Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

adoptowany!

Boks nr 44

Nr schroniskowy
1605/11
Nr na szyi
1790
W schronisku od
09.09.2011
Imię:
Nero
Opis: cudny biszkopcik! fajniutki! był adoptowany, ale niestety nie dogadał się z psem rezydentem i wrócił do schronu w sobotę :(

Posted

W dt z nadzieją na przekształcenie w ds :)

Boks kwarantanna 82 (ale chłopak do wzięcia na już)

Nr schroniskowy
1550/11
Nr na szyi
1718
W schronisku od
01.09.2011
Imię:
Snupi
Opis:labek uciekinier, lubi na gigancie wdać się w bójki, ale poza tym mniodzio!

Posted

Adoptowana!

Boks kwarantanna 76

Nr schroniskowy
1541/11
Nr na szyi
1743
W schronisku od
30.08.2011
Imię:
nie ma
Opis: suczka, przytulaśna, delikatna, ale ponoć w dniu przyjęcia stawiała się z zębami u weta - jednak ja zrzucam to na sam moment przyjmowania, bo teraz jest bardzo pozytywna.

Posted

Snupi (vel. Snoopy :)) od dzisiaj na dt u mojej koleżanki Ilonki :) - jak się chłopak postara, to może zostanie przez zasiedzenie ;)
Wypisanie ze schronu:

kąpiel :) - bardzo jest grzeczny przy zabiegach pielęgnacyjnych

obok Pana

z piłeczką

Chłopak ma trochę grzyba w uchu, dostał Surolan. Braki sierści na głowie i uchu oraz trochę na ogonie, prawdopodobnie po pogryzieniu, chociaż niewykluczone, że jakieś problemy skórne to naszym zdaniem też mogą być. Wet schroniskowy nie przejął się, zobaczymy co się dalej będzie z tym działo...Jeszcze dzisiaj może uda nam się pospacerkować razem.

Posted

terierfanka napisał(a):
Snupi (vel. Snoopy :)) od dzisiaj na dt u mojej koleżanki Ilonki :) - jak się chłopak postara, to może zostanie przez zasiedzenie ;)
.
no i super :multi:

Posted

Co za wieści Snupi ty nie rób jaj sobie badz grzeczny chłopaku , pysio piękny misowaty terifanko a on ma łapki z przebarwieniami jakies chyba wylizane ? moze to jakas alergia ? skórna atopia lub hot -spoty super mu sie trafiło gratulujemy DT jak narazie

Posted

abilab napisał(a):
Co za wieści Snupi ty nie rób jaj sobie badz grzeczny chłopaku , pysio piękny misowaty terifanko a on ma łapki z przebarwieniami jakies chyba wylizane ? moze to jakas alergia ? skórna atopia lub hot -spoty super mu sie trafiło gratulujemy DT jak narazie

no ma jakieś przebarwienia sierści, ale się tymi łapami jakoś nie interesuje, więc na razie nie diagnozowałyśmy w tym kierunku. Wetka mu dzisiaj oglądała te ubytki na pysku i pobrała nawet zeskrobiny w kierunku grzyba, chociaż miejmy nadzieję, że to jednak tylko ślady po bójce są. Generalnie to Ilona chciała, żeby mu gardło obejrzeli bo charczał trochę w nocy, ale weci mówią na razie, że to od ciągnięcia na smyczy. Zakup szelek niestety dzisiaj się nie udał...

Posted

Może być nadkażone, warto zalać riwanolem - tanio, prosto i skutecznie przez kilka dni i zobaczyć, czy jest poprawa, może to być też alergiczne , ale niekoniecznie, mojemu robi się tak na skutek odrzanki w okresie glonowania i nadmiaru namaczania w zbiornikach wątpliwej czystości. A tak poza tym - bardzo się cieszę, że Snupi Snoopi już poza schronem :)

Posted

oj Abusia po okresach kąpieli to od jakis dwoch lat smierdoli z a przeproszeniem jak stara scierka do podłogi po okresach kapieli przestaje , pytalam o łapki bo zaciemnienia moga byc od wylizywania ale jak sie nie interesuje to moze bedzie ok , uszyska do wyleczenia , misiek moze troche charczy bo on chyba taki troche klocek jest moze emocje ale bardzo sie ciesze ze juz bezpieczny

Posted

[quote name='Basia1244']W dt z nadzieją na przekształcenie w ds :)
A ta nadzieja jest duza?
Bo jak nie (nie daj Boże) to proszę o informacje dodatkowe, uzupełnię watek u nas o niego....

Posted

hej dziewczyny,na opolskiej stronie ogloszeniowej znalazlam info ze babeczka chce adoptowac labka 782-850-716 to jest jej nr,z dopiskiem zeby dzw po 15....w razie co moge zrobic PA bo to moja okolica.

Posted

zadzwonił już ktoś?
słodziak siedzi w schronie, a ja nie rozumiem....kurcze! chłopak jak marzenie, 4-letni , tylko nie kazdy kolega mu pasi - ale czy musi? za to koleżanki lubi nadmiernie :)

Posted

karmelcia napisał(a):
hej dziewczyny,na opolskiej stronie ogloszeniowej znalazlam info ze babeczka chce adoptowac labka 782-850-716 to jest jej nr,z dopiskiem zeby dzw po 15....w razie co moge zrobic PA bo to moja okolica.

dzwoniłam przed chwilą, ale nikt nie odbiera