frotka22 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 witam mam szczeniaka - 2,5 miesiąca, suczka na spacerach woli bawić się z innymi ludźmi i psami (wręcz klei się do nich) niż ze mna i mężem nie bijemy, nie krzyczymy, co parę minut mizianie, głaskanie, rozmowy, ćwiczenia, smakołyki. chuchamy i dmuchamy skubana jest szalenie inteligentna, woła na siusiu i kupkę, umie prosić nawet jak jej się woda skończy w miseczce -idzie pod kran do kuchni i szczeka wiec dlaczego ucieka do innych? :(:( dzisiaj np na spacerze dorwała babcię z wnuczkiem i nie chciała do mnie wrócić. wołałam, później oddaliłam się, myślałam ,że się przejmie - NIC. jakby mnie nie widziała... nawet obcy zwracają mi uwagę, ze jest tak ufna, że to aż niebezpieczne co robić? aha - jest u nas 3 tygodnie. ze mną prawie 24/h Quote
Martens Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 frotka22 napisał(a):co parę minut mizianie, głaskanie, rozmowy, ćwiczenia, smakołyki. chuchamy i dmuchamy I wszystko na temat. Jak macie być dla szczeniaka interesujący, skoro to Wy non stop zabiegacie o jego uwagę, wręcz nie dajecie mu żyć, jesteście już pewnie dla niego nudni i męczący, a on sam nie ma nawet kiedy się za Wami stęsknić? Poświęcajcie psu max. 10 minut w ciągu godziny, nie rzucaj wszystkiego jak jesteś zajęta, a pies zabiega o Twoją uwagę, każ mu poczekać, albo zapracować na nią wykonaniem komendy. Patrzenie na psa, gadanie do niego, głaskanie też wlicza się w poświęcanie czasu. Quote
frotka22 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 dzięki wielkie za odpowiedź :) Quote
GAJOS Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Martens napisał(a):I wszystko na temat. Jak macie być dla szczeniaka interesujący, skoro to Wy non stop zabiegacie o jego uwagę, wręcz nie dajecie mu żyć, jesteście już pewnie dla niego nudni i męczący, a on sam nie ma nawet kiedy się za Wami stęsknić? Poświęcajcie psu max. 10 minut w ciągu godziny, nie rzucaj wszystkiego jak jesteś zajęta, a pies zabiega o Twoją uwagę, każ mu poczekać, albo zapracować na nią wykonaniem komendy. Patrzenie na psa, gadanie do niego, głaskanie też wlicza się w poświęcanie czasu. Amen :) I wszystko na ten temat. A poza tym nie wymagajcie ludzie od 2,5 miesiecznego SZCZENIAKA niewiadomo czego:) Quote
Recommended Posts