miki27 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Bracia juz razem w dt! We wtorek Diabełek idzie do weta i zrobimy foty,żeby kocurki znalazły taki kochający domek już na zawsze. Pani, która sie nimi opiekuje mówi,że Węgielek przyszedł przywitać sie z Braciszkiem i zaczął mruczeć:) Quote
Luna007 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 och to super, że bracia już bezpieczni!!! tylko jeszcze domek stały potrzebny pilnie!!! Quote
BasiaD Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 O rany jak się cieszę..Jaka szkoda że nie mogąbyć u mnie , takie 2 czarnuchy to moja miłość...Fajnie że uratowani przed zimą..Mam nadzieję że szybko znajdą domek..Hop po domeczek!! Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Tak w końcu bezpieczni:) Pani Tereska to bardzo kochana kobieta. Sama ma problemy z chodzeniem, ma łącznie z Braciszkami 7 kotów i psa, ale ma ogromne serce i przygarnęla do swojej gromadki moje czrnuszki. Pomagam Jej jak mogę, to znaczy chodze z Nimi do weta, przywioze karme, piasek. Dobrze,że mam stały kontakt z Kiciami. We wtorek do weta i fotki Diabełkowi będę robić.No i o szczepieniu muszę pomyśleć, pewnie w przyszłym tygodniu Ich zaprowadzę. Niestety Poznań teraz rozryty i trzeba 2o min z buta ciągnąć do weta z takim przeszło 5kilowym Smokiem:) Trzeba jakoś pomóc Klaudus w ogłaszaniu Kubusia! Strasznie się o Niego boję, wygląda jak moja kicia(mam jedną dziewczynkę i 2 czarnych chłopaków) Trzeba ciągle prosić, pisać, dzwonić żeby akurat wbić się w jakiś tymczas. Ja nieraz ryzykuję jak było w przypadku Braci, jeden miał dt a drugi musiał czekać, ale prośby, błagania, oferowana pomoc w opiece nad Braćmi przyniosła pozytywny rezultat Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Oj tam, oj tam. Pomoc zwierzętom powinna być normą, zwłaszcza na wsi gdzie naprawdę ciężko jest mi się przebić z filozofią życiową,że kot, pies czuje jak człowiek i powinien być godnie traktowany a przynajmniej niech człowiek mu nie szkodzi. Większośc tych biednych zwierząt sa biedne właśnie przez człowieka. Quote
BasiaD Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 miki fajnie że mają Ciebie..Jakbyś czegoś potrzebowała wal jak w dym...Ja też kocham koty Niestety mam pewne ograniczenia w niesieniu pomocy..Ale jakby co to czekam tylko na hasło..I bardzo się cieszę że obydwa czarnuszki już bezpieczne.... Quote
Gosiara Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Piękne braciszki teraz je zobaczyłam,bo tak to codziennie Tereska mi przez telefon o nich opowiada;) Quote
Luna007 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 całe szczęście, że braciszkowie już bezpieczni :) Quote
Recommended Posts