Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Leoś[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Leoś ma ok. 8 lat znaleziony w Sosnowcu , został przywiązany do bramki na placu zabaw. W schronisku w Sosnowcu przebywał od 22.07. Leoś ma czarno szare ubarwienie , włos długi, mieszaniec w typie teriera. Psiak jest grzeczny, posłuszny, zachowuje fizjologię w domu i sygnalizuję potrzebę wyjścia na spacer. Nie szczeka w domu bez powodu, nie jest hałaśliwy, nie niszczy, ładnie chodzi na smyczy. Obecnie przebywa od 4.09 w domu tymczasowym i jest w trakcie leczenia o podłożu neurologicznym. Pies został wyciągnięty ze schroniska ponieważ przestał chodzić. Po wykonanym rtg kręgosłupa i miednicy nie stwierdzono żadnego złamania, sparaliżowania i wypadku komunikacyjnego. Obecnie Leoś bierze steryd Dexaford, witaminy Combivit oraz Nivalin. w Domu tymczasowym zaczął się pomału otwierać i zaczął robić małe postepy. Zaczyna pomalutku chodzic.!!!! Po zakończeniu leczenia będzie oczekiwał na adopcję. Osoby zainteresowane w przyszłości adopcją Leosia proszę o kontakt pod nr tel:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]506 458 702[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Bardzo ale to bardzo prosimy o pomoc w leczeniu Leosia, brakuje nam funduszy a leczenie Leosia niestety kosztuje, rosną długi w lecznicy:oops:. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]podaję konto[/FONT]
PKO BP SA
Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami "Nadzieja na Dom"
65 1020 2313 0000 3102 0402 7082

w treści wpisać: na cele statutowe - dla Leosia

a oto zdjęcia Leosia

Posted

unixena napisał(a):
Zapisuje chlopaczka ,cudny jest ...napisalam tez prosbe do Iljovy ,by zalozyla Leosiowi watek na FB .

ja bym mu zrobiła tylko nie wiem czy Dorin91 nie będzie chciała robić wydarzenie ze schroniskowego fb :)

Posted

przyszły pieniązki dla Leosia

W imieniu cudnego pieseczka bardzo dziękuję:multi:

Wrzosek 30,-
Sperska 50,-
Szyłobryt 50,-

razem 130,- dzięki, dzięki :) :) :)

Posted

Dorin91 napisał(a):
Są 2 chętne domy na niego! :multi: Trzymajcie kciuki ;)
Leczenie przebiega pomyślnie i pierwsza kuracja zbliża się ku końcowi, Leoś zaczyna już nawet biegać! :)

Kciuki zacisniete -powodzenia Leosiu ...

Posted

Witam Wszystkich u Leosia
obecnie jest w trakcie leczenia i bierze zastrzyki. Napewno na dniach pojedzie na zabieg kastracji. Koniecznie chcę wykonać dla Leosia wizytę u neurologa, ponieważ chciałabym poznać przyczynę faktu, że wtedy przestał chodzić? Te problemy mogą powrócić? Pozatym w domu Leoś jest grzeczny, ma dobry kontakt z pozostałymi psami. Teraz zrobił się pewniejszy i zaczyna pokazywać zęby- jak mu się coś nie podoba i marszczy nosek, ma charakter dominujący w grupie, potrafi walczyć o swoje. Często odczuwa ból jak się go podnosi? to też jest zastanawiające? Ma trochę lęk separacyjny, jak wychodzę z domu na początku szczeka, później jest już cicho.

Posted

Dziś Leoś miał kastrację, zabieg przeszedł bez inwazyjnie, czuje się dobrze. Miał zrobioną morfologie i biochemie, wyniki są dobre. Jednak nadal ma duży lęk separacyjny, jak go zostawiłam w lecznicy to bardzo szczekał. Mam nadzieję ,że nie będzie problemów z zaklimatyzowaniem się w nowej rodzinie. Byłam pokazać Leosia, rodzina jest nim zachwycona. Jednak Leoś nie bardzo chciał się pokazać, pokazywał zęby i nie dał się wziąść na ręcę jak nowa pani chciała go podnieść.
Czeka go jeszcze wizyta u neurologa i fryziera.

Posted

Wierze ,ze sie wszystko dobrze skonczy i piekny Leos zawita za niedlugo w wymarzonym domku .Choc tyle dobrze ,ze sama kastracja przebiegla dobrze i ze krew jest ok .Ja sie nie dziwie ,ze ludzie sa nim zachwyceni ,bo chlopczyk jest bardzo urokliwy .Ma taki kochany pycholek ...