Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, szukamy dla Mimi domu, chociażby tymczasowego, pomożemy w utrzymaniu suni. Trafiła niedawno do przytuliska, prawie od razu zachorowała. Weterynarz przyjeżdżał codziennie, podawał leki, kroplówki, sunia wyzdrowiała, na chwilę jej stan się poprawił, ale nie chciała jeść. Zaczęła chudnąć, weterynarz zabrał ją do siebie do gabinetu, nadal leczy. Jej stan się poprawił, ma szansę dojść do pełnej formy, ale (tak też stwierdził wet)- nie w przytulisku!!! Musiała być rozpieszczoną, domową sunią, pobyt w przytulisku wywołał u niej depresję, a największy problem jest z jedzeniem- Mimi NIE JE suchej karmy ani puszek, je wyłącznie gotowanego kurczaka z ryżem, szynkę drobiową..... francuski piesek ;-). Musi teraz przez pewien czas, zanim nie wróci do formy, jeść niewielkie porcje 5 razy dziennie, tego w przytulisku nikt nie jest w stanie jej zapewnić.... Szukamy pilnie domu, który doprowadzi Mimi do formy i nauczy stopniowo jeść "psie" specjały.

Mimi jest słodka, przytulasta, w stosunku do innych psów uległa, bezkonfliktowa. Jest z tych piesków, które jeszcze bardziej niż inne nie nadają się do schroniska, nie ma najmniejszej siły przebicia.

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiu, do ludzi i do psów- rewelacja, uwielbia się przytulać, być na kolanach, do psów uległa, kompletnie bezkonfliktowa, to taki typ, bez siły przebicia, ostatnia przy misce, taka subtelna, delikatniutka. Nie ma roku jeszcze. Odłowiona jako błąkający się pies przez SM. Oczywiście bez chipa i obroży......

Posted

Kasiu, trudno mi w cm określić, mam kiepskie oko, ale jest taka z główką do kolana, mała jest tylko łapki na długie, taka nakolankowa, jest mniejsza od tej Waszej sąsiadki, co miała być jamnikiem. Na smyczy jeszcze nie próbował nikt bo za słaba jest, teraz to ona by pająka nie pociągnęła....

Posted

Equus napisał(a):
matko - jaka bieda... a na co sunia zachorowała, czy postawiono jakąś diagnozę odnośnie tego braku apetytu?

Ona nie ma braku apetytu, ma tylko brak apetytu na suchą i puszki, ten ryż z kurczakiem wciąga jak odkurzacz. Psiego nie jadła ani w schronisku ani u weta, spróbował gotowane i to jej smakuje.

Posted

Ja to jeszcze spokojnie czekam, na razie potwierdzili mi KateBono i SlarpetKa że bierzemy. Czekamy na reszte, ale myśle, że damy radę.
I napisze Wam cos jeszcze - Mimi już ma wirtualną opiekunkę.
Pani która opiekowała się naszą Łanią (pojechała do domu sunia) teraz zaoferowała się pomoc Mimi.

To załatwiamy sprawę.
Kiedy można będzie odebrać sunię.
Snuszkak - może pomożesz - wiesz skąd i jak zabrać psicę. Masz może jak przywieźć ja do nas. Albo jakoś tak zabrać żebym nie musiała jeździć w cały świat. Gdzie maleńka jest?

Posted

aaa ja nawet nie miałam śmiałości pytać czy Animalia pomoże - jesteście super!
wiem skąd sunię zabrać bo jest w domu u weta ale przywieźć nie mam jak, rodzice z samochodem na wakacjach prawie do końca miesiąca a Marcin w delegacji -ehhh
a może pogadam z wetem to ją dowiezie? tylko by to musiało być na tymczas bo nie powiem mu żeby do konkurencji ją zabierał ;)
albo Dorota :)

Posted

jutro przed południem mnie na miejsce nie będzie aby koordynować, chyba że Dorota by mogła

zresztą nic na gwałt mamy czas w sensie ze 3/4 dni zanim trafi do schroniska, to ze spokojem coś wymyslimy

Posted

ania z poznania napisał(a):
O rany!!!! Ale wiadomości :multi::loveu:! Gośka, Kate, kochane jesteście, anioły normalnie :angel:!

Podpisuję się pod tym moimi 4 ludzkimi i 20 kocimi łapkami!!!

Umówiłam się z Kasią na 9:00 u weta w Puszczykowie - wezmę małą i zawiozę na Polankę.

A Katebono o której dokładnie będziesz u wetek? Wiesz może czy z rana jest Karolina?