katik Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Gratulacje, Urocza jest ta mała :loveu: jakie ma domowe imię? Quote
Kajusza Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 gratuluje nowego nabytku :-) ... i liczę na dużo fotosów Princa i małej Abi :-) Quote
motyleqq Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 super, jest przesłodka oczywiście, wymiziaj ode mnie :D Quote
chrupcia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Abisia jest słodka, ale Prince to mój faworyt z tymi ucholami :loveu: Quote
dianusia921 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Nie było mnie tylko chwilę a tu już takie nowości ?! http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/303106_260094777364449_100000917870047_791539_372760750_n.jpg bombowa !!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Napisz coś więcej o niej, skąd jest, jaka jest, jak futro przyjęło maleństwo ? Quote
cockermaister Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Marchewkowy napisał(a):My jeździmy na wakacje czasem do Gęzyna (koło Koziegłów) i do Poraja też wpadamy to może uda nam się umówić na spacer bo na wakacjach futrzakowi wybitnie brakuję psiego towarzystwa :) jeżdziecie do naszych okolic ?! super !! może w przyszłym roku jak wpadniecie na wakacje to jakiś spacerek ?? gratki nowej pociechy :) Quote
Marchewkowy Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Opiszę wszystko potem :) Teraz kilka fotek Abiśki z dzisiaj|Tak by wyglądała jak by miała obcięte uszka a tu na codzień Quote
KT Arts Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Mała jest boska:loveu: Może teraz uda nam się kiedyś spotkać na jakiś spacerek ;) Quote
bobroska. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Mała jest słodka. :loveu: Będziecie jej kopiować uszy? Quote
Molowe Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 świetna Abiśka jest:) wymiziaj Ją ode mnie Quote
Kajusza Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 piękny szczeniorek :-) a jak Prince znosi konkurencję?? zaakceptował już młodszą "siostrzyczkę"? .... i tak off - czytając powyższe nt kopiowania (niewiem jaka jest twoja decyzja w tej kwestii) - makabryczne wydaje mi się ucięcie kawałka ciała takiej słodkiej kulce, tylko poto aby miała ładne "kucyki" .. i jeszcze ten eufemizm "kopiowanie" :-( Quote
Marchewkowy Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Nie, nie będę jej obcinać uszu chociaż strasznie podobają mi się cięte :) Prince troszkę obrażony ale jest całkiem ok ;) Quote
chrupcia Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 https://lh5.googleusercontent.com/-r9hn5sfUpgs/TnoFSzMLeMI/AAAAAAAAHBM/jfBNO8LiWFs/s512/DSC_0069.jpg :loveu: słodak jest! musi być strasznie mięciutka :) i szkoda że nie będzie miała takich fajnych stojących ucholi, ale rozumiem każdy robi jak chce :) Quote
Marchewkowy Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Właśnie wróciłam z pracy, futra wybiegane i śpią więc może teraz coś napiszę :) Od jakiś 2 lat myśleliśmy nad suczką ale jakoś w miotach które były zawsze nam coś nie pasowało... 2 miesiące temu zmarła moja jamniczka Sonia i to myślę też miało wpływ że zdecydowaliśmy się na Abi... w domu było tak pusto bez niej, rodzice nie mieli z kim chodzić na spacerki bo z Princem rzadko wychodzą... Princuś też szukał Soni po domu... Wtedy właśnie zobaczyłam bardzo ciekawe skojarzenie w hodowli Złota Elita (tutaj podziękowania dla hodowców Agnieszki, p. Marioli i p. Irka ) Znałam psy z tej hodowli widziałam na żywo szczeniaki z różnych miotów i bardzo nam się podobały :) Abiśka nazywa się rodowodowo Just For Fun Złota Elita FCI Mieliśmy duży problem z wyborem suczki bo było ich w miocie aż 5 a że miot bardzo wyrównany to było strasznie wybrać jedną misie bo najchętniej zabrałabym wszystkie do siebie :) Przede wszystkim patrzyłam na charakter...ale prawda jest taka że Abi sama nas wybrała, gdy przyjechaliśmy do nich gdy miały niespełna 2 tygodnie Abiśka (która miała się zresztą nazywać Zora ale jakoś do niej nie pasowało) chodziła za mną kro w krok i tuliła się nawet gdy ich mamcia przyszła je nakarmić wolała się przytulać...słodzizna! Niesamowite przyżycie obserwować maleństwa, miałyśmy okazję też je karmić... Kilka zdjęć z pierwszej wizyty: Do samego końca jednak wahaliśmy się miedzy Abi a jeszcze jedną suczką :) Agnieszka jednak uznała że Abi ma tą Iskierkę i lepiej rokuje wystawowo i to nam strasznie pomogło w wyborze :) Potem byliśmy jeszcze u szczeniaków jak miały prawie 5 tygodni W międzyczasie pojechaliśmy na wakacje, a gdy wróciliśmy Abi była właściwie do odbioru :) Quote
bobroska. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Kajusza napisał(a): .... i tak off - czytając powyższe nt kopiowania (niewiem jaka jest twoja decyzja w tej kwestii) - makabryczne wydaje mi się ucięcie kawałka ciała takiej słodkiej kulce, tylko poto aby miała ładne "kucyki" .. i jeszcze ten eufemizm "kopiowanie" :-( :lol: Marchewkowy napisał(a):Nie, nie będę jej obcinać uszu chociaż strasznie podobają mi się cięte :) Prince troszkę obrażony ale jest całkiem ok ;) Uff, to dobrze, przepraszam, jeśli Cię urażę, ale cięte ucha u briardów mnie przerażają. :lol: U takich jak Abi i Prince to jeszcze ok, ale czarne z kopiowanymi wyglądają strasznie. :lol: Strasznie lubię czarne poduszki u psów, które nie są czarne. :loveu: Quote
Marchewkowy Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 bobroska. napisał(a)::lol: Uff, to dobrze, przepraszam, jeśli Cię urażę, ale cięte ucha u briardów mnie przerażają. :lol: U takich jak Abi i Prince to jeszcze ok, ale czarne z kopiowanymi wyglądają strasznie. :lol: Strasznie lubię czarne poduszki u psów, które nie są czarne. :loveu: mówisz że u czarnych cię przerażają :P Jak znajdę fotkę Prince wersja diabeł to ci pokażę ;) Przedstawię może rodzinkę Abiśki Tatuś z Dani Balou czyli Mon ami Pour Toujours Gambler Młodzieżowy Champion Niemiec Champion Danii Klubowy Champion Danii Champion Niemiec Champion Luksembugra Selekcja Belgii 2009 Selekcja Francji 2008 DH-B, CSNB-clear EU-Free Quote
Marchewkowy Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Jako że poczta e-mail strajkuję i nie mogę pobrać fotek mamy to tata taty:D Czyli dziadek Abi od strony ojca Pain d'Epice de Majestade HD - A, CSNB-clear, Sel. Francji, Raproduktor Elite A, CSAU po lewej po prawej Quote
bobroska. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 http://www.zkkrosno.vel.pl/index.php?go=championy zobacz sobie zdjęcie tego czarnego briarda - przecież on wygląda, jakby to ucho miał jedno. :lol: A kłapciatki wyglądają świetnie, bardzo podoba mi się tatuś Abi. Quote
Marchewkowy Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 To teraz czas na mamę taty czyli babcie od strony ojca :) Wspaniałą suczkę w której jestem zakochana Zenia du Champ d'Ardoye U.E.B.B. Winster 2001 Danish Champion Danish Club Champion Luxembourg Champion Selekcja Belgii 2003 Selekcja Francji2003 16 x CAC, 6 x CACIB, 22 x BOB Briard Roku 2001 Briard Roku 2002 Briard Roku 2003 DKK best briard 2003 HD: A (Francja) PRA : Free CSNB : Free ERG: OK IPO 1, Quote
Marchewkowy Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Poczta ożyła więc oto mamcia Abi Sweet Savannah Złota Elita Młodzieżowy Champion Polski Champion Polski Champion Rumunii East Winner 2011 II Najlepsza Młoda Płowa Suka roku 2009 w Rankingu Klubu Briarda i Beaucerona 4xCACIB, 3xBOB HD-A Quote
KT Arts Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Ale ładna rodzinka :loveu: Ojciec Abi jest BOSKI :loveu: Grono briardów które mi się podobają coraz bardziej się powiększa :) Quote
dianusia921 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 https://lh3.googleusercontent.com/-wEdc2v2L8bc/TnoFbzJlUNI/AAAAAAAAHBM/tLnvZRGM7zM/s512/DSC_0144.jpg ślicznie by wyglądała z ciętymi ucholkami :loveu: ale z naturalnymi też wygląda cudnie :) https://lh5.googleusercontent.com/-QPKj8ObVHUU/TnoFUUVhBcI/AAAAAAAAHBM/K1o6pUuvmEM/DSC_0075.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu: https://lh5.googleusercontent.com/-gCwdZRj_uiQ/TnpGj_NrerI/AAAAAAAAHDM/MZCv2-4jBc0/Glimmer_Pain_1.jpg to zdjęcie mi się bardzo spodobało, strasznie lubię pary, duety tej samej rasy razem :lol: https://lh3.googleusercontent.com/-jpDcWNdizes/TnpI6GhUdtI/AAAAAAAAHDk/iNCIM74PGVs/s640/Zenia-Hunde.jpg śliczny pies ! Quote
Kosmaty Gałganek Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Martyna, dzieciaki Ci się udały :loveu:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Mała jest słodka, niech pooowoli rośnie ;)[/FONT] Quote
Recommended Posts