pidzej Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Jeśli jest podobny temat, to bardzo proszę by mi ktoś go "podał na tacy" i dziękuje. Mój pies, mieszaniec, ma 1,5 roku i za sobą jednego Sylwestra. Do tej pory konfrontacji z petardami na dworze nigdy nie było, być może kiedyś wybuch z daleka, ale na pewno się nie bał. Parę dni temu ledwo co wyszliśmy z klatki, a niebo zrobiło się białe od petard, było strasznie głośno, a mój pies, na szczęście był na smyczy, najpierw położył się na ziemi a potem chciał uciekać, ale sam nie wiedział w którą stronę. To było wieczorem, później wyszliśmy jeszcze na chwilę i wszystko było ok. Ale od tamtej pory, codziennie, gdy tylko robi się ciemno (jakoś po 15stej), on zaczyna być niespokojny, już do końca dnia nie chce jeść. Gdy usłyszy cokolwiek na dworze, trzęsie się i chowa za łóżko albo do łazienki. Zabawki go nie interesują, nie daj Boże wezmę smycz do ręki. Szybko oddycha, jest sztywny, ma wytrzeszczone oczy... To trwa kilka godzin, tj. dopóki nie wróci tata z pracy- ok. 21szej. Nie może sobie znaleźć miejsca, wpatruje się w okno, ucieka do łazienki, wraca żeby popatrzeć w okno i znowu np. za łóżko. Dziś pechowo też trafiliśmy na trochę już dalsze odgłosy wybuchów, był ten sam cyrk co wtedy. Wiem, że na Sylwestra psom podaje się środki uspokajające, ale co z takim jak mój zrobić? Może coś mu się stać, jak codziennie będzie się tak denerwował? Wygląda na naprawdę przerażonego i to bardzo długo trwa, martwię się. On w ogóle jest wielki tchórz. Dzięki za odp. Quote
Behemot Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='pidzej']Jeśli jest podobny temat, to bardzo proszę by mi ktoś go "podał na tacy" i dziękuje. Pani hrabino, podano do stołu :cool1: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30320&highlight=petard Quote
pidzej Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 oj dziękuje najśliczniej;) a w tym tytule napisać że nieaktualne i mod skasuje czy jak? Quote
Behemot Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='pidzej']oj dziękuje najśliczniej;) a w tym tytule napisać że nieaktualne i mod skasuje czy jak? Najlepiej najpierw skorzystać z wyszukiwarki. Podano drugie danie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=2147&highlight=petard Quote
Recommended Posts