Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tyle pięknych psów tam jest, ale nawet na dogomanii specjalnego wrażenianie robią.:( PO założeniu wątku moze z 20 psów opuściło schronisko, a teraz już chętnych nie ma :(

Posted

tanitka napisał(a):
Tyle pięknych psów tam jest, ale nawet na dogomanii specjalnego wrażenianie robią.:( PO założeniu wątku moze z 20 psów opuściło schronisko, a teraz już chętnych nie ma :(

20 psów to i tak jest dużo zważywszy,że problem jest z transportem no i chyba z sterylizacją,kastracją.Przetransportowanie jakiegoś psiaka np.na dolny śląsk graniczy z cudem wyłączając transport płatny,a nawet jak płatny to są dość znaczne koszta.

Posted

oktawia6 napisał(a):

dostałam cynka o Azjacie-więc jestem, sama mam CAO.
Prosiłabym bardzo o wykonanie lepszych zdjęc temu CAO-na razie widoczny jest z oddali, jakiś portret i całą postac, informacje o jego usposobieniu. Jest w boksie z innymi psami - jak ich relacje się układają?

Założę mu wątek indywidualny na Azjatach i będę starała się pomóc.

CZY SĄ TAM PEKIŃCZYKI? Fundacja Koci Świat może przejąc opiekę w pełni kompleksowo nad Pekiniastym.

zadałam pytanie i ponawiam je dziś-może ktoś odpowie na nie...

Posted

jeśli 20 psów na 1.300 to świetny wynik według Ciebie Anula, to mnie zasmuciłaś, bo ja o dogomanii byłam innego zdania. Ale cóż, moze czasy się zmieniły, nastał kryzys również na tym forum.

Oktawia, napisz maila do właścicieli to odpowiedzą, bo na forum rzadziej zaglądają. Wolontariuszy tam nie ma.
burek1238@wp.pl

Posted

Ja miałam tylko to na myśli,że wątek powstał 12.09 i od tego czasu 20 psów opuściło schronisko to bardzo dobry chyba wynik.Wcześniej mało kto słyszał o tym schronisku.Faktem jest,że przerażająca jest tam liczba psów.

Posted

[quote name='tanitka']
jeśli 20 psów na 1.300 to świetny wynik według Ciebie Anula, to mnie zasmuciłaś, bo ja o dogomanii byłam innego zdania. Ale cóż, moze czasy się zmieniły, nastał kryzys również na tym forum.

Oktawia, napisz maila do właścicieli to odpowiedzą, bo na forum rzadziej zaglądają. Wolontariuszy tam nie ma.
burek1238@wp.pl

dzięki Tanitka-wyślę maila na podany adres.

Posted

moim zdaniem, czasem warto wielkie przedsięwzięcia robić, aby jednego wyadoptować

tylko w przeciwieństwie do Ciebie ja tam byłam i widzialam te wszystkie psy, oczy wpatrujące sie z nadzieją, ze przyszłam właśnie po niego. Z Rynojkiem zabrałyśmy stamtąd 7 psów, a Ty, choć tego jednego?

Posted

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALO!!!!!
Proszę mi się tu nie kłócić na wątku. Są lepsze sposoby na spożytkowanie tej energii. Można na przykład pójść z psem do parku :)
A w życiu jak jest każdy widzi. 20 zwierzaków to niemało, więc dla mnie to powód do radości. Pozostałe 1280 to powód do dalszej pracy.
Każdy dorzuca swoją cegiełkę, taką na jaką akurat warunki pozwalają.
Nie ma sensu wyliczanie kto mniej a kto więcej.
Największy problem według mnie to taki, że nie mamy nikogo na miejscu. Pojawia się dużo pytań odnośnie konkretnych psów pojawiających się na zdjęciach i niestety nie ma kto na nie odpowiadać. W związku z tym proponuję przeszukanie albumów ze zdjęciami i może ktoś odnajdzie jakiegoś kuzyna albo kuzynkę w okolicach Pisza?

Posted

To nie kłótna, ale prowokacja. Prowokacja, do działania. :)

Jedyną osobą póki co, która jest tu na wątku i może pomóć jako wolontariuszka robiąca foty i odpowiadająca na pytania jest Monika i Max.

Posted

tanitka napisał(a):
tylko w przeciwieństwie do Ciebie ja tam byłam i widzialam te wszystkie psy, oczy wpatrujące sie z nadzieją, ze przyszłam właśnie po niego. Z Rynojkiem zabrałyśmy stamtąd 7 psów, a Ty, choć tego jednego?

Wiesz tanitka to chyba nie na miejscu wyliczanie kto ile psów zabrał. Nie każdy ma mozliwość wziąć psa do siebie, a pomaga w inny sposób równie dużo, albo i więcej. Czy te 7 psów, które zabrałaś jest u Ciebie w domu? Założę się, że nie. Rozeszły się po różnych DT i pewnie pod skrzydła jakiejś fundacji.
20 psów wyadoptowanych dzięki dogo, to baaardzo dużo jak na to schronisko. Tam adopcje do tej pory właściwie nie istniały. Dobrze, że właściciele w końcu zaczęli współpracować.

Posted

"Dogomaniacki konkurs zasług" jest zawsze nośnym tematem. Czekam na dalsze wypowiedzi, bo lepiej żeby z tego powodu ktoś tu zajrzał, niż nic sie nie działo.

Joanna83 jakbyś miała namiary na te DT i Fundacje chętne na przyjęcie psów, to podaj mi proszę kontakty.

Posted

Jak do tej pory to z tego schroniska wyszedł chyba tylko jeden naprawdę potrzebujący pies (Braszka, która pojechała do Poker). Reszta to psy w typie rasy, które zostały wyciągnięte tylko ze względu na swoją pseudorasowość. Równie dobrze mogłyby znaleźć DS przy ogłaszaniu bezpośrednio ze schronu, zwałaszcza, że właściciel chętnie pomaga w transporcie w dowolne miejsce w kraju. A tak zjamują tylko miejsca w DT...
Ja również wątek opuszczam z niesmakiem. Wolę zająć się pomaganiem zwykłym kudlom, które czekają na ulicach, nieraz chore i pokaleczone.

Posted

[quote name='joanna83']Jak do tej pory to z tego schroniska wyszedł chyba tylko jeden naprawdę potrzebujący pies (Braszka, która pojechała do Poker). Reszta to psy w typie rasy, które zostały wyciągnięte tylko ze względu na swoją pseudorasowość. Równie dobrze mogłyby znaleźć DS przy ogłaszaniu bezpośrednio ze schronu, zwałaszcza, że właściciel chętnie pomaga w transporcie w dowolne miejsce w kraju. A tak zjamują tylko miejsca w DT...
Ja również wątek opuszczam z niesmakiem. Wolę zająć się pomaganiem zwykłym kudlom, które czekają na ulicach, nieraz chore i pokaleczone.

Przykro mi, że tak piszesz.
Jedna z suczek która jest u mnie w DS była krytycznie zagłodzona, nie ze względu na brak pokarmu, tylko ona po prostu nie umie zbliżyć się do pokarmu ze strachu przed innymi psami. Tego pod futrem nie było widać. Była słaba, ledwo chodziła, ale przy tej ilości psów opiekunowie w schronisku nie mieli szans tego zobaczyć.
Każdy z nas wybiera psy w typie który lubi. I nie jest to żadnym przestępstwem. To i tak są tylko kundle. Obie niskopodwoziowe które zabrałam są bardzo mało w typie rasy. Jeżeli uważasz, że wybrałam rasowe to się mylisz, a za ich transport i leczenie mogłabym kupić szczeniaka z hodowli.
No ale najlepiej nie adoptować samemu, tylko innym czynić zarzuty.

Posted

joanna83 napisał(a):
Jak do tej pory to z tego schroniska wyszedł chyba tylko jeden naprawdę potrzebujący pies (Braszka, która pojechała do Poker). Reszta to psy w typie rasy, które zostały wyciągnięte tylko ze względu na swoją pseudorasowość. Równie dobrze mogłyby znaleźć DS przy ogłaszaniu bezpośrednio ze schronu, zwałaszcza, że właściciel chętnie pomaga w transporcie w dowolne miejsce w kraju. A tak zjamują tylko miejsca w DT...

Ciężarna Milka i inne psy Twoim zdaniem nie są potrzebujące? Rasowe, w typie rasy, małe, duże, grube, chude - pomocy potrzebuje KAŻDY pies, który nie ma właściciela! Szczególnie w radysach, gdzie jak wiadomo prawie nie ma adopcji. Prosto ze schroniska powiadasz? A ile psów ogłosiłaś? Ilu znalazłaś domy (Ty i każda inna osoba, która udziela się na tym wątku?) zamiast klepać w klawiaturę, rozczulać się nad każdym zdjęciem i tarmosić o to, który pies potrzebuje pomocy weźcie się do roboty i zacznijcie ogłaszać psy w potrzebie!

Posted

joanna83 napisał(a):

To dlaczego wcześniej tego domu nie znalazły?Ile zrobiłas ogłoszeń tamtejszym kundelkom ,ile znalazło domy dzieki Tobie? Tam jest tez duzo kundelków to może zamiast sie obrażać pomożesz im? Tez trafiaja zagłodzoe i chore. Pole do popisu duże.