Jump to content
Dogomania

Jaki sport ćwiczysz ze swoim Yorkiem ?  

16 members have voted

1. 1. Jaki sport ćwiczysz ze swoim Yorkiem ?

• Obedience
      0
    • Agility
      8
    • Flyball
      0
    • Inny
      3
    • Nie ćwiczę nic
      5

Recommended Posts

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tak troche poza tematem.Nie wiecie czy gdzieś w Rzeszowie jest ośrodek agliliti.Bo udało mi sie namówić mame na piesia (będzie na marzec) i chciałam z nim ćwiczyć agliliti.Z góry dziękuje za pomoc.

• 2 weeks later...
Posted

Dziekuje Dziewczyny,

Ja najbatrdziej jestem dumna, ze moja sucz zatrzaskuje w zebach koziolek, nie podgryza go, nie wypuszcza z zebow, tylko z zadarta glowa patrzy, w bezruchu i pelnym napieciu patrz na mnie :-)
Bardzo jestem z tego dumna ... chociaz moja trenerka mowi, ze to jeszcze nie to czego oczekuje ;)
No coz ... wciaz trenujemy i sprawia nam to ogromna satysfakcje :-)

Posted

a to Beatko najwazniejsze. super,że jesteś taka dumna z Majki :D
jakbym miała czas i możliwości sama byl ćwiczyła z moimi maluchami...
mam nadzieję,że w końcu i mi się z czasem to uda 8)

Posted

Egzekwowanie komend w sytuacjach typu - podworko, fajna zabawa z innym psem, gonitwa na calego, a tu pancia wyskakuje z jakims "do mnie" czy "noga" czy innym niestosownym tekstem? :-)) Moja psica ma wtedy mine "weees, czy my jestesmy w szkole?" :-)

Posted

Ewok napisał(a):
Egzekwowanie komend w sytuacjach typu - podworko, fajna zabawa z innym psem, gonitwa na calego, a tu pancia wyskakuje z jakims "do mnie" czy "noga" czy innym niestosownym tekstem? :-)) Moja psica ma wtedy mine "weees, czy my jestesmy w szkole?" :-)

Wszystko jest do nauczenia :-) U nas nie ma opcji ;) Jesli jest "do mnie", to bez wzgledu na to co dzieje sie dookola komanda jest natychmiast wykonana :-) Musze przyznac, ze to dosc wygodne :D

Posted

SwEet_LiLi napisał(a):
Wind , chciałam zapytać jak długo chodzisz / chodziłaś z Mają na szkolenia ??
Czytałam że było tego troche ...
Dlatego pytam :oops:

Na poczatku 2,5 miesiaca do psiego przedszkola, a od maja br. raz w tygodniu bierzemy lekcje obedience :-)
Wiec bylo tego troche ;)

Posted

To Ty sie strasznie szybko uczysz! Ja chyba jakas tepa jestem, bo mi ciagle nie wychodzi "do mnie" jak sa inne psy na podworku, o "noga" nie wspomne, bo wstyd :-(

Posted

Ewok napisał(a):
To Ty sie strasznie szybko uczysz!

Oj tak ... ja na pewno szybko sie ucze :lol: Nie to co Majka ... ona zdecydowanie wolniej ;)

A "do mnie" cwicz na dlugiej, cienkiej lince :-) Zobaczysz, ze efekty przyjda baaardzo szybko :-)

powodzonka :-)

• 3 months later...
Posted

Wiem, ze to baaardzo malo popularny topik i nijak mu konkurowac z rozowymi kubraczkami, czerwonymi kokardkami i zdobionymi butkami :evil_lol: , ale ... ale nie bylabym soba, gdybym nie napisala, ze dla zdrowego (fizycznie i psychicznie - co jest niezwykla rzadkoscia) yorka, sportowe "poniewieranie" go po przeszkodach i trenowanie, jest czyms co te psy kochaja najbardziej :loveu:

Gdy na treningi brakuje nam czasu w dzien, to gleboko w nocy trenujemy flyball:

Skok na przeszkode ...

I zeskok :lol:

Nie latwo jest malemu ... czyli jak Majut wydlubuje swa mikro-pileczke :lol:

Agility, ze nie jest obce malym terierom :diabloti:

Kochani, york to nie pies do kieszeni! Pracujcie ze swoimi terierami :loveu: , bo juz slabo mi sie robi od wiecznego ciumkania, nad naszymi piechami :shake:

W.

Posted

Wind napisał(a):
Oooo betty, milo kogos ze szkolen widziec na yorkach :loveu:
Wiesz ... przecieram nieznane szlaki :evil_lol:

:p teraz odkrylam ten temat, milo popatrzec na pracujacego pieseczka :)
kiedys w necie znalazlam filmiki z rasami psow(takie krotkie), i niektore male rasy np. pomeranian czy shipperke, ale nie pamietam czy york, byly nagrane jak ladnie aportuja lub wykonuja inne cwiczenia z posluszenstwa :p

Posted

Majeczka jak zawsze super!!!!!

A wy na hali gdzies cwiczycie teraz????
Ale macie super..... Zazdroszcze!
My musialysmy z tolką pauze zrobic, bo tam gdzie Tola biegała przeszkody pokryte tak lodem ze dwa razy spadła (spoko - złapałam), tunel zaypany, łapki sie wszedzie slizgają :((( Zimujemy w domu, a taka szkoda bo ona młoda to taka pojetna.

to jeszcze jesienne mamy....

zrobi sie ciepło i odsnieza nam tor to wracamy
Bedziemy gonic Majeczke :-)

Posted

Mój ulubiony temat na yorkach! :multi: :loveu: Wind - za mało fotek! :cool3: Majeczka jest (niestety ;) ) bezkonkurencyjna w sportowych yorkach... A dziwne jest to, że większość właścicieli yorków lubi powtarzać "to prawdziwy terrier"... a potem ubierają tego "prawdziwego terriera" w różową sukienkę. :diabloti:

Posted

[quote name='betty_labrador']Julita zdjecie super :loveu:

a te pieski w tle na zdjeciu tez trenuja? czy tylko robia za widownie?:cool3:
one nas deptaly :lol:
ale tak powaznie - to harcowały, a Tolcia znudzona harcami wzieła sie za nauke. Zreszta musze nieskromnie przyznac ze pan nauczyciel zawsze dawal nas za przyklad wszystkim wielkoludom, wiec mysle ze czeka nas jakas przyszlosc :-)
tak zaczynałyśmy

a teraz juz sporo umiemy.
No zawsze trzeba zaczac, a teraz juz tylko kontynuowac :-)

Posted

julitko,

Mamy to szczescie, ze na zime nasz Klub Agility przeniosl sie do hali :-) Mozemy wiec cwiczyc bez lodu, sniegu i ziabu :-) W weekendy od 7.00 mamy treningi agility, a w tygodniu od 22.00 do 24.00 flyball :-) Jest wiec co robic :-)
W ostatni weekend lutego nasz klub organizuje zawody agility. Oczywiscie startujemy! Pewnie wkrotce zadebiutujemy w zawodach obedience :multi: Bedzie sie wiec dzialo w tym roku :-)

Gosia,

To jest tak, ze stalo sie politycznie poprawne powiedziec "york to terier", albo "yorka nalezy traktowac, jak kazdego psa". Jednak nie dajmy sie zwiesc :shake: Slowa sobie, a czyny ... hmmm ... tak jak napisalas: ubranka, wstazeczki, noszenie w torbach, upychanie w kieszeniach ... wrrrrrr :angryy:

julita,

No to kiedy spotkam Tolusie na zawodach? Bede Was wyptrywac :loveu:

W.