tanitka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 gdybym sama jechała to pchałabym do auta na maxa, a że z mężem, to same rozumiecie, że rozsądek trzeba zachować ;0 Quote
kasiaprodex Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Becia Poli juz nie ma .Pozostałe oneczki są Quote
Poker Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Na razie DT mam zajęte.Fryga zapuściła korzenie na dobre. Jak tylko będzie możliwość, to wezmę jakąś małą bidę z tego schronu. Braszka ma fantastyczny dom , kochają ją do nieprzytomności. Quote
beka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 ta malizna jest piękna :) http://www.schroniskodworakowscy.pl/ogloszenia.php?page=ad&id=104 Quote
tanitka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 czy jest ktoś chętny na psiaka z Radys? wybierajcie, bo w niedzielę będzie jechał samochód do W-wy :) Quote
Isadora7 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Moze załapie sie to cudeńko http://jamniki.eadopcje.org/psiak/758 moze ktoś pokocha??/ Quote
tanitka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Słuchajcie, jest wolontariuszka w Radysach :). Sympatyczna i konkretna osoba o imieniu Katarzyna. To ona robi zdjecia i aktualizuje teraz stronę. Z nią można wszystko ustalaś, pytać o pieski - jej mail schronisko-radysy@wp.pl Jutro do W-wy przyjedzie 5 psiaków. Oby dla innych też zaświeciiło słońce :) Quote
kasiaprodex Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 zdradz tajemnice .które pieski miały to szczęście Wszystkie Kaśki to fajne dziewczyny.Super ze jest stały wolontariusz Quote
Poker Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 cieszę się ,że nie zaprzestałyscie pomocy psiakom z Radysów.Jak tylko będę mogla , to jakąś małą sunię wezmę.Na razie walczymy z Frygą. Quote
Isadora7 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 [quote name='Isadora7']Moze załapie sie to cudeńko http://jamniki.eadopcje.org/psiak/758 moze ktoś pokocha??/ Temu kolesiowi wstawiłam nowe foty, zmieniłam dane kontaktowe i dałam imię Tuptuś - jakoś tak niezręcznie jak ktoś zadzwoni i będzie pytał o A-19 Quote
magenka1 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 widziałam na fb,że jedna sunia szczeniak przyjechała do fundacji http://www.facebook.com/media/set/?set=a.447728095245005.111736.116296488388169&type=1 Quote
tanitka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 (edited) w sumie wczoraj po lepsze życie przyjechało 6 piesków. Jeden mały szczeniaczek został dopakowany jako "gratis" więc było wczoraj nerwowo, co z nim zrobić. Na szczęście MIkropieski zaoferowały DT, za co im bardzo dziękuję. :) Drugiego szczeniaka o którym pisze magenka wzięła pod swoją opiekę Fundacja AST, za co też im wielkie dzięki. :) Przyjechały te: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i jeszcze 6- suczka tricolor, wielkości średniej z dłuższym włosem, ale ona pojechała do innej osoby i nie mam zdjęcia. Edited June 18, 2012 by tanitka Quote
PaulinKa030894 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA Dramatyczna sytuacja w schronisku w ruskiej wsi !! Potrzebujemy wsparcia finansowego, potrzebne są również auta do przewiezienia psiaków ze schroniska do DT , oraz ręce do pomocy na miejscu !! My nie prosimy, My błagamy. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
magenka1 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 piękne maleństwa , jedna tragedia goni następną Quote
beka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Mam wrażenie że jedna z gmin zabrałą psy a Ruskiej wsi i trafiły do RAdysów. Jakis czas temu. W ubiegłym roku brałam z Radysów Zojkę donke, i włascicel mówił właśnie ze przyjechałąz Ruskiej wsi. Suka była potwornie chuda... Quote
magenka1 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 tak się dzieje w północno wschodniej Polsce, z tego co czytałam teraz psów nie wydają przyjechali ludzie a tu schron nie chce dać cała akcja na nic Quote
Maia Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 ja byłam tam w piątek. Po psa który został złapany i umieszczony w Radysach 3 tyg temu. Niestety nie udało się go odzyskać, mimo że dzwoniono tam i się umawiano że będziemy po tego psa, nie znaleźli go :-(. Tam jest teraz 1700 psów i około 12 pracowników. Jak to możliwe że to miejsce ciągle istnieje??? Tam codziennie umierają biedne i tak skrzywdzone przez los zwierzęta, czy nic się nie da zrobić?? Ja jestem załamana :-( :-( Quote
kaj Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Na pewno duzy wpływ na taki rozrost schroniska ma brak sterylizacji, albo chociaż kastracji. Szkoda, że Właściciele nie doceniają potrzeby tych zabiegów. Dzięki dziewczyny za zaangażowanie w adopcje :) Quote
wilczy zew Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 [quote name='Maia']ja byłam tam w piątek. Po psa który został złapany i umieszczony w Radysach 3 tyg temu. Niestety nie udało się go odzyskać, mimo że dzwoniono tam i się umawiano że będziemy po tego psa, nie znaleźli go :-(. Tam jest teraz 1700 psów i około 12 pracowników. Jak to możliwe że to miejsce ciągle istnieje??? Tam codziennie umierają biedne i tak skrzywdzone przez los zwierzęta, czy nic się nie da zrobić?? Ja jestem załamana :-( :-( to chyba jest nie zgodne z przepisami Quote
tanitka Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Pani dr Kibiłko z Pisza sterylizuje i kastruje psy z Radys. Wcześniej ślepe mioty były usypiane. Liczba psów w schronisku to psy do niego przyjęte a nie w nim rozmnożone. Quote
Maia Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 wilczy zew napisał(a):to chyba jest nie zgodne z przepisami To czy da się coś z tym zrobić? Czy w ogóle ktoś z zewnątrz wchodził na teren tego schroniska, dalej nie tylko do kojców przy bramie wejsciowej? Ciężko mi sobie wyobrazić gdzie mieści się tam 1700 psów? a o takiej ilości powiedział mi właściciel tego strasznego miejsca. Druga rzecz to to że my przyjechałysmy po konkretnego psa i pracownicy niepotrafili go nam odnaleść. Przeciesz powinni miec zapisane że pies z danego miejsca trafił do nich tego i tego dnia i jest w konkretnym kojcu. Gdzie jest pies po którego przyjachaliśmy?? Quote
Anula Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Dla mnie osobiście to jest jakaś utopia Radysy i : http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417-Dramat!!Ruska-wie%C5%9B-E%C5%81K-SYF-NIEGOSPODARNO%C5%9A%C4%86-%C5%81AMANIE-PRAWA-!!-WYSY%C5%81AMY-MAILE-!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/227348-W-K%C5%82aju-jak-w-raju-dramat-ps%C3%B3w-pod-opiek%C4%85-fundacji Quote
pikola Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Bardzo przepraszam ale to wazne!Zajrzyjcie w moj banerek prosze:-( Quote
niepokolorowanka Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 RADYSY. Powtórka z Ruskiej Wsi? Wydarzenie na facebooku dotyczące Radys a założone przez Bernardyn Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych: http://www.facebook.com/events/343342365744392/ Kopiuję z opisu wydarzenia: Schronisko w Radysach, niedaleko Ruskiej Wsi. Mówią, że te dwa miejsca konkurują ze sobą. Obydwa to działalność komercyjna prywatnych osób, które prowadząc schronisko zarabiają. W Ruskiej Wsi jest już mało psów, w Radysach ok. 1,5 tyś i nadal przybywa. Na tych terenach jest mało adopcji, niedługo bez naszej pomocy liczba psów przekroczy 2000. Spróbujcie sobie wyobrazić tysiące psów w kojcach, jeden obok drugiego, jak okiem sięgnąć, hektary niechcianych żyć i wołanie o pomoc. Olbrzymi obszar i długie ciągi boksów. Po godzinie chodzenia mamy dość. Za dużo. Byliśmy kilka razy i nigdy nie wyjechaliśmy z pustymi rękami, a raczej samochody nasze były wypełnione po brzegi psami, które najbardziej potrzebowały pomocy. Z całej Polski w umówionym terminie zjeżdżają się organizacje prozwierzęce, wolontariusze i miłośnicy zwierząt i jadą do Ruskiej, Radys i kilku jeszcze miejsc, których nazw nie podamy na razie, bo to dziwne miejsca i może być różnie. Do tej pory zabraliśmy z Radys ponad 50 psów w największej potrzebie, które nie miały żadnych szans w tak dużym skupisku zwierząt. Stare, chore, dużo szczeniaków. Będziemy jeździli tam nadal. Może któregoś dnia już nas nie wpuszczą i zacznie się kolejna akcja z kolejnym schroniskiem. Na razie stosunki z właścicielami Radys są w miarę poprawne, chwilami napięte, bo wiadomo, że nie do końca chodzi nam o to samo. Zobaczymy, jak dalej pójdzie nam w tych Radysach. Może uda się jednak jakoś dogadać? Potrzebna jest pomoc wszystkich.Szczegóły podadzą w wydarzeniu ludzie, którzy są zaangażowani. Potrzebne są oczywiście pieniądze, bo bez nich możemy sobie tylko narzekać przed klawiaturą. Te kilkadziesiąt, które zabraliśmy do tej pory są utrzymywane za prywatne pieniądze ludzi, którzy po nie przyjechali. Zapłacili oni też za paliwo, żeby dojechać do Radys. To są duże kwoty i w tej chwili nikogo nie stać już, żeby wyłożyć kolejne pieniądze. Teraz potrzebni jesteście Wy i wasze portfele. Fundacja BERNARDYN udostępnia konto bankowe dla wpłat na ogólnopolską akcję pomocy najbardziej potrzebującym psom ze schroniska w Radysach. Psy kwalifikujące się do pomocy będą wybierane przez lekarzy weterynarii i doświadczonych inspektorów organizacji prozwierzęcych. Zainteresowanie organizacji i miłośników zwierząt schroniskiem w Radysach jest związane z akcją tzw 'pasa wschodniego", czyli sprawdzeniem co się dzieje w różnych miejscach, gdzie zorganizowane zostały skupiska psów, przy wschodniej granicy. A dzieje się tyle, że aż strach. BERNARDYN Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych 98-100 Łask Anielin 51 Bank PKO SA 18 1240 3288 1111 0010 2985 8304 (pomoc dla psów z Radys) Quote
Recommended Posts