Jump to content
Dogomania

Yeti, prawie akita - tyle czasu jak więzień...(W-wa) MA DOMEK!

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze, co tu zrobić?...on tam będzie siedział tak cichutko w tym hoteliku do końca życia :(
Na adopcjach Yeti miał do tej pory 500 wejść i nic?....:(. Nikt nie dzwonił?
Dzisiaj dodałam go jeszcze na:
gumtree
kupiepsa
alegratka
Yeti- postaraj się piesku. Święta blisko, a ty za kratami. Ludzie w tym okresie jakby bardziej myślą sercem. Może się uda.

Posted

Dziś byłam w lecznicy na Gagrina, ogłoszenie Yetulka wisi, ale tylko jedna karteczka zerwana:roll: A przecież to taki ładny pies.
Elurin czy ta pani opiekunka Yetiego to P.Ewa J.?

Posted

konisia napisał(a):
Dziś byłam w lecznicy na Gagrina, ogłoszenie Yetulka wisi, ale tylko jedna karteczka zerwana

Tamto ogłoszenie powiesiłam dosyć dawno temu :(. Miałam nadzieję, że skoro to taka "mocno" rozreklamowana lecznica to będzie większe zainteresowanie. Ale fajnie, że jeszcze wisi.W "mojej" lecznicy jest więcej zerwanych, ale to też jak widać nic nie oznacza.
Konisia, a może odwiedzasz jeszcze jakąś inną lecznicę i mogłabyś tam Yetusia "powiesic"?

Posted

A ja myślę, że można zrobić jeszcze dużo- tylko wymaga to zaangażowania.
Zacznijmy od tego, że znalazłam stronę hotelu "Bazyli", czyli tego miejsca w którym przebywa Yeti. Oto link:
http://bazyli.webpark.pl/. Jest tam dział poświęcony też psom bezdomnym. Są w nim m. in. psy szczęśliwie wyadoptowane dzięki różnym fundacjom i osobom prywatnym. To budujące, ale nie rozumiem dlaczego w dziale "psów do adopcji" nie ma żadnych ogłoszeń. Przecież to mogłaby być kolejna szansa dla Yetiego, a w jego aukcjach i ogłoszeniach można by było podawać bezpośredni link do strony na której każdy zainteresowany miałby szanse zapoznania się z warunkami w jakich pies przebywa.
Kolejna sprawa to ogłoszenia w prasie i WOT. Elurin mówił, że Yeti na WOT był. Ale to było już dawno. Moim zdaniem należałoby dać mu jeszcze raz szanse na wystąpienie przed kamerami. No i pozostaje prasa- chyba do tej pory nie miał tam Yeti ogłoszeń.
Jest co robić?

Posted

WOT i stronka hotelu - jak najbardziej. Pogadam o tym. Ogłoszenia Yetiego były na pewno na żółtych stronach i chyba gdzieś jeszcze, czy są nadal - nie wiem. Tym zajmuje się opiekunka pieska.

Posted

Yetuś ma na stronie miniaturke, ale możemy ją zamienić na ten banerek. Tylko trzeba zapytać puchatka (bo to chyba Ona go robiła), czy możemy go wykorzystać.

Posted

tak, Puchatek zrobił (:evil_lol: , a nie zrobiła ) bannerek dla Yetiego :loveu:

Z tego co wiem, Yeti miał ogłoszenia na necie . gdzies mam nawet zapisane na których portalach no i ma plakaciki . Ja się nie orientuje w Warszawskioch mozliwoscach ogłoszeń :oops:

I mam jeszcze prosbe połączona z putaniem ?
coi to WOT ? bo jeszcze sa dwa psiaki , duecik McGywerowy uratowany przed hyclem . Psiaki są bezpieczne teraz, ale mają tylko allegro i na gumtree, i własnie myslałąm, gdzieby imozna poza netem w Warszawie ogłoszać ??

http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68426&page=17

Posted

Yeti miał i ma nadal ogłoszenia w necie :)
WOT jest to TVP3 tylko Warszawski Oddział Terenowy- czyli z polskiego na nasze telewizja regionalna.

Martens napisał(a):
Zorientuję się jak z moimi finansami i pomyślimy o ogłoszeniach w MP i PP. W razie czego ktoś się dorzuci?

ja w tym miesiącu już nie dam rady dołożyć się finansowo, bo pozbawię własnego psa jedzonka :(. Ale mam inny pomysł. Mogę zaoferować własną pracę w postaci zrobienia "od nowa i powiedzmy to w nieco bardziej zaawansowanej technologii" :) oraz aktualizowania na bieżąco strony hotelu Bazyli (jeśli oczywiście jest takie zapotrzebowanie). A w zamian za co?
Za to, aby Yetuś mógł korzystać z wszelkich przywilejów psa hotelowanego (o ile takowych nie ma) . Czyli spacerków, częstszego kontaktu z człowiekiem (opiekunem). Ogólnie nazwijmy to może "bardziej indywidualnego podejścia :). A jeśli takowe ma to może swoją pracą mogłabym "zarobić" na jego pracę z trenerem- czyli ucywilizowanie psiaka. Elurin- wydaje mi się, że coś wspominałeś że takowy tam "bywa".
Nie wiem, czy moja propozycja jest atrakcyjna. Jeśli tak to proszę o odpowiedź.

ps. oczywiście zobowiązuję się prowadzić stronę hotelu nawet po wyadoptowaniu Yetiego. Wtedy może udałoby mi się "wynegocjować" za pracę jedno miejsce dla kolejnej bidy?:evil_lol:

Posted

Edytko Ty to masz DOBRE POMYSŁY.:multi:
Tylko co na to Bazyl?

A Puchatek na pewno sie zgodzi mysle, bo w koncu chodzi o dobro Yetiego. Prawda puchatek?:loveu:

Posted

no to sobie pomarzę i nieco parafrazując Twoją wypowiedź napiszę, że wolałabym przeczytać:

Edytko Ty to masz DOBRE POMYSŁY.:multi:
Tylko co na to Puchatek?
A hotel Bazyli na pewno sie zgodzi mysle, bo w koncu chodzi o dobro Yetiego. Prawda Elurin?:loveu:

hmmm....

Posted

Kacedy napisał(a):

ja w tym miesiącu już nie dam rady dołożyć się finansowo, bo pozbawię własnego psa jedzonka :(

U mnie też niestety krucho. Sama dam radę coś zamieścić dopiero pod koniec stycznia.

Pomysł świetny :)

Posted

Ja tez teraz leżę finansowo...może na początku stycznia. Ale pomysł dobry.
Nadałem sprawę ojcu - był dziś w hotelu, miał przekazać włascicielowi, nie miałem jeszcze kontaktu...
BTW, to mój ojciec jest hotelowym szkoleniowcem :lol:

Posted

[quote name='Elurin']Ja tez teraz leżę finansowo...może na początku stycznia. Ale pomysł dobry.
Nadałem sprawę ojcu - był dziś w hotelu, miał przekazać włascicielowi, nie miałem jeszcze kontaktu...
BTW, to mój ojciec jest hotelowym szkoleniowcem :lol:
SUPER !

Izis- prosiłaś mnie (chyba na wątku Meli) o "rozweselenie" banerka Yetusia. No to proszę uprzejmie:

Tylko proszę się nie śmiać za głośno:evil_lol:

Posted

[quote name='Kacedy']SUPER !

Izis- prosiłaś mnie (chyba na wątku Meli) o "rozweselenie" banerka Yetusia. No to proszę uprzejmie:

Tylko proszę się nie śmiać za głośno:evil_lol:

Fajny jest. Wrzucilam juz na stronkę. Widzę, że pod koniec roku u wszystkich taka sama bryndza z kasa :-(

Posted

Izis napisał(a):
Fajny jest. Wrzucilam juz na stronkę. Widzę, że pod koniec roku u wszystkich taka sama bryndza z kasa :-(

No i jeszcze święta.. A przed świętami na dodatek karma nam się kończy :shake: A Yeti biedny nadal w hotelu. Mógłby się znależć ten domek już na święta...

Posted

Kacedy napisał(a):
Yetuś ma na stronie miniaturke, ale możemy ją zamienić na ten banerek. Tylko trzeba zapytać puchatka (bo to chyba Ona go robiła), czy możemy go wykorzystać.

Nie roszczę sobie żadnych specjalnych praw do banerków które robię :oops:
Można je zawsze wykorzystywać w słusznej sprawie.