abra64 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [FONT=Times New Roman]Leoś[/FONT] [FONT=Times New Roman]Leoś ma ok. 8 lat znaleziony w Sosnowcu , został przywiązany do bramki na placu zabaw. W schronisku w Sosnowcu przebywał od 22.07. Leoś ma czarno szare ubarwienie , włos długi, mieszaniec w typie teriera. Psiak jest grzeczny, posłuszny, zachowuje fizjologię w domu i sygnalizuję potrzebę wyjścia na spacer. Nie szczeka w domu bez powodu, nie jest hałaśliwy, nie niszczy, ładnie chodzi na smyczy. Obecnie przebywa od 4.09 w domu tymczasowym i jest w trakcie leczenia o podłożu neurologicznym. Pies został wyciągnięty ze schroniska ponieważ przestał chodzić. Po wykonanym rtg kręgosłupa i miednicy nie stwierdzono żadnego złamania, sparaliżowania i wypadku komunikacyjnego. Obecnie Leoś bierze steryd Dexaford, witaminy Combivit oraz Nivalin. w Domu tymczasowym zaczął się pomału otwierać i zaczął robić małe postepy. Zaczyna pomalutku chodzic.!!!! Po zakończeniu leczenia będzie oczekiwał na adopcję. Osoby zainteresowane w przyszłości adopcją Leosia proszę o kontakt pod nr tel:[/FONT] [FONT=Times New Roman]506 458 702[/FONT] [FONT=Times New Roman]Bardzo ale to bardzo prosimy o pomoc w leczeniu Leosia, brakuje nam funduszy a leczenie Leosia niestety kosztuje, rosną długi w lecznicy:oops:. [/FONT] [FONT=Times New Roman]podaję konto[/FONT] PKO BP SA Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami "Nadzieja na Dom" 65 1020 2313 0000 3102 0402 7082 w treści wpisać: na cele statutowe - dla Leosia a oto zdjęcia Leosia Quote
Nadziejka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Witam sie u przeslicznego chopaczka:thumbs::thumbs: Quote
gosia2313 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Nie poznałabym go ! :crazyeye: Będę go podrzucała, a wydarzenie na fb ma ? Quote
abra64 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 nie, wydarzeń na FB nie ma niestety nie umiem zrobic. Dziewczyny rozsylajcie gdzie możecie , proszę !!!!! Quote
diana79 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 ale cudo śliczne :loveu: zróbcie koniecznie FB, rozsyłam dalej Quote
abra64 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 dziewczyny nikt nie zagląda do Leosia, do cudnego psiaka :( Quote
unixena Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Zapisuje chlopaczka ,cudny jest ...napisalam tez prosbe do Iljovy ,by zalozyla Leosiowi watek na FB . Quote
gosia2313 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 unixena napisał(a):Zapisuje chlopaczka ,cudny jest ...napisalam tez prosbe do Iljovy ,by zalozyla Leosiowi watek na FB . ja bym mu zrobiła tylko nie wiem czy Dorin91 nie będzie chciała robić wydarzenie ze schroniskowego fb :) Quote
Dorin91 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 O rany, jak on się zmienił u Mony, zupełnie inny pies! Jest PRZEśliczny. Event na fb: http://www.facebook.com/event.php?eid=230247890358423 ;) Zapraszam, rozsyłajcie dalej :) Quote
Iljova Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Widzę że ma już FB więc zamknę te które zrobiłam. Powodzenia dla Leosia :-) Quote
abra64 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 przyszły pieniązki dla Leosia W imieniu cudnego pieseczka bardzo dziękuję:multi: Wrzosek 30,- Sperska 50,- Szyłobryt 50,- razem 130,- dzięki, dzięki :) :) :) Quote
Nadziejka Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 :thumbs::thumbs::iloveyou:do klebuszka Loesia dzis zagladamy z nadzieja Quote
Dadziu Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 jestem u psiaczka melduję się.podnoszę tylko narazie chłopaczka:oops: Quote
Dorin91 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Są 2 chętne domy na niego! :multi: Trzymajcie kciuki ;) Leczenie przebiega pomyślnie i pierwsza kuracja zbliża się ku końcowi, Leoś zaczyna już nawet biegać! :) Quote
Dadziu Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 fantastyczna wiadomosc trzymam mocno kciuki:) Quote
unixena Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Dorin91 napisał(a):Są 2 chętne domy na niego! :multi: Trzymajcie kciuki ;) Leczenie przebiega pomyślnie i pierwsza kuracja zbliża się ku końcowi, Leoś zaczyna już nawet biegać! :) Kciuki zacisniete -powodzenia Leosiu ... Quote
Dadziu Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 witaj Leosiu kochany.dalej trzymam kciuki za domek dla ciebie Quote
_Mona Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Witam Wszystkich u Leosia obecnie jest w trakcie leczenia i bierze zastrzyki. Napewno na dniach pojedzie na zabieg kastracji. Koniecznie chcę wykonać dla Leosia wizytę u neurologa, ponieważ chciałabym poznać przyczynę faktu, że wtedy przestał chodzić? Te problemy mogą powrócić? Pozatym w domu Leoś jest grzeczny, ma dobry kontakt z pozostałymi psami. Teraz zrobił się pewniejszy i zaczyna pokazywać zęby- jak mu się coś nie podoba i marszczy nosek, ma charakter dominujący w grupie, potrafi walczyć o swoje. Często odczuwa ból jak się go podnosi? to też jest zastanawiające? Ma trochę lęk separacyjny, jak wychodzę z domu na początku szczeka, później jest już cicho. Quote
_Mona Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Dziś Leoś miał kastrację, zabieg przeszedł bez inwazyjnie, czuje się dobrze. Miał zrobioną morfologie i biochemie, wyniki są dobre. Jednak nadal ma duży lęk separacyjny, jak go zostawiłam w lecznicy to bardzo szczekał. Mam nadzieję ,że nie będzie problemów z zaklimatyzowaniem się w nowej rodzinie. Byłam pokazać Leosia, rodzina jest nim zachwycona. Jednak Leoś nie bardzo chciał się pokazać, pokazywał zęby i nie dał się wziąść na ręcę jak nowa pani chciała go podnieść. Czeka go jeszcze wizyta u neurologa i fryziera. Quote
unixena Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Wierze ,ze sie wszystko dobrze skonczy i piekny Leos zawita za niedlugo w wymarzonym domku .Choc tyle dobrze ,ze sama kastracja przebiegla dobrze i ze krew jest ok .Ja sie nie dziwie ,ze ludzie sa nim zachwyceni ,bo chlopczyk jest bardzo urokliwy .Ma taki kochany pycholek ... Quote
_Mona Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Leosia czeka jeszcze wizyta u fryziera i u neurologa, odrobaczanie i szczepienia. Quote
Recommended Posts