Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marchewkowy napisał(a):
My jeździmy na wakacje czasem do Gęzyna (koło Koziegłów) i do Poraja też wpadamy to może uda nam się umówić na spacer bo na wakacjach futrzakowi wybitnie brakuję psiego towarzystwa :)

jeżdziecie do naszych okolic ?! super !! może w przyszłym roku jak wpadniecie na wakacje to jakiś spacerek ??

gratki nowej pociechy :)

Posted

piękny szczeniorek :-) a jak Prince znosi konkurencję?? zaakceptował już młodszą "siostrzyczkę"?

.... i tak off - czytając powyższe nt kopiowania (niewiem jaka jest twoja decyzja w tej kwestii) - makabryczne wydaje mi się ucięcie kawałka ciała takiej słodkiej kulce, tylko poto aby miała ładne "kucyki" .. i jeszcze ten eufemizm "kopiowanie" :-(

Posted

Właśnie wróciłam z pracy, futra wybiegane i śpią więc może teraz coś napiszę :)
Od jakiś 2 lat myśleliśmy nad suczką ale jakoś w miotach które były zawsze nam coś nie pasowało...
2 miesiące temu zmarła moja jamniczka Sonia i to myślę też miało wpływ że zdecydowaliśmy się na Abi... w domu było tak pusto bez niej, rodzice nie mieli z kim chodzić na spacerki bo z Princem rzadko wychodzą... Princuś też szukał Soni po domu...
Wtedy właśnie zobaczyłam bardzo ciekawe skojarzenie w hodowli Złota Elita (tutaj podziękowania dla hodowców Agnieszki, p. Marioli i p. Irka )
Znałam psy z tej hodowli widziałam na żywo szczeniaki z różnych miotów i bardzo nam się podobały :)
Abiśka nazywa się rodowodowo Just For Fun Złota Elita FCI
Mieliśmy duży problem z wyborem suczki bo było ich w miocie aż 5 a że miot bardzo wyrównany to było strasznie wybrać jedną misie bo najchętniej zabrałabym wszystkie do siebie :) Przede wszystkim patrzyłam na charakter...ale prawda jest taka że Abi sama nas wybrała, gdy przyjechaliśmy do nich gdy miały niespełna 2 tygodnie Abiśka (która miała się zresztą nazywać Zora ale jakoś do niej nie pasowało) chodziła za mną kro w krok i tuliła się nawet gdy ich mamcia przyszła je nakarmić wolała się przytulać...słodzizna! Niesamowite przyżycie obserwować maleństwa, miałyśmy okazję też je karmić...
Kilka zdjęć z pierwszej wizyty:

Do samego końca jednak wahaliśmy się miedzy Abi a jeszcze jedną suczką :)
Agnieszka jednak uznała że Abi ma tą Iskierkę i lepiej rokuje wystawowo i to nam strasznie pomogło w wyborze :)
Potem byliśmy jeszcze u szczeniaków jak miały prawie 5 tygodni

W międzyczasie pojechaliśmy na wakacje, a gdy wróciliśmy Abi była właściwie do odbioru :)

Posted

Kajusza napisał(a):

.... i tak off - czytając powyższe nt kopiowania (niewiem jaka jest twoja decyzja w tej kwestii) - makabryczne wydaje mi się ucięcie kawałka ciała takiej słodkiej kulce, tylko poto aby miała ładne "kucyki" .. i jeszcze ten eufemizm "kopiowanie" :-(

:lol:

Marchewkowy napisał(a):
Nie, nie będę jej obcinać uszu chociaż strasznie podobają mi się cięte :)
Prince troszkę obrażony ale jest całkiem ok ;)

Uff, to dobrze, przepraszam, jeśli Cię urażę, ale cięte ucha u briardów mnie przerażają. :lol: U takich jak Abi i Prince to jeszcze ok, ale czarne z kopiowanymi wyglądają strasznie. :lol: Strasznie lubię czarne poduszki u psów, które nie są czarne. :loveu:

Posted

bobroska. napisał(a):
:lol:
Uff, to dobrze, przepraszam, jeśli Cię urażę, ale cięte ucha u briardów mnie przerażają. :lol: U takich jak Abi i Prince to jeszcze ok, ale czarne z kopiowanymi wyglądają strasznie. :lol: Strasznie lubię czarne poduszki u psów, które nie są czarne. :loveu:

mówisz że u czarnych cię przerażają :P Jak znajdę fotkę Prince wersja diabeł to ci pokażę ;)

Przedstawię może rodzinkę Abiśki
Tatuś z Dani
Balou czyli Mon ami Pour Toujours Gambler

Młodzieżowy Champion Niemiec
Champion Danii
Klubowy Champion Danii
Champion Niemiec
Champion Luksembugra
Selekcja Belgii 2009
Selekcja Francji 2008
DH-B, CSNB-clear EU-Free

Posted

Jako że poczta e-mail strajkuję i nie mogę pobrać fotek mamy to tata taty:D
Czyli dziadek Abi od strony ojca Pain d'Epice de Majestade
HD - A, CSNB-clear, Sel. Francji, Raproduktor Elite A, CSAU

po lewej

po prawej

Posted

To teraz czas na mamę taty czyli babcie od strony ojca :)
Wspaniałą suczkę w której jestem zakochana
Zenia du Champ d'Ardoye

U.E.B.B. Winster 2001
Danish Champion
Danish Club Champion
Luxembourg Champion
Selekcja Belgii 2003
Selekcja Francji2003
16 x CAC, 6 x CACIB, 22 x BOB
Briard Roku 2001
Briard Roku 2002
Briard Roku 2003