mag_da Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Przy zakupie szczeniaka dostalam metryczke. Niby wszystko jest ok, tylko nie ma w niej podanego tatuażu matki. Czy wie ktoś jaka może być tego prztyczyna?? Quote
Gonia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Może matka pochodzi z zagranicznej hodowli i ma nr.chipa? Quote
ktrebor Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Najprostszym wyjaśnieniem jest standardowa zwykła pomyłka w związku - może była tylko zachipowana i nie wiedzieli jak to wypełnić. Quote
Gazuś Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 A z jakiej hodowli pochodzi matka? Polskiej? Bo jak z zagranicznej to pewnie chip. Quote
mag_da Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Oby tak było. Martwię się o to, żeby nie było problemu z rejestracją pieska. Dziekuję za odpowiedzi Quote
mag_da Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Gazuś napisał(a):A z jakiej hodowli pochodzi matka? Polskiej? Bo jak z zagranicznej to pewnie chip. Piesek pochodzi z polskiej hodowli. Quote
Gonia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Rozumiem,że szczenię pochodzi z polskiej hodowli i że suka matka też jest w polskiej hodowli,ale mogła być do niej sprowadzona z zagranicy.Najlepiej zadzwoń do oddziału,który wystawił metrykę. Quote
tkacka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 ..pewnie zwykle niedopatrzenie...a inne dane sa poprawne? Mysle, ze to zwykly blad...a czy widzialas rodowod suki i ja sama? Jesli tak to latwo sprawdzic...psy w ZK tatuowane sa juz ok 20 lat...ja pamietam czasy gdy nie byly... Quote
mag_da Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Już wiem dlaczego nie ma tautażu matki. A mianowicie matka mojej psiny jest wpisana do księgi wstępnej. Ot co. W sumie to powinna mieć tatuaż. Sama już nie wiem. Wiem, że sprzedawca prawnie powinien mnie o tym poinformować a tego nie zrobił Quote
Recommended Posts