Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam
mam szczeniaka - 2,5 miesiąca, suczka
na spacerach woli bawić się z innymi ludźmi i psami (wręcz klei się do nich) niż ze mna i mężem
nie bijemy, nie krzyczymy, co parę minut mizianie, głaskanie, rozmowy, ćwiczenia, smakołyki. chuchamy i dmuchamy
skubana jest szalenie inteligentna, woła na siusiu i kupkę, umie prosić nawet jak jej się woda skończy w miseczce -idzie pod kran do kuchni i szczeka wiec dlaczego ucieka do innych? :(:(
dzisiaj np na spacerze dorwała babcię z wnuczkiem i nie chciała do mnie wrócić. wołałam, później oddaliłam się, myślałam ,że się przejmie - NIC. jakby mnie nie widziała...
nawet obcy zwracają mi uwagę, ze jest tak ufna, że to aż niebezpieczne
co robić?
aha - jest u nas 3 tygodnie. ze mną prawie 24/h

Posted

frotka22 napisał(a):
co parę minut mizianie, głaskanie, rozmowy, ćwiczenia, smakołyki. chuchamy i dmuchamy

I wszystko na temat.
Jak macie być dla szczeniaka interesujący, skoro to Wy non stop zabiegacie o jego uwagę, wręcz nie dajecie mu żyć, jesteście już pewnie dla niego nudni i męczący, a on sam nie ma nawet kiedy się za Wami stęsknić?
Poświęcajcie psu max. 10 minut w ciągu godziny, nie rzucaj wszystkiego jak jesteś zajęta, a pies zabiega o Twoją uwagę, każ mu poczekać, albo zapracować na nią wykonaniem komendy.
Patrzenie na psa, gadanie do niego, głaskanie też wlicza się w poświęcanie czasu.

• 1 month later...
Posted

Martens napisał(a):
I wszystko na temat.
Jak macie być dla szczeniaka interesujący, skoro to Wy non stop zabiegacie o jego uwagę, wręcz nie dajecie mu żyć, jesteście już pewnie dla niego nudni i męczący, a on sam nie ma nawet kiedy się za Wami stęsknić?
Poświęcajcie psu max. 10 minut w ciągu godziny, nie rzucaj wszystkiego jak jesteś zajęta, a pies zabiega o Twoją uwagę, każ mu poczekać, albo zapracować na nią wykonaniem komendy.
Patrzenie na psa, gadanie do niego, głaskanie też wlicza się w poświęcanie czasu.

Amen :) I wszystko na ten temat. A poza tym nie wymagajcie ludzie od 2,5 miesiecznego SZCZENIAKA niewiadomo czego:)