONT=Courier New]Osoby które mogą pomóc proszone są o kontakt z organizatorami Akcji Bałtyckiej, pod mailem akcyjnym można otrzymać informację kto jest aktualnie kierownikiem obozu.[/FONT]
[FONT=Courier New]Z góry dziękujemy w imieniu wszystkich załogantów,[/FONT]
[FONT=Courier New]Emilia

[/FONT]
Może pomożecie ornitologom :)

pzdr Dawid

Posted

Napisałam do nich maila z prośbą o zdjęcie i dane kontaktowe którejś z osób. Zrobię mu wyróżnione ogłoszenie na trójmiasto.pl
Mam nadzieję, że mój mail do nich dotrze - wysłałam go na jedyny adres, który znalazłam na stronie.

• 3 weeks later...